Kohouti z Tábora u Otavy kralovali

I druhé jihočeské derby mezi Pískem a Táborem mělo jasného vítěze. Táborští kohouti neomylně trestali chyby domácí defenzivy a potvrdili roli druholigového favorita. Už v polovině zápasu vedl Tábor 0:5 a vypadalo to na velký debakl pro domácí. Ve třetí třetině ale Písek zkusil vykřesat jiskřičku naděje a zkorigoval na 2:5. Za IHC se trefili Pašek s Růžičkou.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 29. kolo, so 23.1.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
2:5
0:2, 0:3, 2:0
Branky a nahrávky: 46. Pašek (Vlček, Procházka), 50. Růžička (Koutenský) – 6. Matušík (Klíma, Kellner), 15. Vaniš (Matušík), 22. Přibyl (Seidl), 26. Zayml (Boháč), 34. Matušík (Klíma). Rozhodčí: Sýkora – Rubáš, Šimán. Vyloučení: 6:8, navíc PIS nevyužité trestné střílení. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1175. Průběh utkání: 0:5, 2:5.
Písek: Panec (26. Pipek) – Procházka, Jirků, Hanus, Škopek, Hřebíček, Pavlíček, Koutenský, Hrubý – Ciboch, Vlček, Urbanec, Sýbek, Bernad, Pašek, Slavík, Ferebauer, Růžička, Novák
Tábor: Klestil – Klíma, Kanov, Semrád, Hlaveš, Heršálek, Dvořák, Liška – Kellner, Matušík, Polodna, Krätzer, Přibyl, Seidl, Březina, Boháč, Vaniš, Zayml

Písečtí vstoupili do očekávaného duelu lehce aktivněji, než soupeř z Tábora. V polovině čtvrté minuty se do úniku v oslabení dostal Ferebauer, který byl faulován a postavil se i k nařízenému trestnému střílení. S tím si gólman kohoutů Klestil poradil a tak mohli udeřit Táborští. V přesilové hře se k dorážce zblízka dostal kapitán Jakub Matušík. Pak začali tempo hry diktovat hosté. Písek jim daroval dvoubrankové vedení, když za vlastní brankou při přesilové hře trestuhodně přišel o puk, který za bezmocného Pance dopravil přesně Marek Vaniš. V závěru prvního dějství bylo horko před oběma brankami, skóre se ale zatím měnit nemělo.

Klíčem k úspěchu v utkání proti zkušenému týmu Tábora, který se netají postupovými ambicemi, měl být dobrý start do druhé třetiny a snížení skóre. Jenže to se nekonalo. Naopak. Po povedené kombinaci mířil v čase 21:36 přesně Adam Přibyl, který tak nahlodal sebevědomí domácích ještě víc. Táborskou lavičku uklidnil Patrik Zayml gólovým zakončením pět minut po začátku druhé třetiny. Místo v brance pak domácí gólman Michael Panec přepustil Václavu Pipkovi. Rošáda v brankovišti společně s neutuchající bojovností přinesla celku od Otavy zajímavé šance, ale ani střela Procházky a ani teč Cibocha neskončila v cíli. O výhře kohoutů pak rozhodla nešťastná teč jednoho z domácích beků, který srazil kotouč k betonům Pipka na hokejku Jakuba Matušíka - 0:5.

To bylo krátce po polovině hrací doby. Zdálo se, že se schyluje k velkému debaklu. Jenže Písečtí nesložili zbraně a pokračovali v bojovném výkonu. Domácí fandové se tak přece jenom dočkali zasloužené brankové radosti. Ve 46. minutě nejprve Klestila prostřelil Václav Pašek. Deset a půl minuty před koncem bylo na píseckém zimním stadionu ještě veseli, když Koutenský našel před brankou hokejku Tomáše Růžičky a Klestil lovil puk z branky podruhé za čtyři minuty. Diváci začali po očku kontrolovat časomíru, kdyby se Písku podařilo dát třetí gól, mohlo to být ještě zajímavé. Větší drama už ale Tábor nepřipustil. Několik těžkých zákroků musel ve třetí třetině ukázat brankář Pipek.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Na začátku to vypadalo, že jsme dobře připravení. První tři minuty jsme odehráli velmi dobře. Bohužel jsme se zase dopustili chyb v podání jednotlivců a faulů. Když takovému týmu, jako je Tábor, tohle dovolíte, tak by byli sami proti sobě, kdyby to nevyužili. Je to zkušený tým. Snažili jsme se s tím něco udělat, ale neměli jsme na ně. Jsem rád, že jsme třetí třetinu neodevzdali. Diváci si mohli dvakrát zakřičet gól a mohli jsme dát i třetí. Je to obrázek toho, co nás teď čeká. Tohle byl hokej, který nás v následujících zápasech s těžkými soupeři nemine."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy