V Budějovicích se zrodilo druhé vítězství v přípravě

Po třech porážkách se Písečtí konečně dočkali vítězství. Tým kolem trenéra Milana Stárka si poradil s extraligovou juniorskou Českých Budějovic a vyhrál v krajském městě 6:2. Dvě branky zaznamenal útočník Jakub Suja.
Přípravné zápasy A-týmu, přát., čt 18.8.2011
České Budějovice
Písek
2:6
0:1, 1:3, 1:2
Branky a nahrávky: 24. Marek (Předota), 42. Seidl (Předota, Prokop) - 5. Ferebauer (Polodna), 23. Suja (Nedorost), 25. Slavík, 34. Mošovský (Nouza), 48. Husák (Nouza), 52. Suja. Rozhodčí: Dvořák. Vyloučení: 7:14, navíc Seidl (CEB) 10+TH. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 60.
Písek: Sedláček - Kanov, Husák, Němeček, Všetečka, Lukáč, Bača, Dvořák - Nedorost, Suja, Mrkvička - Mošovský, Nouza, Slavík - Polodna, Vaniš, Ferebauer - Sýbek, Homolka, Bernad.

Zahajovací dějství zápasu toho hrstce diváků v Budvar aréně příliš nenabídlo. Hned v úvodu sice pronikl za záda domácích obránců Mošovský, svůj výpad ale nestihl zakončit. Poté už se nečekaně chopili iniciativy českobudějovičtí extraligoví mladíci a písecký Sedláček byl zaměstnanějším z obou brankářů. Přesto to byli hosté, kteří se po sedmi minutách hry ujali vedení; Polodna vyslal na zteč svého parťáka z útoku Ferebauera, který si poradil s dotírajícím bekem i brankářem Podskalským – 0:1. Příliš dalších zářivých momentů ale písečtí hokejisté svým trenérům neukázali. Nevýraznou první třetinu navíc dokreslila řada dvouminutových trestů, z nichž některé šly na vrub způsobu rozhodování až příliš „viditelného“ sudího Dvořáka. Oba soupeři si tak alespoň zahráli poměrně dlouhou přesilovku pěti proti třem, gólem ji však ani jeden z nich nevyšperkoval.

Druhá třetina se odvíjela v duchu očekávané herní převahy píseckých hokejistů. Už po třech minutách ji dokázal zužitkovat slovenský forvard Suja, jenž přetavil ve druhý gólů hostů přihrávku Nedorosta. Domácí mužstvo však přispěchalo s bleskovou odpovědí – při signalizovaném trestu pro Ferebauera nahodil obránce Předota puk směrem k písecké brance a na teč Marka už brankář Sedláček nestihl zareagovat – 1:2.Poté se ale znovu chopil režie prostřední část hry celek od Otavy. V úvodu 25. minuty propálil gólmana Podskalského Slavík, ve 34. minutě pohotově zasunul puk do českobudějovické klece Mošovský po předchozí střele Nouzy. Do kabin si tak prvoligoví muži Písku odnášeli tříbrankový náskok.

V poslední zápasové periodě se obsadil do hlavní role domácí útočník Seidl. Už po minutě hry ukázal lepší stránku své hokejové osobnosti a ve dvojnásobné početní převaze svého týmu snížil na rozdíl dvou branek. O čtyři minuty později si ale dojem totálně pokazil. Po konfliktu s hostujícím Nouzou komentoval verdikt hlavního arbitra tak peprně, že si od něj vysloužil kompletní škálu trestů a zápas pro něj skončil. Mezi oběma střídačkami navíc na chvíli vzplály emoce. Další klíčové okamžiky si vzali pod patronát hosté z Písku. V polovině 48. minuty zafungovala parádně přesilovková spolupráce Nouzy s Husákem a mladý obránce měl před odkrytou brankou snadný úkol – 2:5. Konečnou podobu pak vtiskl výsledku opět Suja.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy