Dvě třetiny to celkem šlo…

Bez odpočívajícího gólmana Jakuba Kováře se písečtí dorostenci vrhli vstříc nebezpečnému soupeři. Zejména v první třetině se Kovářův náhradník, Marek Čunát, znamenitě činil a v první třetině dovolil slávistům skórovat pouze jednou. V prostřední části už celý domácí tým postupně začínal pokulhávat a inkasoval třikrát a ve třetině poslední si nechal dát další čtyři góly. V rychlém sledu po sobě ale alespoň v 54. a 55. minutě mírně zkrášlili skóre Karel Jiřík a svou první extraligovou brankou Tomáš Maršík.



Extraliga dorostu, 11. kolo, so 2.10.2004
Písek
Slavia Praha
2:8
0:1, 0:3, 2:4
Branky: 54. Jiřík Karel (Bican, Mazanec), 55. Maršík (Moucha) – 13. Jebavý (Krejčí), 24. Stoklasa (Růžička, Sklenář), 30. Škaloud (Krejčí, Freisler), 38. Roth (Sklenář, Růžička), 42. Freisler (Škaloud, Jebavý), 42. Višňák (Hafenrichter), 45. Růžička (Sklenář, Stoklasa), 57. Krejčí (Škaloud, Freisler) Vyloučení: 5:3 Využití: 2:1
Písek: Čunát (42. Zeman) – Kašpar, Mazanec, Petele, Maršík, Járos, Švácha (41. Šimoník) – Kouba, Pešta, Bican – Fořt, Ondřej Jiřík, Karel Jiřík – Moucha, Jan Kovář, Formánek – Šafář, Habart, Gába
V podstatě první vážná věc, která se na ledě udála, byla až první přesilovka hostí v 11. minutě. Písek sice nebezpečným kombinacím tria Růžička – Sklenář – Stoklasa odolal, ale hned po vypršení Járosova dvouminutového trestu našel Maršík svou přihrávkou pouze protihráče Krejčího, který posunul na Jebavého, který následně provětral Čunátovi levý horní roh branky. Dalšímu nebezpečnému ohrožení vlastní branky zabránil obětavým pádem do střely Drbohlava domácí kapitán Švácha. Zpátky na nohy mu museli pomáhat spoluhráči, protože slávistický bek píseckou šestku skoro zastřelil. Brankáře Brzobohatého jako první výrazněji protáhl Fořt, když po buly v útočném pásmu protlačil k nebezpečnému zakončení. Nedlouho poté si zase se žlutomodrou obranou pohrávali Růžička se Stoklasou, jejichž zakončení prolétlo protentokrát jen nad bránou. Do přestávky ještě Čunát vychytal zblízka střílejícího Krejčího a třetina tak skončila pro domácí celkem příjemným skóre 0:1.

Následující dvacetiminutovka ale už tak slavná nebyla. Hned na začátku se utrhli na osamoceného Járose (kdo myslíte…) Růžička se Stoklasou a bylo to 0:2. Píseckému bekovi ani Čunátovi mezi tyčemi nedali sebemenší šanci. Chvíli po nich “Čunyho“ pozlobili Hafenrichter s Drbohlavem, tentokrát však z jejich strany neúspěšně. To bratři Jiříkové rozhýbali Brzobohatého zatím nejvýraznější šancí IHC. Ondřej střílel a Karel se pokoušel dorážet. Nejdříve ale trefil jen beton červenobílého gólmana a posléze zamířil příliš vysoko.

Nedáš – dostaneš. Martin Škaloud zesměšnil celou bránící pětici Písku a následně nerušeně vykoupal i Čunáta. 0:3. Odpovědět se snažil aktivní Ondřej Jiřík, ale ani on, ani následně Fořt nedali domácím možnost k radosti. Proto se radovali slávisté. V početní výhodě dostal po spolupráci Růžičky se Stoklasou puk na modrou Roth a přes chumel před bránou vyslal nechytatelnou ránu. 0:4 a jde se do šaten…

Čas 41:07, akce hodná potlesku vestoje. Do rozhozené domácí obrany si najíždí Freisler, dostává přesnou přihrávku od Škalouda a střelou po ledě zvyšuje na 0:5. Za půl minuty Čunát nevidí přes clonící hráče lehkou střelu obránce Višňáka a rázem je stav 0:6.
Čunáta, který ovšem podal proti jednoznačně lepšímu soupeři velice dobrý výkon, střídá Zeman a hned první střela, kterou musí krýt, není zrovna jednoduchá. S Drbohlavovou dělovkou si ale nový muž v domácím brankovišti poradil. Nestačil ale na Růžičku, který zamotal hlavu Járosovi a ležícího píseckého brankáře přehodil. Ve vlastním oslabení se pak v 53. minutě dostali do přečíslení Petele s Karlem Jiříkem, ale ten nezakončil přesně. V polovině 54. minuty už ale hrál přesilovou hru Písek, a to hned dvojnásobnou. Při ní už Karel Jiřík trefil co chtěl. Jeho dorážce předcházela Bicanova teč Mazancovy střely. V pokračující standardní početní výhodě vystřelil od modré Maršík a teč jednoho ze slávistů rozhodla o snížení na 2:7.

V 56. minutě, když se rodila další písecká příležitost vypadlo na zimním stadionu osvětlení a zbytek zápasu se dohrával už jen za svitu nouzových světel. To vůbec nevadilo Krejčímu, který překonal Zemana podruhé v utkání a Růžičkovi trefujícímu tyč. Několik vteřin před koncem se ještě v početní nevýhodě utrhli Ondřej Jiřík, Kašpar a Formánek, ale nezakončili akci na jediného obránce zrovna šťastně… Tak tedy 2:8.

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl, trenér dorostenců IHC Písek: Zápas pro nás byl velice těžký, protože Slávie má v týmu jedenáct reprezentantů a to je pro nás velké sousto. Protože máme příští týden daleko důležitější zápasy s Libercem a s Litvínovem, tak jsme nechali odpočívat gólmana a rozložili jsme utkání na čtyři útoky od druhé třetiny. Řekl bych, že první třetina byla dobrá, protože jsme dodržovali, co jsme chtěli, ale potom už tam byl trochu chaos, který Slávie využila k tomu, pro nás možná až trochu moc nelichotivému, výsledku. Úplně rozhodl začátek třetí třetiny, kdy jsme dostali dva rychlé góly, což nás dost položilo. Jinak to asi odpovídá vzájemné kvalitě nás a Slávie.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy