Tuhá bitva se Žďárem skončila šťastněji pro plameny

Se silným týmem SKLH Žďár nad Sázavou svedl Písek vyrovnanou bitvu, ale tentokrát to na body nestačilo. Hosté dvakrát vedli o dva góly, poprvé to ještě Jihočeši zásluhou Filipa Vlčka a Jana Sýbka zvládli srovnat, podruhé už ne. Po výborném pasu Petra Hučka Jan Sýbek v závěru ještě snížil na rozdíl jedné branky, ale na víc to nestačilo. Po spravedlivém výsledku 3:4 tak berou tři body hosté, ale domácí hokejisté se rozhodně nemají za co stydět.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 2. kolo, so 15.9.2018, 392
Písek
Žďár nad Sázavou
3:4
0:1, 2:1, 1:2
Písek: Hauser – Hanus, Parýzek (C), Suda, Bílek, Hora, Turek, Houdek – Sýbek (A), Hučko, Polata (A), Volf, Ciboch, Vlček, Novák, Jabůrek (47. – 57. Strnad), Rod
Žďár nad Sázavou: Sláma – Marek, Kolda, Koželuh, Lojek, Pleva (C), Peslar, Kališ – Gregar, Kovářů, Prokš, Kunstmüller (A), Bureš, Jícha, Hasoň, Franek, Stehlík (A)

Sobotní utkání mezi Pískem a Žďárem nad Sázavou mělo poněkud pomalejší rozjezd, nějaké větší věci se začaly dít až zhruba na přelomu úvodní dvacetiminutovky, kdy se nejprve do brejkové situace dostal modrožlutý Adam Novák, jenž těsně minul mezeru u pravé Slámovy tyče, na druhé straně pak obratem nastřelil brankovou konstrukci Franek. Spolu se zvýšeným výskytem smysluplných akcí se zároveň roztrhl i pytel s dvouminutovými tresty, při jednom z nich pak dokonce padla premiérová branka zápasu. O obyčejný přesilovkový příběh se přitom zdaleka nejednalo. Písečtí si po usazení se v pásmu zvládli vytvořit nadějeplný tlak, z něhož se hosté pokoušeli vymanit. Jedno takové vyhození kotouče vyšlo domácí pořádně draho, při jejich snaze o zachycení hracího předmětu došlo k tomu, že puk nešťastně posunuli do dráhy Lukáši Jíchovi, jenž se prohnal podél levého mantinelu až přímo před Hausera, kterého zmátl rychlými kličkami a i navzdory ztrátě rovnováhy zvládl poslat kotouč směrem do sítě, kam se posléze, i když trochu líně, dokutálel - 0:1.

Branku stála hochy od Otavy i druhá školácká chyba - kvůli nesouladu ve střídání se mohly začátkem prostředního dějství v útočném pásmu za zvýhodněných podmínek realizovat také plameny, jimž záhy zařídil dvougólový náskok Jakub Peslar svou tečí Lojekova prudkého příklepu od modré čáry, po níž se puk usídlil v horní části písecké svatyně. Hráči IHC však nepropadli skepsi a během pár minutek navrátili na své hole kýžený klid, díky němuž pak také stav utkání snížili. Filip Vlček pro jednou upustil od svého hračičkovského gusta a propasíroval puk za Slámova záda svým důrazem na brankovišti - 1:2. Následující úsek hry byl v režii Martina Hausera, který si rozhodně nemohl stěžovat na nedostatek práce. Hokejisté Žďáru si v útočné třetině na dobrých pár chvil otevřeli jakousi soukromou střelnici, duchapřítomný maskovaný mladík v modrožlutém však díky svému soustředění zvládl vše pochytat a udržet svůj tým na dostřel. Herně najednou raketově procitl i Jan Sýbek, jenž začal lovit ve svém rukávu plném nápadů, přičemž jeden z nich pak také dotáhl do zdárného konce. Svůj únik zakončil protřelým vymícháním hostujícího gólmana a následnou bekhendovou kličkou, jíž srovnal stav klání na 2:2.

Se vstupem do závěrečné periody ožil v mysli všech přítomných na písecké střídačce skličující pocit déja vu: i tentokrát Jihočeši inkasovali hned z kraje třetiny, navíc opět z přesilové hry hostujícího celku, když ze skrumáže na Hauserově brankovišti zakončoval do levého horního rohu Tomáš Franek. Že jejich přesilovka píše, tak o tom plameny přesvědčily všechny přihlížející ještě jednou, dělovkou od hranice útočného pásma se prosadil a vzal si nazpět dvougólové vedení Martin Pleva. Svou skvělou chemii posléze znovu zúročilo duo Petr Hučko-Jan Sýbek, když písecký forvard s číslem sedmnáct zvládl do sítě nesmlouvavě uklidit parádní přihrávku zpoza brány, jež přišla z hole prvního jmenovaného. Sýbek pak zaúřadoval ještě jednou, když se dostal do dalšího samostatného úniku, gólově se ovšem ani on ani nikdo z jeho spoluhráčů již více neprosadil, pročež tříbodový zisk putoval po šedesáti minutách hry na účet hostů.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: „Na začátku jsme dostali špatné góly, ale cením si toho, že jsme dokázali srovnat na 2:2. Ve třetí třetině jsme byli podle nových pravidel bohužel vyloučeni, namazali jsme hostům na gól a už jsme to nedotáhli, přestože jsme ještě vsítili gól. Musím ale říct, že od kluků vidím neskutečnou sílu v kolektivu. Klobouk dolů před nimi, jak se s takto silným soupeřem popasovali.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy