Lední Medvědi ukořistili dva body v prodloužení

Písečtí hokejisté bodovali i ve třetím kole druholigového ročníku. Ani podruhé však doma na vítězství nedosáhli. Stejně, jako s Kláštercem nad Ohří, svedl jihočeský nováček soutěže vyrovnaný duel i s Ledními Medvědy z Pelhřimova. Hokejisté domácího celku však opět nevyužili řadu slibných příležitostí. Po vyrovnaní Ladislava Marka dospěl zápas do prodloužení. V něm se radovali hosté, kteří využili přesilovou hru.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 3. kolo, so 19.9.2015, Zimní stadion Písek
Písek
Pelhřimov
1:2p
(0:1, 1:0, 0:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 29. Marek (Slavík) – 4. Kopic (Vylíčil), 62. Vylíčil (Votápek, Kopic). Rozhodčí: Valenta – Rubáš, Mertl. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 420. Průběh utkání: 0:1, 1:1 - 1:2 v prodloužení.
Písek: Panec – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Hrubý, Volf R., Koutenský, Žáček – Sýbek, Vlček, Urbanec, Marek, Ciboch, Slavík, Záhora, Suchan, Ferebauer, Černý, Volf J.
Pelhřimov: Svoboda – Kubát, Kasalý D., Hájek, Adam, Kůrka, Rossman – Vysloužil, Bezděk, Beneš, Hadrava Martin, Hadrava Marek, Kasalý F., Votápek, Vylíčil, Kopic, Roupec, Siříště

Začátek utkání ze strany domácích nebyl příliš aktivní. Zato hosté již ve 4. minutě rozsvítili první jedničku na tabuli. Miroslav Kopic po překřížení s Adamem Vylíčilem přesně poslal puk do brány – 0:1. Po studené sprše se hokejisté Písku probrali a zbystřili, ale do konce první třetiny již nedokázali změnit stav, přestože měli několik šancí.

Změna přišla až ve 29. minutě, když tlak domácích přinesl první a bohužel jediný výsledek. V situaci 3 na 2 písecká útočná trojice skvěle přehrála obránce hostů a Ladislav Marek ze vzdálenosti dvou metrů zavěsil puk pod horní tyč po přihrávce Josefa Slavíka – 1:1. Krátce poté Ladislav Marek opět rozevlál síť za zády pelhřimovského brankáře Svobody. Gól ovšem nebyl uznán kvůli tomu, že brána v ten okamžik nebyla na svém místě. Přesto domácí nepolevili a stupňovali tlak na svého soupeře. K žádnému dalšímu gólu to ale nepřivedlo a po druhé třetině byl stav nerozhodný.

Ve třetí třetině měli převahu Písečtí. Zejména se to projevilo ve druhé polovině třetí třetiny, když domácí opakovaně vytvářeli velmi nebezpečné situace před bránou Pelhřimova. Nejnebezpečnější pro hosty byla 56. a 57. minuta v závěru základní hrací doby, když těsně po sobě dostali dvouminutové tresty Rossman a Hájek. Domácí se drželi téměř po celou dobu přesilovky v útočném pásmu a měli několik velmi nebezpečných gólových šancí. Do konce třetího dějství ale puk do brány nedostali, a tak se šlo do prodloužení. Situaci zkomplikovalo vyloučení kapitána Pavla Procházky pouhou vteřinu před sirénou, které se pro Písecké později stálo osudným.

Hosté hned od začátku prodloužení hráli aktivně a neustále ostřelovali píseckou branku – až na jednu trefu většina střel letěla mimo. V 62. minutě se zdálo, že hokejisté IHC Písek oslabení ustáli, ale pouhých 12 vteřin před jeho koncem padl vítězný gól. Petr Votápek přehrál puk na Miroslava Kopice, ten následně vyslal prudkou nahrávku před bránu Adamu Vylíčilovi, který v polovině prodloužení definitivně rozhodl o vítězi utkání.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Zápas rozhodly naše nevyužité šance. Když z několika brankových příležitostí neproměníte žádnou, těžko můžete vyhrát. Stejně jako ve středu jsme měli na to uspět a získat tři body. Výsledek je ale podruhé v řadě pouhý jeden bod. Pro nás je to zklamání a doufám že si to hráči uvědomí. Je třeba hru zjednodušit a zefektivnít zakončení."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy