Sváteční zápas ovládli hokejisté Hradce

Proti Hradci si Písečtí chuť nezlepšili. Ba naopak. I když byl Hradec velkým soustem, porážka 0:4 je velmi trpká. Další důležitý zápas čeká hokejisty Písku v sobotu, kdy jihočeský klub zamíří do Vrchlabí.
1.liga ČR, 19. kolo, st 17.11.2010
Písek
Hradec Králové
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 3. Roubík (Budínský), 21. Kadlec (Budínský, Roubík), 29. Moskal, 52. Koudelka (J. Hruška, Chmelíř). Rozhodčí: Lacina - Matějček, Dančišin. Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 853. Střely na branku: 40:42. Průběh utkání: 0:0, 0:4.
Písek: Jágr - Procházka, Kalečík, Vráblík, Slavík, Výborný, Všetečka - Nedvěd, Ferebauer, Fadrný - Bauer, Dragoun, Stejskal - L. luňák, Polodna, Suja, - Kellner.
Hradec Králové: F. Luňák - Hendrich, Višňák, Chmelíř, Čáp, Vágner, Křetínský - Kubica, Roubík, Moskal - J. Hruška, Budínský, Koudelka - O. Hruška, Volráb, Kadlec.

Na první zásah v utkání se nemuselo dlouho čekat. Zmatku v písecké obraně využil Jaroslav Roubík a polovysokou střelou tak překvapil brankáře Jágra. Hosté hráli zkraje zápasu velmi aktivně a krátce po první brance zahrozil před Jágrem ještě Budínský, koncovku ale nasměroval mimo tyče.

Vyrovnat Písečtí mohli při vlastní přesilovce. Od modré vyslal prudkou střelu obránce Vráblík a Luňák vyrazil puk pouze před sebe, nikdo z domácích se ale k dorážce neprobojoval. Slušnou šanci si rovněž vypracovala dvojice Dragoun – Nedvěd, která si vyměnila puk se třetině soupeře, na konci celé akce ale druhý jmenovaný mířil jen do betonu hradeckého brankáře.

Krátce po polovině první části se postaral o rozruch před píseckou brankou hostující kapitán Roubík. Zkušený kanonýr objel domácí klec a zblízka pálil z otočky. Jágr střelu po ledě ukryl v rukavici a pokračovalo se beze změn.

Start do druhé třetiny se hostům povedl stejně dobře jako začátek utkání. Po půlminutě hry se za brankou gólmana Jágra rozsvítilo červené světlo poté, co Jiří Kadlec z mezikruží ranou po ledě zúročil přihrávku Roubíka zpoza branky.

Písecké trápení pokračovalo i nadále. Špatné rozehrávky brankáře Jágra využil Patrik Moskal, kterému se přihrávka domácího gólmana zastavila na holi, a nekompromisní ranou golfovým úderem poslal puk přesně k pravé tyčce.

Alespoň trochu vylepšit situaci domácích mohli v závěru druhé dvacetiminutovky Suja s Bauerem, ani jeden z domácích útočníků ale dobře naladěného Luňáka nepokořil. Ke druhé přestávce tak obě mužstva odcházela za stavu 0:3.

Obraz hry ve třetí třetině byl naprosto stejný, jako tomu bylo v předchozích fázích. Zatímco Písek s křečí na hokejce marně dobýval hostující branku, Hradečtí se bavili hokejem a výsledkem byla čtvrtá branka v domácí kleci. U tyčky číhal Martin Koudelka a když zpracoval křížný pas, zakončil puk přesně k bližší tyči.

Nejsvětlejším okamžikem hry domácích byla závěrečná přesilovka, při které Fadrný trefil tyč za již překonaným Luňákem. Hostující gólman se stal hlavním hrdinou mužstva a na konci zápasu se mohl radovat nejen z výhry, ale i z vychytané nuly. Hradec porazil Písek na jeho ledě 4:0.

Ohlasy trenérů

David Míka (asistent trenéra Písku): V sobotu opustili tým Heš s Pláškem, v pondělí se nám zranil obránce Vojta. Tohle všechno nás bohužel poznamenalo a s pěti obránci bylo velmi náročné soupeři vzdorovat. Těžko se mi k zápasu mluví. Hradec byl lepší a mně nezbývá nic jiného, než soupeři pogratulovat k vítězství.

Jiří Mička (trenér Hradce Králové): Poslední dobou se nám příliš nedařilo, výkon mužstva nebyl optimální. Od pondělka jsme trochu pozměnili systém hry. Řekli jsme si, že se budeme zaměřovat především na obranu a podle mě se nám to hned v zápase v Písku dařilo dodržovat. Akorát jsme se trochu trápili střelecky, nakonec se ale podařilo vstřelit čtyři branky a tak i v tomto směru můžeme být spokojeni. Mužstvo podalo skvělý týmový výkon a myslím, že si tři body odvážíme zaslouženě.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy