Z Chebu jedeme bez bodu

Proti notně posilněné sestavě Chebu se oslabenému týmu Králů nepodařilo uspět. Jihočeši padli na ledě soupeře 2:5. Za Písek se trefili obránce Filip Novák a také mladý útočník František Januška, který v závěru korigoval skóre při vlastním oslabení.
2. liga - skupina Jih, 15. kolo, so 13.11.2021, Cheb, Zimní stadion města Cheb
Cheb
Písek
5:2
2:0, 2:1, 1:1
Cheb: Kašpar (Vecka) – Klejna, Zavřel, Kořán, Vápeník, Klikorka, Strýček (C), Stejskal – Křemen, Prošek, Troška, Fečo, Hradecký, Hafijanič, Trapl, D. Novotný, Holub, Šťastný, Krutina, Romanov, Vašíček
Písek: Kříž (Buchta) - Dudáček, Novák, Najman, Bílek, Tampier, Brož - Sýbek, Šuhaj, Volf L., Bednařík, Januška, Čížek, Volf J., Novotný, Medek, Hollar, Kouba

Do zápasu v Chebu nešli písečtí hokejisté ve vůbec lehké pozici. Aktuální nepříjemná výsledková deka živená početným zástupem chybějících hráčů, které vyřadilo zranění, karantény či izolace, se vydala vstříc notně posilněnému celku Chebu, který při reprezentační pauze využil kvalitní hráče z prvoligového Sokolova.

V první třetině šli domácí do dvoubrankového vedení - na konci druhé minuty otevřel skóre Pavel Vápeník. V 16. minutě na něj navázal František Klejna, který využil přesilovou hru. S Pískem bylo ještě hůř v 29. minutě, kdy mířil přesně David Novotný. Naději vykřesala snižující trefa píseckého obránce Filipa Nováka na 3:1, jenže jak už to v případu Jihočechů bývá, naději často sráží brzké inkasování. To přišlo šest vteřin před druhou pauzou z hole Davida Trošky.

Definitivním zlom zápasu přišel v úvodu třetí třetiny, kdy domácí fanoušky rozjásal David Novotný. Dal gól jen dvě vteřiny po konci přesilové hry, kterou domácí z kraje závěrečného dějství hráli. V 57. minutě dal druhou branku Písku František Januška. Bylo to dokonce v oslabení, ale Písku už to nebylo nic platné. Z Chebu veze porážku.

Ohlasy trenérů

Asistent trenéra Václav Šrámek (zdroj JChokej.cz): „Jeden gól nám soupeř dal z přesilovky, druhý těsně po skončení početní výhody. To asi udělalo největší rozdíl. Pořád jsme zkoušeli zvrátit výsledek, měli jsme dost šancí, ale domácí s náskokem v zádech hráli, co potřebovali, v klidu a pohodě."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy