Písek v nadstavbě bez ztráty korunky! Králové přetlačili Klatovy!

Duel, který po první třetině za vedení Králů 3:0 vypadal jakožto jednoznačná záležitost nakonec nadělal nejen trenérovi, ale i fanouškům vrásky. Celek ze západu republiky se dostal na dostřel, a především závěr utkání byl pro písecké velice nepříjemný. Hosté to zkoušeli přes dvě minuty v šesti, ale žádný střelecký pokus neproklouzl za záda Nováka. Výhru Písku pečetil gólem do prázdné Matiášek. Dvakrát se na listinu střelců zapsal Březina. Trefil se i junior Cháb.
2. liga - Západní konference 22/23, 2. kolo, st 18.1.2023
Písek
Klatovy
4:2
3:0, 0:2, 1:0
Branky a nahrávky: 1. Březina (Matiášek, Volf), 11. Březina (Hanus, Matiášek), 17. Cháb (Turek, Chocholoušek), 60. Matiášek (Březina) – 30. Lang (Pánek, Kremláček), 32. Beránek (Kremláček). Rozhodčí: Kraval – Žídek, Hradil. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 300. Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2.
Písek: Kříž (27. Novák D.) – Novák F., Pavlát, Cícha, Radoš (A), Turek, Hanus – Březina (A), Cháb, Hrakholski, Brož, Koupal, Macháček, Volf (C), Pouzar, Matiášek, Novotný, Hollar, Chocholoušek
Klatovy: Kolář K. (Mečl) – Pánek, Vajner, Houfek (A), Kovařík, Kremláček, Walter (A) – Lang, Kolář F, Roubal (C), Matoušek, Beránek, Kvasnička, Adamec, Beníšek, Ženíšek, Prokop, Čech

Písečtí hokejisté vkročili do utkání pravou nohou, neboť ihned v první minutě rozjásal tribuny Jan Březina. Útočník elitní formace se prosadil opět po deseti minutách, když ranou na bližší tyč zaskočil brankáře Klatov. Tři minuty před koncem první periody poslal svůj tým do tříbrankového vedení junior Filip Cháb, jenž vybojoval touš na brankovišti a následně ho poslal za brankovou čáru.

Marně se prezentující Klatovy vkročily do druhé části jakožto úplně jiný tým. Přesně v polovině utkání tečoval Pánkovu střelu Martin Lang a ihned po minutě vstřelil kontaktní branku junior Jiří Beránek, který tváří v tvář brankáři nezaváhal.

I ve třetině závěrečné měla farma extraligové Plzně více ze hry. V úvodu třetí dvacetiminutovky měl na hokejce vyrovnání Beníšek, ale nepovedlo se mu vyzrát na brankáře Nováka. O gól si říkala i šance, do které se dostaly Klatovy při vlastním oslabení. Přečíslení dva na jednoho ale nedokázal šikovný útočník Adamec přetavit v gól. Hosté tedy dvě minuty před finální sirénou odvolali brankáře a pokoušeli se dobýt píseckou tvrz. Unavená písecká pětice bojovníků ale obstála a za odměnu jim byl nadělen gól do prázdné klece. Tři body pečetil Jan Matiášek.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy