Pátý zápas ovládnul Písek a zařídil si postup do kvalifikace o první ligu

Do kvalifikace o první ligu se podívá písecký tým, který si za postupem dokráčel rázným způsobem. Vajgar byl ve finálové sérii těžkým sokem, rozhodující krok ale vyšel podstatně lépe hokejistům od Otavy. Pro pátý zápas finálové série byla důležitá především prostřední část, ve které se Písečtí třikrát brankově prosadili a ke druhé přestávce odcházela obě mužstva za stavu 4:0. Luxusní náskok si písecký tým v závěrečné části v poklidu hlídal, další trefu domácích navíc přidal David Mazanec. Písek porazil Vajgar 5:0 a ve finálové sérii celkově vítězí 3:2. První kvalifikační zápas čeká písecký tým hned v pondělí, kdy se u Otavy představí Valašské Meziříčí.
2.liga ČR, F5, pá 9.4.2010
Písek
Jindřichův Hradec
5:0
1:0, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 13. Rod (Kazatel, Stejskal), 23. Bláha (Urbanec, Kořánek), 39. Novák (Mošovský, Procházka P.), 40. Stejskal (Kořánek, Bláha), 43. Mazanec D. Rozhodčí: Pešina - Hák, Zíka. Vyloučení: 7:8, navíc Hartmann a Tupý (JHR) - oba 10 minut osotní trest za nesportovní chování. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2650. Průběh utkání: 0:0, 5:0.
Písek: Hrubec - Procházka R., Kalečík, Procházka P., Heršálek, Mazanec D., Vomela, Mrkvička - Kazatel, Novák, Suchánek, Bláha, Stejskal, Rezek, Šulčík P., Urbanec, Ježek O., Rod, Slavík, Mošovský, Kořánek
Jindřichův Hradec: Kubeš - Zíb, Chmel, Klíma, Bula, Kanov, Hartmann, Voříšek, Šulčík R., Dvořák, Fiedler, Kupec, Skokan, Ježek A., Hájek, Tupý, Milotinský, Hofmeister, Mazanec J.
První vážnější příležitost měli domácí. Kazatel přihrával zpoza brány mezi kruhy Rodovi, jehož pokus dokázal jindřichohradecký brankář chytit. V páté minutě Šulčík střílel bekhendem, Kubeš kotouč vyrazil. O minutu později se Rod prokličkoval až před Kubeše, střelu domácího hráče hostující brankář udržel před brankovou čárou. V deváté minutě Kubeš zaváhal a neudržel nahození domácích, jindřichohradečtí však dokázali dostat puk do bezpečí. V čase 12:40 domácí otevřeli skóre. Střelu Kazatele jindřichohradecký brankář neudržel, k dorážce se dostal Tomáš Rod, který touš dorazil do brány, 1:0. O minutu později se ke dvou střelám dostali hosté oba pokusy Milotínského a Hofmeistera písecký brankář vyrazil. V šestnácté minutě se Kazatel pěkně prokličkoval až před brankáře, v rozhodující chvíli mu Kubeš chytře vypíchnul kotouč. Minutu před koncem měl po Bláhově přihrávce stoprocentní příležitost Urbanec, ale písecký hráč zakončoval vedle.

A tak Písek vyhrál úvodní třetinu 1:0. O jediný gól se postaral Tomáš Rod. Domácí svého soupeře často dostávali pod tlak, ale Kubeš hodně šancí píseckých hráčů dokázal pochytat.

V čase 22:27 Písek odskočil svému soupeři na rozdíl dvou branek. Urbancovu střelu Kubeš pouze vyrazil před sebe, kde číhal Milan Bláha, který měl snadnou pozici, dorazit puk do odkryté klece, 2:0. Ve dvacáté šesté minutě se v solidní příležitosti ocitnul Tupý, písecký gólman zasáhnul svými betony. O dvě minuty později napřáhnul Kořánek, jeho projektil branku minul. O chvíli později Urbanec najížděl sám na brankáře, zakončení švihem Kubeš ukryl ve své lapačce. Ve třicáté první minutě Kořánek dorážel Rezkovu střelu, domácí hráč mířil nad horní tyč Kubešovy brány. O tři minuty později se důrazný Josef Mazanec prokličkoval až před Hrubce, střelu jindřichohradeckého hráče dokázal písecký gólman zkrotit. V čase 38:13 Mošovský ideálně přihrál Vladimíru Novákovi do jízdy, který přehodil jindřichohradeckého brankáře, 3:0. V čase 39:17 Písek zvýšil náskok na rozdíl čtyř branek. Jiří Stejskal překonal Kubeše střelou do protipohybu, 4:0.

Druhá třetina by se dala zhodnotit jako jednoznačná, což dokazují tři vstřelené branky domácích. Do třetí části si Písek odnášel čtyřbrankový náskok.

Ve čtyřicáté druhé minutě tvrdě střílel Robert Procházka, hostující brankář vytěsnil touš vyrážečkou. V čase 42:52 David Mazanec si sjel od modré čáry a tvrdou ranou poslal kotouč přesně k levé tyčce, 5:0. Ve čtyřicáté páté minutě se sám před brankářem zjevil Novák, kličku do bekhendu dokázal Kubeš špičkou pravého betonu vytěsnit mimo tyče. V následujících minutách pokračoval tlak domácích hokejistů. V padesáté minutě měl Suchánek na hokejce stoprocentní příležitost, v rozhodující chvíli mu ale puk odskočil z hokejky. O dvě minuty později zakončoval Šulčík tísněný obráncem, Kubeš kotouč za svá záda nepustil. V padesáté páté minutě střílel Šulčík přes obránce, jindřichohradecký brankář si spodek své brány dobře pohlídal. Konec zápasu si písečtí hokejisté s přehledem pohlídali. A po výhře 5:0 si zajistili postup do konečných bojů o první ligu.

Ohlasy trenérů

Miloslav Čech, trenér Vajgaru: "Dnešní zápas jasně ukázal sílu píseckého mančaftu. Jak jsou jejich hráči zkušení. Soupeř má k dispozici spoustu hráčů, takže trenér má vždy z čeho doplňovat. Dnes se na našich hráčích projevila únava. Série to byla dlouhá. Ze začátku zápasu chvíli vypadalo, že by jsme mohli nějaký výsledek uhrát, ale postupem času projevila již zmíněná únava, bohužel. Jinak Písku přeji do kvalifikace o první ligu hodně štěstí."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy