Za tři branky berou hosté stejný počet bodů!

Úvodní dvojzápas dorostenců skončil výhrou favorita utkání. Východočeši se brzy ujali vedení, když ve druhé minutě z rychlého protiútoku vsítil úvodní branku zápasu Holík. Skóre zápasu se opět měnilo po deseti minutách a stejný hráč Zlína přidal druhou branku. V dalším průběhu mohli Písečtí několikrát zkorigovat nepříznivý stav, sebejistý hostující gólman Kašík byl ale proti. Naopak zlínským dorostencům se v polovině závěrečné třetiny podařilo třetí brankou upevnit výsledek, jehož podobu nezměnily ani šance píseckých mladíků v poseldních minutách. V sobotu extraliga dorostu pokračuje šestnáctým kolem, Písečtí v něm hostí papírově vyrovnaného soupeře ze Vsetína. Utkání začíná v 15 hodin.
Extraliga dorostu, 15. kolo, pá 24.10.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Zlín
0:3
0:2, 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 2. Holík (Káňa, Kašík), 12. Holík (Zámorský), 50. Valenta (Kundera). Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 18:40. Průběh utkání: 0:0, 0:3.
Písek: Doubek - Jáchym, Andrlík, Hřebíček, Polata, Turek, Pecholt, Hrubý, Vlček, Paukner, Slabý, Přibyl, Korous, Marek, Radosta, Dupač, Kopec, Volf, Homola, Kloud, Růžička
Zlín: Kašík - Strojil, Bednár, Janota, Zámorský, Valenta, Malota, Hampl, Lichanec, Chovanec, Romig, Kundera, Sekerka, Herman, Skočík, Káňa, Doležálek, Holík, Haloda
Písečtí nevstoupili do zápase špatně – v první minutě si úvodní formace Jihočechů vyprodukovala slibně vypadající šanci, Přibyl ale na jejím konci nekozázal dorazit kotouč z Homolovy hokejky. Naopak hosté ihned z protiútoku skórvali – v rychle akci našel Káňa Holíka a ten z první střely vytěžil pro hosty vedení – 0:1. Krátce po obdržené brance si Písečtí zahráli přesilovku. Hosté si ale výtečně hlídali kotouč a domácí mužstvo toho v početní převaze příliš moc nevymyslelo. Když byli hosté kompletní, na chvíli se usadili ve třetině Písku. Dlouhé kombinaci ale chyběla střela, a tak Doubek nemusel zasahovat.

Naopak hosté na začátku dvanácté minuty zvýšili svůj náskok. Zárorský přiťuknul puk Holíkovi, a ten přesnou střelou vylepšíl vedení Zlína – 0:2. Hosté byli po druhém gólu lepším mužstvem na ledě a brejk Janoty Doubek v poslední chvíli vyrazil betonem. V šestnácté minutě se poprvé vylučovalo na písecké straně. Početní převaha hostů přinesla několik slibně vypadajících kombinací na straně Zlína, koncovka ale nebyla ideální, a tak se Písečtí nakonec bez větších potíží ubránili. V závěru první dvacetiminutovky se Písečtí snažili vsítit první branku, leč marně. Gólman se zkušenostmi z nejmladší reprezentace ale povtrdil, jakou oporou pro své mužstvo je a nepřipustil nic náhodě.

Na začátku prostřední třetiny si hned po jedenácti vteřinách připsal po střele Káni Doubek první zákrok. Z protiútoku se ihned pokoušeli zahrozit hosté, jejich akce ale byla předčasně ukončena pro offside. V další akci najížděl hostující Herman zleva na branku Písku, jeho střelu švihem ale dovedl Doubek bezpečně pokrýt. V šestadvacáté minutě se domácí Hřebíček provinil hákováním a Zlínští tak měli k dispozici další přesilovku. S oslabením se ale domácí mužstvo dobře vypořádalo a všechny snahy hostů mířili ihned mimo písecké pásmo. Když byli Jihočeši kompletní, strany se vyměnily a přesilovku si zahrál Mazancův výběr.

Domácí mužstvo v početní převaze zatlačilo svého soupeře před jeho branku, Kašík ale všechny vyložené šance domácích střelců dokázal pochytat. Když hráli Zlínští opět v plném počtu, v obraně Písku střelu Hampla nebezpečně tečoval Romig – kotouč ale nemířil přesně a skončil pouze nad brankou domácího gólmana. V dalším průběhu druhé třetiny byl k vidění vyrovnaný hokej, kde se pravidelně střídala hra ve středním pásmu s rychlými akcemi na obě branky. Jihočeši se snažili v závěru ještě vylepšit skóre, pozorný Kašík ale byl nadále bezchybný.

V pětačtyřicáté minutě se tlačil před branku hostů Vlček, v koncovce mu ale chybělo patřičné šteští a Kašík se tak vytáhl dalším efektivním zákrokem. Vzápětí si vyprodukovali slibně vypadající příležitost hosté ze Zlína, nejproduktivnější střelec mužstva, Tadeáš Kundera ale mířil přesně do připravené nářuče gólmana Doubka. V padesáté minutě přišel gól branka Východočechů – po individuální akci se prosadil kapitán Valenta a Doubek neuměl další brance. S nepříznivým výsledkem z pohledu domácích mohla pohnout nejproduktivnější písecká dvojice Přibyl – Homola, druhý jmenovaný ale jasnou šanci ke skórování nevyužil. V posledních minutách si hosté v poklidu hlídali výsledek a gólman Kašík se po výtečném výkonu mohl radovat, mimo tří bodů, z čistého konta.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy