Písek se raduje z druhé výhry

Písek nechal zapomenout na nepovedený zápas v Táboře a doma vyhrál další jihočeské derby proti David Servisu České Budějovice. Výhru 4:1 zařídily trefy Filipa Vlčka, Jana Sýbka, Karla Strnada a Davida Cibocha. Za hosty se trefil zkušený centr s extraligovými zkušenostmi Tomáš Vak.
2. liga ČR, sk. JIH-VÝCHOD, 4. kolo, so 22.9.2018, Zimní stadion Písek
Písek
David Servis ČB
4:1
2:0, 1:1, 1:0
Branky a nahrávky: 11. Vlček (Bílek, Ciboch), 16. Sýbek (Suda), 23. Strnad (Jabůrek, Rod), 58. Ciboch (Koupal) – 24. Vak (Šulčík, Bárta). Rozhodčí: Micka – Tasch, Schopf. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. Diváci: 332. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 4:1.
Písek: Hauser – Hanus, Parýzek "C", Suda, Bílek, Červinský, Turek – Polata "A", Hučko, Sýbek "A", Vlček, Koupal, Ciboch, Rod, Jabůrek, J. Volf, Strnad
David Servis ČB: Klestil (Marek) – Michal, Kubeš, Macháček, Grauer, J. Kříž, Radoš, Škopek, L. Kříž, – Schmidmayer, Rolínek, Jan Bárta, Šulčík "C", Hřebejk, Ferebauer "A", Kronus, Vak "A", Šuhaj, Jiří Bárta, Sumerauer.

Na led Písku zavítal tradiční soupeř a věčný rival David Servis. Už od začátku duelu bylo na co koukat a především domácí diváci si přišli na své. Úvodní branka padla v polovině jedenácté minuty. Modro-žlutí hráli přesilovou hru, kterou dokázal využít přesnou trefou Vlček. V šestnácté minutě šli hokejisté od Otavy do dvoubrankového vedení. Sudovu nahrávku našel nehlídaný Sýbek. Ten z bezprostřední blízkosti poslal kotouč za záda Klestila. Dvě minuty před koncem mohli dát kontaktní branku hokejisté v bílo-červených dresech. Radost jim zkazil domácí Parýzek, který se nejrychleji zorientoval na brankovišti a puk vyhodil do bezpečí. Ve dvacáté minutě se po souboji u mantinelu na led skácel Strnad. Naštěstí pro Písek se za chvíli zvedl a odjel sám na střídačku.

Na začátku druhé třetiny se prosadil Strnad, který dostal dobrou nahrávku od Jabůrka. Po vedení 3:0 to vypadalo s hostujícím týmem velmi špatně. Kontaktní branka padla v čase 23:37, kdy se mezi kruhy prosadil Vak. Toho našel dobrou nahrávkou kapitán Šulčík. Sedm minut před koncem vypálil od modré Jan Kříž. Brankář Hauser zřejmě nic neviděl a na poslední chvíli zareagoval betonem. O minutu později spálil šanci Sýbek, který se zjevil sám před brankářem, ale nedal. Tři minuty před koncem druhé třetiny mohl snížit Šulčík, ale netrefil klec.

V poslední třetině mohl přidat další trefu Polata, ale Klestil ho výborně vychytal. Dvanáct minut před koncem spálil čanci také Vlček. V dobrém postavení hledal ještě přihrávkou spoluhráče a puk tak skončil u hostující obrany. Sedm minut před koncem měl Sýbek další gól na hokejce, ale v poslední chvíli zasáhl parádním zákrokem Klestil. O minutu později se zapotil na druhé straně i Martin Hauser, který dokázal dobře vychytat šanci Sumerauera. Dvě minuty před koncem se dostal k puku osamocený Polata. Hostující hráč ho fauloval a byl nařízen nájezd, který písecký hráč kličkou nedokázal zužitkovat. Na konečných 4:1 zvýšil necelé tři minuty před koncem Ciboch, kterému předložil puk pěknou nahrávkou Koupal.

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "Jsme moc rádi, že po špatném výkonu, kterým jsme se prezentovali v Táboře, jsme dnes odehráli diametrálně odlišné utkání. Cením si přístupu hráčů a vítězství."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy