Písek stáhl tříbrankový náskok a vede 1:0!

Velká skupina píseckých příznivců, která doprovodila svoje hokejisty na první zápas série s Řisutami, mohla odjet ze Slaného nakonec spokojena. Dlouho to sice vypadalo na pravý opak, šest minut po půli zápasu vedli hráči Řisut 4:1, ale třetí třetina vyhecovaného utkání vyšla hostujícímu mužstvu náramně! Po třech trefách obránců otočili Písečtí nepříznivý stav a připsali si tak první vítězství ve čtvrtfinálové sérii! První dvě branky Písku vstřelil Ondřej Mikeska, z obránců byli střelecky úspěšní jiří Svoboda, Martin Veselý a v předposlední minutě Pavel Procházka. Michal Pinkas přepustil po čtvrtém obdrženém gólu místo v brankovišti Filipu Kubišovi, který ve zbytku zápasu svoji branku uhájil.
Stav série: Řisuty - Písek 0 : 1

Série pokračuje v pondělí v Písku, začátek v 17:30!
PODROBNÉ PŘEDSTAVENÍ ŘISUT

2.liga ČR sk. STŘED, ČtvrF, so 18.2.2006
Řisuty
Písek
4:5
2:1, 2:1, 0:3
Branky a nahrávky: 10. Ullrych (Müller), 15. Kasík (Procházka), 27. Ullrych (Müller), 36. Scherzl (Eichenmann) - 8. Mikeska (Květoň, Kubeš), 40. Mikeska (Květoň, Oranský), 47. Svoboda (Řehoř, Kořánek), 51. Veselý (Květoň, Kubeš), 59. P. Procházka (Mikeska, Kubeš).

Vyloučení: 12:10. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0.
Diváci: 200.

Písek: Pinkas (36. Kubiš) - Svoboda, Veselý, Oranský, Pavel Procházka, Hauer, Neckář, Peroutka - Řehoř, Kašpar, Kořánek - Květoň, Mikeska, Kubeš - Holec, Míka, Kepl – Gajovský, Pošmourný, Štefan.
Do utkání vstoupili svižněji hosté a gólmana Láníčka už v první minutě nadvakrát ohrozil Řehoř. Hned po něm to zkoušel také Květoň, který v brankovišti domácích našel Míku. Mikeska byl po přihrávce Květoně úspěšnější a poslal Písek do vedení – 0:1! Domácí byli prvních deset minut sevření ve své obraně a ze své první situace před hostujícím gólmanem okamžitě těžili, Ullrych pálil z kruhu a našel místo nad Pinkasovým pravým betonem – 1:1. Horko začalo Píseckým být ve třinácté minutě, rozhodčí totiž poslal hostující celek do tří a tak se domácí měli možnost porozhlédnout v obranné třetině hostů, ti se dokázali ubránit, ale sotva se vrátil na led Kubeš, tak rozhodčí opět vylučoval. Zatímco první oslabení ve třech zvládli písečtí hráči perfektně, napodruhé řisutsští hokejisté vzali vše do svých rukou a Kasík poslal domácí do vedení – 2:1. Písečtí ihned dostali možnost kontroval, v závěru první třetiny se dostali do početní výhody dvou hráčů, odložený trest jim navíc sliboval, že této situace budou moci využít minimálně po dobu dvou minut.

Tato výhoda pokračovala ve druhé třetině a tak se domácí opět museli bránit náporu hostů, velice blízko ke vstřelení branky byl Řehoř, jenž vyvolal v obraně Řisut obrovský zmatek. Domácí oslabení zvládli a to je nabudilo k vyšší aktivitě, Vojtěch Procházka bombou od modré prověřil Pinkase, ale za domácí se trefil až následně opět Ullrych – 3:1. Písecké tento gól nepoložil, nevzdávali se a přesunuli se zpět do útočného pásma, výborně bojoval především Tomáš Květoň. Přesto se gólu hosté nedočkali – ba naopak, za domácí se trefil v 36. minutě Scherzl – 4:1. O rychlou odpověď se ještě snažil Míka, ale až jeho spoluhráč Mikeska byl o poznání úspěšnější, snížil na 4:2 a tato „branka do šatny“ zcela jistě vykřesala pro Písek naději.

Třetí dějství začalo vylučováním a více se ledě diskutovalo, než hrálo… Již od samotného začátku ale bylo patrné, že se domácí na rozdíl od Píseckých nikam nehrnou. Hosté byli mnohem aktivnější, hráči Řisut se zmáhali často na pouhé vyhazování a tak byla jen otázka času, kdy se podaří hráčům od Otavy prosadit! Stalo se tomu ve 47. minutě, po přihrávce Řehoře a Kořánka se Svoboda nemýlil – 4:3. Písečtí měli navrh a domácí se stále více uzavírali před Láníčka, není proto divu, že už v 50. minutě bylo po střele Veselého vyrovnáno – 4:4! Hosté byli „na koni“ a to se i nadále projevovalo na jejich herním projevu. Druhá „blue“ lajna hostů stále častěji kroužila v Láníčkově brankovišti a to vedlo k jejich prosazení – v 59. minutě se po přihrávce Mikesky a Kubeše uplatnil Pavel Procházka a hosté naprosto senzačně otočili na 4:5. Zásluhu na úspěchu měl také Filip Kubiš, který podal dobrý výkon. Po bezvadné třetí třetině z pohledu Píseckých si ze Slaného právem odvezli vítězství a vedou ve čtvrtfinálové sérii 1:0 na zápasy!

Ohlasy trenérů

Miroslav Šperl (trenér Písku):
Myslím si, že jsme do utkání sice vstoupili dobře, ale dělali jsme chyby, na které jsme hráče upozorňovali. Věděli jsme, co hokejisté Řisut hrají, přesto se nám je nepodařilo pokrýt a v průběhu zápasu nás díky zkušenosti svých hráčů dokázali potrestat a po čtvrtém gólu musel z branky odejít Michal Pinkas, který byl nahrazen Filipem Kubišem. Hodně důležitý gól pro nás byl ten na 4:2, který jsme dali před koncem druhé třetiny a řekl bych, že ve třetí třetině jsme již drželi, co jsme chtěli. Měli jsme i více fyzických sil, dokázali jsme mnohem více napadat a přehrávali je v situacích jeden na jednoho, což v prvních dvou třetinách nebylo zdaleka tak markantní. Především jsme to dokázali, což bylo hodně důležité, korunovat i brankami, v tom vyrovnaném utkání se k nám přiklonilo nakonec i trochu štěstí a tak jsme vyhráli.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy