Písek vyválčil bod v Příbrami. Sahal i po třech

V prvním ligovém utkání zanechal Písek velmi dobrý dojem. Ač z horkého ledu značně posílené Příbrami přivezli Jihočeši jen jeden bod, kluziště opouštěli s hlavami nahoře a s pocitem poctivě odvedené práce. Písek v Příbrami po první třetině vedl, pak ale domácí stav otočili. Ve třetím dějství Králové z Písku srovnali a sahali po obratu. Nebylo jim ale přáno a v nastaveném čase přece jen rozhodla o své výhře Příbram.
2. liga mužů - sk. Střed, 1., st 11.9.2019, Zimní stadion Příbram
Příbram
Písek
3:2p
0:1, 2:0, 0:1 - 1:0
Příbram: Čech (Mičán) – Seemann, Mašek, Grubner, T. Rittig, Saňa, J. Rittig, Holý – Pejsar, Panna, Šinágl, Jindra, Kolouch, Gengel, J Svoboda, Chlouba, Rohlík, Brzák, Josefus, Tlačil, M. Svoboda
Písek: Hamalčík (Štrobl) – Hanus, Suda, Tintěra, Turek, Šafář, Růžek - Bednařík, Koupal, Polata (C), Strnad, Novák, Paule, Novotný, Přibyl, Karbulka, Rod

Proti středočeskému nováčkovi soutěže, který se do 2. ligy vrátil po 15 letech, odehrál Písek výbornou první třetinu. Dá se říct, že to byla asi nejlepší dvacetiminutovka napříč všemi dosud odehranými zápasy včetně přípravy. Jihočeši dobře bruslili a napadali a odměnou jim byla vedoucí branka, kterou vsítil důrazný obránce Roman Tintěra. Na modré čáře se opřel vší silou do puku a propálil brankáře Čecha - 0:1. Písečtí hýřili aktivitou a vypracovali si několik šancí. Tu největší spálil ještě v první periodě Lukáš Bednařík, který jel sám na branku.

Domácí se ve druhé třetině vrátili do tempa a velmi jim pomohl rychlý gól. V přesilové hře se k odraženému puku dostal osamocený Jan Grubner a střelou k pravé tyči srovnal skóre. Kolem poloviny základní hrací doby začínali mít Příbramští stále více ze hry a zaslouženě otočili skóre. Nabídnutou pozicí nepohrdl Daniel Kolouch a poslal Příbram do vedení 2:1. Písečtí pak přežili několik horkých chvilek, ale také pár šancí zahodili. Do kabin se šlo za jednogólového vedení Středočechů.

To ale nevydrželo dlouho, protože na konci 41. minuty rozjásal píseckou střídačku skupinu příznivců v hledišti ve formě hrající Adam Novák. Milimetrový pas Lukáše Bednaříka na brankoviště bez přípravy usměrnil za Čechova záda. Písečtí mladíci se rvali jako lvi a svému novému královskému přízvisku neudělali ostudu. Dokonce sahali po vedení, když nový kapitán Jan Polata nastřelil zblízka tyčku. Domácí také nebezpečně hrozili, ale Písek skvěle držel mladý brankář Petr Hamalčík zapůjčený na střídavé starty z prvoligového Ústín nad Labem.

Když nerozhodla základní hrací doba, šlo se do prodloužení. V tom se hrálo hodně opatrně, až přišla 63. minuta, okénko v písecké obranné hře a pohodlné zakončení do prázdné branky v podání Jaroslava Rittiga. Po prvním ligovém utkání si tak Písek připisuje bod za prohru v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Trenér Písku Karel Herr: "Proti nám stál soupeř, který extrémně posílil a ještě na dnešní zápas dotáhl další tři hráče, kteří mají podepsanou smlouvu v A-týmu Chomutova. Hráli ve čtyřech lajnách, my jsme přijeli se 16 lidmi, jedna lajna byla doplněná juniory. Musím říct - klobou dolů před našimi kluky. První třetina od nás byla úžasná, ve druhé jsme polevili a ve třetí - hlavně v posledních pěti nebo deseti minutách, jsme měli zase navrch. V prodloužení jsme bohužel špatně rozebrali hráče a dostali jsme gól do prázdné branky. Ale obraz naší hry byl skvělý a jsme rádi, že jsme to takhle odehráli."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy