O vítězi středečního duelu proti Kadani rozhodly až infarktové nájezdy

Písečtí hokejisté sice utrpěli další porážku, ovšem z Kadaně s prázdnou nepojedou. Hokejistům trenéra Chlustiny se podařil obrat z 2:0 na 2:3, ale domácí rychle odpověděli. Nerozhodný stav vydržel až do šedesáté minuty a ani nastavený čas neurčil vítěze. Na řadu tedy přišly samostatné nájezdy, ve kterých dominovali střelci. Domácí vstřelili čtyři branky, naši hokejisté tři. Stejným poměrem skončilo i utkání samotné.
1.liga ČR, 33. kolo, st 5.1.2011
Kadaň
Písek
4:3sn
1:0, 1:1, 1:2 - 0:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 13. Rohan (Hafenrichter, Přindiš), 25. Trefný (Charousek, Eiselt), 53. Sikora (Eiselt), rozhodující samostatný nájezd Sikora - 26. Slavík (Zdráhal, Výborný), 48. Výborný (Pšurný, Dragoun), 52. Pšurný (Všetečka). Rozhodčí: Florian - Svoboda, Bertlík. Vyloučení: 2:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 4:3.
Kadaň: Hylák - Schmidt, Trefný, Szakal, Brňák, Mazanec, Révay, Přindiš - Eiselt, Charousek, Boušek - Seman, Sikora, Davídek - Balázs, Ton, Mikula - Rohan, Stoklasa, Hafenrichter - Fiala.
Písek: Hrubec - Procházka, Kalečík, Vráblík, Výborný, Vojta, Vomela, Všetečka - Ferebauer, Zdráhal, Slavík - Kudrna, Bauer, Polodna - Ježek, Dragoun, Pšurný - Kellner, Suja, Fadrný.

Písek dával od začátku zápasu najevo, že nepřijel jen bránit. Už po 26 sekundách hry nastřelil Ferebauer břevno. V 5. minutě po Kudrnově nahození tečoval Všetečka, Hylák si ale poradil. V 8. minutě ujel hostující obraně Hafenrichter, na poslední chvíli ho ale dostihl jeden z obránců a vypíchl mu kotouč. Domácí útočili víc a víc, až vykoledovali přesilovou hru. V ní nejprve najel Přindiš ze strany, ale neuspěl. K odraženému puku se však dostal Rohan a doklepl puk do branky. Domácí byli při chuti, ale proti byl hostující brankář Hrubec. Ten vychytal velkou šanci Tona, když po křižné přihrávce pálil do odkryté brány, Hrubec se ale stačil přemístit. Půlminutu před koncem po Semanově přihrávce nedokázal Sikora díky těsné obraně dostat puk do odkryté brány.

Druhá třetina začala dobře pro domácí. Už v první minutě se nabídla možnost přesilové hry. V té ale Písek zavřel pásmo a kadaňští se k ničemu nedostali. O minutu později si najel Charousek za bránu a přihrál mezi kruhy, kde číhal úplně volný Trefný a ten vymetl růžek. Hosté se ale nevzali a o minutu později to bylo 2:1, když se trefil v signalizované výhodě Slavík. Hosté se snažili dál a během další výhody nedokázal Procházka dorazil odražený puk do odkryté brány. Na druhé straně ujel Charousek, ale Hrubec chytil.

Třetí třetina začala znovu přesilovou hrou pro domácí. Domácí se ale příliš nepovedla a navíc v 46. minutě se nechal vyloučit Hafenrichter. V posledních vteřinách hry 5 na 4 napřáhl Výborný a jeho střela proletěla přes několik těl a skončila za Hylákem, který puk viděl až když rozvlnil síť. A o čtyři minuty později udělali domácí chybu ve střídání a Pšurný si tak mohl najet až ke kruhu a krásnou ranou přímo k tyči nedal Hylákovi sebemenší šanci. Za půlminutu už ale bylo vyrovnáno. Eiselt našel na brankovišti volného Sikoru a ten se nemýlil. Domácí se snažili získat všechny tři body, ale nedokázali si vytvořit tlak. Stav po základní hraní době byl tedy 3:3

Prodloužení začali aktivně domácí. Po minutě a půl ujel Balazs, ale trefil jen tyč. Další takovou šanci už hosté nepřipustili a tak dnes rozhodovali samostatné nájezdy.

V prvních třech se nerozhodlo. Za domácí skóroval Davídek, za hosty Zdráhal. V další části za domácí skórovali Sikora a Davídek, za hosty dvakrát Zdráhal. Šestá série rozhodla. Sikora jel proti druhému golmanovi Pinkasovi a proměnil, Zdráhal za hosty nevyzrál na Hyláka. Zápas tak skončil 4:3 po sn.

Ohlasy trenérů

Mikuláš Antonik (trenér Kadaň): Tak jsme rádi za dva body, ale myslím si, že jsme měli spoustu šancí, mohli jsme rozhodnout v normální hrací době, nicméně Písek hrál bojovný hokej. Myslím, že dnes jsme neměli takový pohyb, jak bych si představoval, neměli jsme takový důraz, ani v koncovce, ani v osobních soubojích. Jsme tedy rádi alespoň za ty dva body.

David Míka (trenér Písek): Dneska jsme hráli dobrý zápas, samozřejmě jsme veděli že Kadaň je kvalitní soupeř, tak jsme za bod docela rádi. Ve třetí třetině se nám podařilo otočit zápas na 3:2, bohužel jsme to vedení neudrželi, dostali jsme branku na 3:3. Penalty jsou vždycky vabank. Musím mužstvu v čele se Šimonem Hrubcem poděkovat, odvedli dobrou práci, bojovný výkon. Bod má pro nás z tohoto zápasu cenu

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy