Kolaps ve druhé třetině stál Krále zápas v Děčíně

Dobrý vstup do zápasu, ale bez gólu. Ve druhé třetině přišel zkrat Písku a gólová série Medvědů, kteří nastříleli pět branek. Rozhodnutý zápas se ve třetím dějství jen dohrával a Písek si v něm připsal dvě čestné trefy zásluhou Lukáše Práška a Lukáše Volfa. Písek prohrál 7:2.
2. liga - Západní konference 22/23, 2. kolo, so 24.9.2022, Zimní stadion Děčín
Děčín
Písek
7:2
1:0, 5:0, 1:2
Branky a nahrávky: 19. L. Nezbeda (T. Nezbeda, Charvát), 24. Volráb (Tůma, Faigl), 24. L. Nezbeda (Zajan, T. Nezbeda), 34. Kuchynka (Macek, Starý), 38. Charvát (T. Nezbeda, L. Nezbeda), 40. Starý (Kuchynka, Volráb), 47. D. Tůma (Kuchynka, Faigl) – 49. Prášek (Matiášek, Volf), 60. Volf (Radoš, Dudáček). Rozhodčí: Lukáš Pastier – Marek Kučera, Pavel Beneš. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 390.
Děčín: Lavinger (Skokan) – Charvát, Košař, Loukota, Brož, Starý, Kučera – D. Tůma, L. Nezbeda, T. Nezbeda – Volráb, J. Tůma, Faigl – Trávníček (C), Kuchynka, Zajan – Macek
Písek: Novák (41. Kříž) – Radoš, Dudáček, Dvořák, Hanus, Kurfürst, Turek – Prášek, L. Volf, Matiášek, Březina, Hollar, Pouzar, Macháček, Koupal, Bednařík

Při pohledu na skóre se dá těžko věřit, že po první třetině mohla klidně být nálada v písecké kabině úplně opačná. Králové po dlouhé cestě do Děčína vlétli na domácí medvědy a svou aktivitou si vynutili tlak i šance. Jenže skóre se měnilo až na konci v neprospěch Králů při oslabení - 1:0 pro Děčín.

Ve druhé třetině přišel úplný zkrat. Dva slepené góly ve 24. minutě nahlodaly píseckou psychiku a čtvrtý ji dorazil. Další dva kousky do konce třetiny v písecké síti jen podtrhly špatný výkon ve druhém dějství. Pět ze sedmi inkasovaných gólů padlo v situacích, kdy střelec pohodlně zakončoval v předbrankovém prostoru nebo v mezikruží bez výraznějšího atakování.

Třetí třetina už se pak spíš dohrávala jen z povinnosti. Domácí v ní ještě zvýšili vedení na 7:0, v závěru se symbolicky radoval i Písek. Nejdřív stál na konci brejkového výpadu Lukáš Prášek, na konci zápasu pak rychle využil přesilovou hru díky pohotové dorážce Lukáš Volf.

Ohlasy trenérů

Tomáš Matušík, trenér Písku: "V první třetině jsme měli tlak i šance. Dobře jsme bruslili a hýbali se. Soupeř se k nám dostal prakticky jen z přesilovek. Pak jsme dostali v závěru třetiny branku v oslabení, kdy na zakončujícím hráči byl nalepený náš bránící hráč, ale stejně dal střelec z brankoviště gól. Co se stalo ve druhé třetině, to opravdu nevím. Každý si dělal co chtěl. Byla to hokejová anarchie. Za stavu 4:0 bylo prakticky po zápase."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy