Dorostenci dřeli do poslední vteřiny, nakonec ale bere body lídr z Vítkovic!

Dorostence IHC nečekal jednoduchý zápas. Druhý celek extraligové tabulky přijel do Písku s jasným cílem, kterým bylo bez potíží získat tři body. Podle toho také vypadal nástup vítkovických hokejistů do zápasu. V deváté minutě totiž hosté zaznamenali dva rychlé góly, které dělilo pouhých dvanáct sekund. Poté ještě přidal třetí branku Vítkovic Stránský a vypadalo to na pořádný debakl. Písečtí ale utkání s lídrem nevzdali a po trefách Přibyla a Andrlíka výrazně vylepšili skóre. Snahu o vyrovnání ale pokazil laciný gól Pastora, na který už domácí hráči dokázali pouze jednou reagovat trefou Přibyla. Nic platná nebyla ani závěrečna hra bez gólmana, a tak Písečtí ve vyrovnaném boji podlehli favoritovi těsně 3:4.
Extraliga dorostu, 19. kolo, pá 14.11.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Vítkovice
3:4
1:3, 1:0, 1:1
Branky a nahrávky: 18. Přibyl, 40. Andrlík (Homola), 53. Přibyl - 9. Kilnar (Walker), 9. Šebesta (Řehák, Kameníček), 16. Stránský (Řehák), 50. Pastor (Kilnar). Vyloučení: 5:5, navíc Matuštík (VIT) 5 + do konce. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 31:48. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.
Písek: Lehečka - Jáchym, Andrlík, Hřebíček, Polata, Turek, Kafka, Hrubý, Vlček, Paukner, Přibyl, Korous, Marek, Radosta, Dupač, Kopec, Vejda, Volf, Homola, Kloud, Růžička
Vítkovice: Bartošák - Koziol, Kovář, Hudeček, Klimíček, Řehák, Klinar, Němec, Grubr, Šebesta, Matuštík, Celner, Stránský, Walker, Kameníček, Holý, Mareček, Bail, Pastor, Pavelka, Žvátora
Hosté prakticky ihned po úvodním vhazování zahnali písecké mužstvo do obrany a po střele Stránského příliš nechybělo, aby šli Vítkovičtí do vedení. Na druhé straně pronikal vzápětí do třetiny hostů Homola, ani první střela domácích ale nemířila přesně. Svižný start brzy poté opět zaměstnal Lehečku, který musel čelit prudké střele Walkera. Poté zahráli Jihočeši v šesti hráčích, čehož si čárový rozhodčí dobře všiml a v polovině šesté minuty byla na světě první přesilovka Východočechů. Ta přinesla předpokladaný tlak favorizovaného celku, který vyústil v první branku utkání, když Kilnar usměrnil kotouč pod horní tyčku Lehečkovy branky – 0:1.

Ani druhá branka na sebe nenechla dlouho čekat, ihned po vhazování totiž Řehák vyslal do nájezdu Šebestu, který si v dobré situaci dokázal poradit – 0:2. Čtrnáctá minuta přinesla zbytečný útočný faul na straně píseckého mužstva a Vítkovičtí měli výhodu druhé přesilovky v utkání a i ta skončila gólem. Po rychlé kombinaci se přesně trefil Stránský – 0:3. V čase 17:03 se také Písečtí dokázali brankově prosadit – kapitán Přibyl se ocitl v nájezdu a blafákem překonal Bartošáka – 1:3. Ihned po vhazování mohli Písečtí ještě jednou skórovat, tentokrát si ale Bartošák pohlídal puk.

Na počátku prostřední fáze utkání se do slibné situace dostala úvodní formace Jihočechů, tentokrát si ale dvojice Homola – Přibyl vylámala zuby na výtečně připraveném Bartošákovi. Na druhé straně z protiútoku nebezpečně tečoval puk před Lehečkou Kameníček, přičemž domácí gólman za pomoci obránců uklidil puk na zakázané uvolnění. Rychlý přesun píseckého mužstva do útočného pásma přinesl střelu Přibyla, tu ale Bartošák bez větších problémů schoval v lapačce. Domácí Polata si při průjezdu středním pásmem vykoledoval faul Grubra a v sedmadvacáté minutě šli Vítkovičtí poprvé do oslabení.

Početní výhoda píseckého mužstva nepřinesla před Bartošákem vyrážnější šance a hosté se tak poměrně v poklidu ubránili. Když byla obě mužstva kompletní, prověřil domácí Volf Bartošáka střelou z jízdy, přičemž z celé akce vyšel jako úspěšnější gólman Vítkovic. V podobné šanci se objevil na druhé straně Klimíček, který se středem proháčkoval obranou Písku – jeho zakončení ale nebylo příliš povedené a Lehečka podržel touš do přerušení. Obrovskou šanci měl v pětatřicáté minutě na hokejce Grubr, jeho samostatný průnik ale Lehečka dobře přečetl. V této fázi hry byli hosté opticky lepším týmem, který si vytvářel řadu šancí. Všechny ale končily u dobře naladěného Lehečky.

Necelé dvě minuty před druhou přestávkou hráli Písečtí přesilovku a zvýšeného počtu hráčů dokázali patřičně využít – Homola předložil puk Andrlíkovi na modrou a ten střelou z nápřáhu upravil skóre – 2:3. Ve třetí minutě poslední dvacetiminutovky mohl vyrovnat domácí Vlček, zásah do masky Bartošáka ale přerušil hru. V polovině třetí třetiny se Pastorovi šťastně objevil puk na hokejce a laciný gól vrátil hostům dvojbrankové vedení. Necelé tři minuty poté Písečtí reagovali a ze závaru před brankou Vítkovic vytěžil třetí branku domácích Přibyl. V závěru pátečního utkání Písečtí odvolali gólmana Lehečku z branky, ani urputný tlak už ale nezměnil nic na tom, že si všechny body z Písku odveze lídr tabulky.

Ohlasy trenérů

Pavel Hejl, asistent trenéra Písku: „Čekali jsme, že se střetneme se soupeřem, který patří k nejlepším, a to se přesně potvrdilo. Vítkovice hrály v první třetině to, co chtěly, přičemž daly tři góly. My ale nic nevzdávali, vstřelili jsme dvě branky a dostali se do zápasu. V konečné fázi ale štěstíčko přálo přece jenom více soupeři a nás mrzí, že jsme alespoň bod neurvali.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy