Písečtí hokejisté podlehli Vajgaru v prodloužení

Písečtí hokejisté vstoupili do finálové série proti Jindřichovu Hradci špatnou nohou. I přes to, že v první třetině jasně kralovali domácí. Skóre otevřel Urbanec, a náskok domácího mužstva navýšil David Mazanec. Ve druhé periodě se hosté oklepali a tato část hry již nebyla tak jednoznačná, jako první třetina. Po dvou třetinách svítilo na ukazateli skóre 3:2 pro Písek. Ve čtyřicáté sedmé minutě se hráčům Vajgaru podařilo vyrovnat, zásluhou Kanova. Utkání tak dospělo do prodloužení, ve kterém stejný hradecký hráč střelou do horního rohu Hrubcovy brány rozhodnul o výhře Vajgaru. Druhý finálový zápas se odehraje v sobotu na jindřichohradeckém kluzišti. Úvodní buly bude vhozeno v 18 hodin.
2.liga ČR, F1, čt 1.4.2010
Písek
Jindřichův Hradec
3:4p
2:0, 1:2, 0:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Urbanec (Bláha), 16. Mazanec, 34. Rod (Stejskal, Mazanec D.) - 25. Milotinský (Voříšek, Hofmeister), 38. Milotinský (Hofmeister), 47. Kanov (Skokan), 63. Kanov (Milotinský, Hofmeister). Rozhodčí: Pražák, Komárek, Krátký. Vyloučení: 7:6. Využití: 2:2. Diváci: 1200. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Písek: Hrubec - Kalečík, Procházka R., Heršálek, Procházka P., Mazanec D., Vomela, Mrkvička, Dietz - Novák, Bláha, Stejskal, Květoň, Šulčík P., Suchánek, Ježek O., Rod, Urbanec, Mošovský, Kazatel, Kořánek.
Jindřichův Hradec: Kubeš - Zíb, Chmel, Klíma, Bula Mikš, Žižka, Voříšek, Šulčík R., Dvořák, Fiedler, Kupec, Skokan - Nielikäinen, Hájek, Tupý, Milotinský, Hofmeister, Mazanec J., Ježek A., Kanov.

První finálový zápas se hrál ve velmi rychlém tempu. Ač byl favoritem IHC Komterm, ani Vajgar nijak nezahálel a naopak u řeky Otavy připravil velké překvapení. Jako první se ovšem o gólovou situaci postaral domácí celek, když v páté minutě vypálil Josef Urbanec mezi Kubešovy betony přesnou střelu - 1:0. Minutu poté písečtí odstartovali i řadu vyloučení, ovšem bez problémů ho ubránili. Následovalo několik pěkných akcí domácího celku. Fanouškům se jen tajil dech, když se síťka po ani jedné z nich nezavlnila. Vydařenou akci předvedl i hostující Roman Šulčík, ovšem Hrubec svůj tým podržel. V šestnácté minutě však domácí David Mazanec nadzvedl ze sedaček celou Komterm arenu, když využil nedorozumění ve Vajgarské obraně a zvýšil tak na 2:0. Úvodní dvacetiminutovku tak dostali hráči od řeky Otavy pod svou kontrolu a zdálo se tak, že je čeká snadná cesta k titulu.

Prostřední část utkání se začla opět v rychlém tempu. Vajgar neměl v plánu nic vzdát a stále pomýšlel na cíl nejvyšší - vyhrát. Na každé straně bylo možno sledovat po jedné hezké akci. V pětadvacáté minutě dokonce akci gólovou. Michal Milotinský bez větších problémů projel píseckou obranou a snížil tak náskok na rozdíl jediného gólu - 2:1. Další šance na obou stranách skončily neúspěchem. Domácí k tomu přidali i ubráněné oslabení. V jednatřicáté minutě byl v obrovské šanci domácí Petr Šulčík, ovšem hostující brankář předvedl perfektní zákrok a kotouč zalehl. Necelou minutu a půl poté ovšem náskok zvýšil navrátilec Tomáš Rod, který tečoval střelu Luboše Heršálka - 3:1. Minutu poté měl na holi čtvrtý gól Vladimír Novák, ovšem jeho bekhendová klička skončila v ochranné síti. Na druhé straně se blýskl Chmel, když jeho střela minula branku Hrubce o pouhé centimetry. V osmatřicáté minutě usedl k menšímu trestu Vomela a Vajgar neváhal tuto chybu potrestat. Do poloodkryté klece zakončoval opět Michal Milotinský - 3:2. Druhou třetinu tak vyhráli Jindřichohradečtí 2:1 a oproti první dvacetiminutovce předvedli jasně lepší výkon.

Do poslední části utkání vskočili mnohem aktivněji hosté, kteří předvedli několik parádních akcí. Poté byl k velké nelibosti píseckých fanoušků odeslán k dvouminutovému trestu Rudolf Suchánek a Vajgar si tuto možnost na vyrovnání nenechal ujít. V sedmačtyřicáté minutě vyslal přesnou střelu Jan Kanov a vyrovnal tak skóre na časomíře - 3:3. Ani tak ovšem hráči IHC Komterm nezaháleli a dostali se do několika pěkných šancí, z nichž nejvýraznější byl závar před Kubešovou brankou, který ovšem parádně vychytal akci domácího Stejskala.

Následovalo tak prodloužení, které ovšem trvalo pouze minutu a půl. Po několika chybách hráčů od řeky Otavy zklamal naděje hráčů i příznivců píseckého hokeje Jan Kanov, když se trefil do horního rohu Hrubcovy branky a zvýšil tak na konečných 4:3.

Ohlasy trenérů

Rudolf Suchánek, trenér Písku: „To, co se stalo na tribuně, to je obrovská ostuda. Divákům chci poděkovat za to, že nám pokazili dobře rozehraný zápas. Až do nucené pauzy jsme hráli výborně, pak se ale skoro hodinu nehrálo, hráči ztratili tempo a bylo to úplně o něčem jiném. Zápas výrazně ovlivnil také rozhodčí, který toto utkání vůbec nezvládnul. Je zarážející, že na podobné zápasy nejsou vysíláni rozhodčí s vyšší kvalifikací.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy