Písecký rychlík je k nezastavení

Hokejisté Písku nezaváhali ani v dalším kole druhé ligy a s celkem Kolína si poradili na vlastním ledě v poměru 3:0. Skóre utkání otevřela dělovka Roberta Procházky, která v šestnácté minutě zamířila přesně pod horní tyčku Blažkovy branky. Druhou přesnou trefu pak přidal v závěru úvodní části kapitán Bláha a Jihočeši měli na další body pěkně zaděláno. Po bezbrankové prostřední fázi přišel další gól až na samotném konci středečního klání, kdy se třetím Blažkovým přemožitelem stal Tomáš Květoň. Úctihodná šňůra píseckého týmu tak pokračuje i nadále a Písek se na čele tabulky se čtyřiadvaceti body postupně více a více vzdaluje svým soupeřům.
2.liga ČR, 9. kolo, st 14.10.2009
Písek
Kolín
3:0
2:0, 0:0, 1:0
Branky a nahrávky: 16. Procházka R. (Květoň, Slavík), 20. Bláha (Hovora, Procházka R.), 60. Květoň (Šulčík, Novák). Rozhodčí: Mertl S. - Mertl J., Novák. Vyloučení: 3:7, navíc Morkes (KOL) - 10. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 430.
Písek: Pinkas - Kalečík, Procházka P., Heršálek, Procházka R., Mazanec, Všetečka - Gába, Hovora, Hájek, Bláha, Ježek, Květoň, Šulčík, Míka, Suchánek, Slavík, Novák, Mošovský
Kolín: Blažek - Nedbal, Tondr, Pýcha, Morkes J., Kopecký, Mejzr, Pospíšil, Skokan, Nekvasil, Jonáš, Manhart, Kubát, Čtvrtečka, Beňovský
Utkání začalo zhurta a hned po čtyřiceti vteřinách projel Hovora kolínskou obranou, ale od gólu ho dělily centimetry. První pokus hostů o ohrožení Pinkase přišel v páté minutě, když Kubát střílel, ale jeho střela byla zblokována jedním z domácích obránců. O chvíli později s ze strany unikl Květoň, ale zamířil jen do plastrónu Blažka. V následných minutách zbržďovaly hru nepřesnosti v rozehrávkách na obou stranách. V jedenácté minutě dorážel Heršálkovu střelu Míka, ale kotouč mu sklouznul z hokejky. Další šanci domácích měl Bláha, ale tečovanou střelou Blažka nepřekonal. Hned poté se poprvé vylučovalo a domácí si mohli vyzkoušet jako první výhodu přesilové hry, v té si ale vytvořili minimum šancí. V šestnácté minutě Písečtí využili druhou přesilovku, konkrétně Robert Procházka, který se pěkně trefil pod víko Blažkovy branky. O dvě minuty později tečoval Mika těsně nad hostující bránu. Dvacet pět vteřin před koncem první třetiny ve vlastním oslabení krásně prokličkoval Bláha až před Blažka a bekhendovým zakončením stanovil skóre po první třetině na 2:0.

První třetina byla ze začátku vyrovnaná. S blížícím se závěrem třetiny vytěžil Písek z minima maximum.

V úvodu druhé části zavařili Gába s Mošovským hostujícímu brankáři, ten si puk pohlídal. V dvacáté páté minutě byli v přečíslení domácí, přičemž střílející Šulčík těsně minul klec hostů. V další příležitosti domácích se ocitnul Pavel Procházka, ale Blažek byl připravený. O chvíli později Novák nedosáhnul na puk, před ním zívala odkrytá brána. O minutu později vypálil na druhé straně Kubát, po jeho střele zaduněl Pinkasův beton. Hosté se těžko dostávali před domácího brankáře a tak zkoušeli překonat Pinkase z dálky, to se jim zatím nevedlo.

I v této části hry, stejně jako v první třetině byly k vidění nepřesnosti v rozehrávkách, tempo hry opadlo a pro oko diváka hokej nepřinesl příliš mnoho krásy. Druhou přestávku tradičně zpestřily mladé naděje píseckého hokeje.

V začátku třetí třetiny Květoň z úhlu trefil tyč Blažkovy branky. V čtyřicáté čtvrté minutě zablokoval na poslední chvíli Míkovu střelu jeden z bránících hráčů Kolína. Za dvě minuty později střílel Tondr po ledě, Pinkas byl pozorný. V padesáté minutě zahrozili Kozlové, když v početní výhodě nejprve střílel Tondr a dorážel Skokan. O tři minuty později rozjel akci Skokan, jeho střelu zastavil domácí brankář ramenem. Za chvíli Kalečík nabruslil před brankáře Blažka, ten kotouč za svá záda nepustil. V padesáté šesté minutě Míka těsně minul Blažkovu bránu. V závěru zápasu se pokoušeli hosté zápas zdramatizovat, ale tlak byl přerušen vyloučením dvou hráčů hostů. Dvojnásobnou přesilovou hru domácí využili, Šulčík pěkně přihrál Květoňovi před bránu a ten nekompromisně zakončil.

Utkání bylo chudé na atraktivitu. Kolínští se snažili v závěru alespoň vyrovnat, ale obrana domácích jim překazila plány. Píseckým zařídili výhru svými góly Robert Procházka, Bláha a Květoň.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „Kolín byl nepříjemným soupeřem, který dobře bruslil. Svojí sílu jistě ukázal už v posledním zápase, kdy s přehledem porazil doma Milevsko. Hostující mančaft nás perfektně prověřil a bodů si velice cením. Solidní výkon hráčů podtrhl brankář Pinkas, který zachytal výborně.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy