Dorost nedal Varům ani jeden gól

Karlovarští mladíci přijeli na jih Čech obhájit své jasné vítězství z prvního duelu 5:1 a i tentokrát se jim povedlo porazit nováčka nejvyšší soutěže o čtyři branky. S tím rozdílem, že jejich gólman Benda napodruhé neinkasoval ani jednou. Mezi píseckými tyčemi nestál, stejně jako ve čtvrtek, Jakub Kovář. Při jeho absenci zapříčiněné nemocí se celkem úspěšně předvedl druhý brankář Marek Čunát. Rozhodně si nemohl stěžovat na nedostatek práce, a tak i přesto, že zneškodnil 40 střel, nakonec odešel se svým týmem poražen.
Extraliga dorostu, 15. kolo, so 16.10.2004
Písek
Karlovy Vary
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky: 5. a 29. Dudek (2x Budínský, Smolík), 37. Smolík (Dudek), 50. Satora (Rohan, Záhora) Vyloučení: 3:2 Využití: 0:1 střely na branku: 37:44
Písek: Čunát – Kašpar, Mazanec, Petele, Maršík, Švácha, Járos – Kouba, Pešta, Bican – Gába, Formánek, Fořt – Moucha, Ondřej Jiřík, Karel Jiřík – Šafář, Jan Kovář, Habart
Utkání odstartovalo obrovským náporem hostí a Čunát se sám dostával do nebezpečných situací, protože většinu střel pouze vyrážel před sebe. Nicméně, první čtyři minuty s mrazivým klidem likvidoval jeden perfektní střelecký pokus za druhým. Paradoxně dostal ušmudlaný gól. Dudek z nulového úhlu nahazoval před bránu a písecký Mazanec sám srazil svému brankáři puk za záda. Následně ještě více žlutomodrého gólmana rozpohybovali nezastavitelní Budínský, Dudek a Smolík, jejich akce na jeden dotek ale tentokrát skončila neúspěšně. Písek se stále nemohl prokousat ze svého pásma. V patnácté minutě se snažil vykličkovat ven obránce Járos, ale jeho pokus obalamutit Poláka byl prokouknut a následoval další závar, jež musel Čunát zastavovat efektním zákrokem betony. Zajímavé je, že ač průběh úvodní dvacetiminutovky byl více než jednoznačný, poměr střel činil 12:15, což ze statistického hlediska vůbec není špatné. U Písku se však povětšinou jednalo o pouhé nahazování na bránu. Jediní, kdo se snažili výrazněji na sebe upozornit, byli útočníci druhého útoku Formánek, Fořt a Gába. Kromě nich si ale karlovarští beci nemuseli dávat pozor na nikoho z domácích řad.

Až o přestávce si Šváchovo komando uvědomilo, že by jistě bylo vhodné taky trochu zapracovat na ofenzívě. Ihned po vhazování vysunul Kouba Peštu a Benda se poprvé vážněji zapotil. Pokusům o vyrovnání však vystavil stopku Libor Dudek. Po jednom z domácích výletů do útočného pásma vystřihli s Budínským a Smolíkem bleskový protiútok. Jmenovaný střelec se natlačil před bránícího Járose se Šafářem a ladně tečoval střílenou přihrávku Budínského přesně mezi Čunátovy betony. Písek ale nesložil hokejky a Bicanovi při přesilovce chybělo jen více rozvahy, aby uspěl tváří v tvář Bendovi. Do podobné situace se dostal i hostující Šnajdr, ten pro změnu svou tutovku spálil střelou mimo. Karlovy Vary si uvědomily, že postupným útokem nic nezískají a jejich nejnebezpečnější útok vymyslel další ze svých tryskových přechodů středního pásma. Dudek se nenechal zmámit vidinou hattricku a namísto střely přes obránce předložil k pravé tyči samotnému Smolíkovi a Čunát se mohl jen otočit aby vyndal kotouč z brány.

Zoufalou snahu Písku korunoval ve 47. minutě nejmladší z klanu Kovářů, Jan, jehož chytrý pokus přes chumel hráčů clonících Bendovi jen nerušeně procestoval kolem tyčky prázdné klece. V týmu energetiků převzali na chvíli iniciativu další dva výteční ofenzivní kouzelníci Rohan s Polákem, po jejichž kombinaci puk už už poletoval na hranici brankové čáry, při Čunátovi ale tentokrát (alespoň jednou) stálo štěstí. To samé štěstí které se od něho opět odvrátilo v 50. minutě. Domácí hráli ve čtyřech, Čunát viděl akorát tak dresy hromady hokejistů před sebou a nenápadná střela po ledě, jejímž autorem byl obránce Satora, se tak nerušeně doklouzala až k levé tyči. Červené brankové světlo se rozzářilo počtvrté. Útočné výlety bratří Jiříků, Formánka, Mouchy, Šváchy ani Kašpara už nic na výsledku nezměnily.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy