Písek se stává strojem na body

Písečtí hokejisté zůstávají po čtyřech kolech i nadále stoprocentní. Utkání s Vajgarem nabralo rychlý spád již v samotném úvodu a v šesté minutě vedli svěřenci Rudolfa Suchánka o čtyři branky. Po první třetině se mohlo zdát, že je o vítězi prakticky rozhodnuto. Podobné iluze ale Vajgar málem vymazal v poslední části, kdy se dostal na rozdíl dvou branek. Závěr sobotního derby si Písečtí však pohlídali a sedmá branka IHC KOMTERM z hole kapitána Milana Bláhy definitivně určila vítěze. Na celkové výhře 7:4 se nejvýrazněji podíleli Radek Hovora a Petr Šulčík, kteří zaznamenali shodně po dvou brankách. Vedle Bláhy se jednou trefili také Karel Mošovský a Tomáš Květoň. Druholigový kolotoč se opět roztočí ve středu a IHC KOMTERM zamíří k dalšímu utkání do blízkého Milevska.
2.liga ČR, 4. kolo, so 26.9.2009
Písek
Jindřichův Hradec
7:4
5:1, 0:0, 2:3
Branky a nahrávky: 1. Hovora (Hájek, Bláha M.), 3. Šulčík P. (Procházka R.), 4. Mošovský (Gába), 6. Květoň (Šulčík P.), 14. Šulčík P. (Květoň), 51. Hovora (Hájek, Mazanec D.), 58. Bláha M. (Hovora) - 15. Fiedler (Klíma), 52. Kupec (Bílek, Bláha P.), 54. Kraus (Chmel), 55. Kupec (Staša). Vyloučení: 10:7. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 610. Průběh utkání: 5:0, 5:1, 6:1, 6:4, 7:4.
Písek: Pinkas - Kalečík, P. Procházka, Heršálek, R. Procházka, D. Mazanec, Všetečka, Žlůva - Gába, Hovora, Hájek, M. Bláha, Ježek, Květoň, P. Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, V. Novák.
Jindřichův Hradec: Kubeš (4. Melišík) - Bílek, Fiedler, Klíma, P. Bláha, Ištvánik, Chmel, Kraus, R. Šulčík, Dvořák, J. Mazanec, Kupec, Skokan, Bula, Vejvar, Staša, Šachl, Mikš, Zhukov, I. Novák.
Písek šel po dvaceti vteřinách do vedení, když střelu Pavla Procházky Kubeš vyrazil před sebe a dojíždějící Radek Hovora otevřel skóre. V následné přesilové hře 5 na 3 vsítili domácí další dvě branky, nejprve se prosadil z dorážky Petr Šulčík a na 3:0 pro domácí zvyšoval střelou pod horní tyč Karel Mošovský. To bylo na Kubeše příliš a místo v jindřichohradecké kleci přenechal Melišíkovi, jenže ten inkasoval už při první akci domácích, mezi betony dával gól Tomáš Květoň. V následných minutách se poměrně hojně vylučovalo, ve vlastním oslabení zvyšoval Písek už na 5:0, Petr Šulčík přesnou ranou k tyči nedal Melišíkovi žádnou šanci. Úspěchu se dočkali také hosté, když Stanislav Fiedler střelou pod Pinkasovu lapačku upravil skóre na 5:1.

První třetina byla jasnou záležitostí pro domácí, tři góly za tři minuty vyhnaly Tomáše Kubeše z branky. Jindřichohradeckým hokejistům se téměř nic nevydařilo až do patnácté minuty, když se dokázali prosadit zásluhou Fiedlera.

Na začátku druhé části jako první zahrozili domácí, ostrou ránu Roberta Procházky Melišík vyrazil. Kupec a Skokan hnali na píseckou branku, ovšem jejich souhře chyběla přesnost. Ve dvacáté šesté minutě hned po vhazování Slavík tvrdou střelou těsně přestřelil bránu. O tři minuty později dorážel Dvořák, aby na kotouč dosáhnul mu chyběl kousek. V následné přesilové hře domácích Písečtí třikrát po sobě ohrozili Melišíkovu branku, ale ten byl pokaždé pozorný. V třicáté čtvrté minutě Hovora prováhal správný moment ke vstřelení šesté branky domácích. O chvíli později Bula tečoval střelu těsně před Pinkasem, jenže střele chyběla razance. Pak se ve veliké příležitosti ocitnul Klíma, Pinkas už ležel, ale jindřichohradeckému útočníkovi střela nesedla. Hosté hráli aktivně a byla na nich vidět snaha se zápasem ještě něco udělat, ale domácí hráli ve veliké pohodě. V poslední minutě druhé třetiny domácím pořádně zatrnulo, když tečovanou střelu Bílka Pinkas nedokázal zkrotit a puk poskakoval těsně vedle tyče.

Ve druhé části se hrál mnohem vyrovnanější hokej, i přes některé slibné příležitosti na obou stranách branka nepadla. Přestávku opět zpestřil minisouboj talentů ze třetích tříd.

Hned v začátku udělali závar Hovora s Hájkem, Melišík se nenechal překonat. V následné části hry se oba týmy soustředily spíše na defenzívu. V čtyřicáté čtvrté minutě nebezpečně střílel Klíma, ale pouze do plastronu domácího gólmana. O chvíli později Mošovský střílel těsně vedle hostující brány, hned vzápětí prověřil Pinkase jedovatou ranou Šachl. O dvě minuty později střílel Šulčík , hostující brankář zasáhnul svým levým betonem. V padesáté první minutě vstřelil šestou branku domácích Radek Hovora, který si najel na přihrávku od Hájka a z bezprostřední blízkosti zakončil pod víko. O chvíli později odpověděli hosté, jejich druhou branku vsítil David Kupec, který prostřelil Pinkase. O chvíli později byl stav už 6:3, Jakub Kraus z jízdy překonal domácího brankáře střelou mezi betony. V následné přesilové hře hostů 5:3 předvedli pěknou akci Kupec se Stašou, druhý jmenovaný přihrával před bránu Davidovi Kupcovi a ten nekompromisní ranou prostřelil Pinkase. Jindřichohradeckým hráčům narostla křídla, jejich výkon ze třetí třetiny byl sympatický. Jenže hostující tlak přerušila branka Milana Bláhy, který podstřelil ležícího Melišíka. Chvíli před koncem ještě zahrozili domácí, Ježek těsně minul roh Melišíkovy branky.

Domácí Písek vyhrál zaslouženě, když sehrál téměř bezchybnou první třetinu, po které svítilo na ukazateli skóre 5:1. V druhé části se oba týmy snažily spíše bránit, což dokazuje, že nepadl žádný gól. Ve třetí části hosté hráli aktivně, jenže v mnohých akcích jim chybělo štěstí.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Povedl se nám začátek utkání, kdy jsme vstřelili pět branek. Za tohoto stavu se těžko udržuje koncentrace mužstva a výkon šel v dalším průběhu dolů. Trochu jsme si to komplikovali i zbytečnými vyloučeními, díky kterým jsme inkasovali. Rozhodující je ale výsledek, kterým jsou tři body.“

Miloslav Čech, trenér Jindřichova Hradce: „Dnešní zápas rozhodnula první třetina, ve které jsme obdrželi pět branek. Tempo poté trochu opadlo a domácí polevili. Pak už naše hra vypadala jako hokej, ale ze začátku to bylo jednoznačné. Kdybychom dali v poslední části pět gólů, nikdo by se tomu nemohl divit. V záveru jsme byli připraveni jít i do hry bez brankáře, sedmá branka ale definitivně utla naše plány.“

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy