Písečtí se stali čtvrtými přemožiteli Lvů v této sezoně

Tak to je senzace. Tomu, že písečtí hokejisté přivezou ze lví arény bod(y) věřil skutečně málokdo. Nicméně je tomu opravdu tak! Jihočechy poslal do vedení Slavík. Domácím se sice podařilo vyrovnat, ale o necelou minutu Nedorost vrátil našim hokejistům vedení. Ještě ve druhé třetině rozpálil písecké příznivce Ferebauer a do třetí části Jihočeši šli s dvoubrankovým náskokem. To se ztenčilo necelé čtyři minuty před koncem na jednobrankové vedení. Hráči od řeky Otavy dokázali v infarktovém závěru nejtěsnější vedení uhájit a překvapivě tak porazili jasného lídra prvoligové tabulky.
1.liga ČR, 27. kolo, so 26.11.2011, Zlatopramen Arena
Ústí nad Labem
Písek
2:3
0:1, 1:2, 1:0
Branky a nahrávky: 26. Daniel Boháč (Třetina, Klobouček), 57. Klobouček (Lev, Handlovský) - 12. Slavík (Pavlíček, Antončík), 27. Nedorost (Nouza), 33. Ferebauer. Rozhodčí: Kubeš - Štofa, Beneš. Vyloučení: 2:8. Využití: 0:1. Diváci: 2 073. Střely na branku: 44:22 (10:12, 16:7, 18:3). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3. Zakázaná uvolnění: 2:11. Ofsajdy: 5:1. Vyhraná vhazování: 49:35 (13:14, 22:10, 14:11).
Ústí nad Labem: Francouz - L. Poživil, Holomek, Klobouček, A. Sedlák, F. Pavlík, Gureň, do 35. Jiří Suchý - R. Kovář, do 19. Pajič, Sklenička - Šagát, Roubík, Ludvík - Třetina, Pazourek, Daniel Boháč - Lev, Rod, Handlovský.
Písek: V. Sedláček - Žovinec, Pavlíček, Havran, D. Všetečka, Lukáč, Kanov, Lukačovič - Antončík, L. Luňák, Slavík - Nouza, Bělohlav, Eberle - S. Polodna, Šperger, Jiří Kudrna - D. Nedorost, Melka, Ferebauer - od 30. Mrkvička.

Na úvodním vhazování utkání zvítězili hosté, ale první střelu zápasu vyslali Ústečtí. Od modré čáry prověřila Vojtěcha Sedláčka rána z hole útočníka Zbyňka Skleničky. V minutě páté se pohlednou kombinací prezentovali hokejisté Ústí nad Labem. Daniel Boháč nalezl přihrávkou od mantinelu Miroslava Třetinu, který z bezprostřední blízkosti pálil pouze do připraveného píseckého hájce svatyně. O čtyři minuty později si šanci připravili i Jihočeši. Zpoza branky si před Francouze vybruslil Melka, jenž se z mezikruží trefil pouze do lapačky ústeckého gólmana.

Na počátku druhé poloviny prvního dějství byl za držení protihráče vyloučen Jan Klobouček. A za necelou minutu se hokejisté z Komterm Areny mohli radovat z využité přesilové hry. Od hranice útočné třetiny vypálil David Pavlíček, jehož dělovku usměrnil lehkou tečí za Francouzova záda JOSEF SLAVÍK - 0:1. Písečtí vyzráli na ústeckou defenzivu po 131 minutě, poslední gól padl 24. 11. 2010, když Písek udolal Ústí nad Labem po samostatných nájezdech (5:4).

Ve zbytku první části o sobě dali svěřenci Josefa Řeháčka ještě hodně vědět. Téměř v gólových příležitostech se objevili Antonín Melka, střelec první branky Josef Slavík a někdejší ústecký útočník Jiří Kudrna. Nebýt zázračných zákroků Pavla Francouze, rozdíl ve skóre mohl být mnohem větší.

Z první dvacetiminutovky nesmíme ještě opomenout nepříjemné zranění Roka Pajiče. Po souboji s protihráčem byl forvard Ústeckých Lvů v čase 18:55 min. odvezen spoluhráči Skleničkou a Pavlíkem na nosítkách! Pajičovo zranění bylo definováno v zápise o utkání jako "podvrknutý vnější kotník levé nohy".

Do druhé periody nastoupili Severočeši jako vyměnění. Navíc se již šestadvacet sekund po přestávce naskytla přesilovka, po dobu dvaceti šesti vteřin dokonce dvojnásobná. Lvi z početní výhody netěžili, nedokázali ani ohrozit Sedláčkovu branku. Jen Klobouček sestřelil na stejném místě, kde se Pajič zranil, hrajícího asistenta Bělohlava. Písecký střední útočník odjel za pomoci spoluhráčů po svých.

Slovan se nakonec prosadil ve 26. minutě, kdy Miroslav Třetina nalezl v prostoru mezi kruhy volného DANIELA BOHÁČE, který střelou z první nedal Vojtěchu Sedláčkovi šanci - 1:1. Radost ze vstřeleného zásahu ale netrvala dlouho. Za pětačtyřicet vteřin se octl u kotouče DAVID NEDOROST, jenž si z rohu najel před Pavla Francouze. Nedorost skóroval díky nepřehledné situaci v podobě závaru hráčů obou celků, když si ústeckého brankáře nejprve položil a poté již měl snadnou úlohu - 1:2.

Domácí se po druhé inkasované trefě snažili vyrovnat, ale marně. Nepomohla ani přesilová hra, ve které Daniel Boháč v tutové příležitosti, kdy na něj zívala odkrytá svatyně hostů, střílel jen do boční sítě! Místo toho udeřili ve 33. minutě hokejisté Písku. Pavla Francouze zezadu překvapil JIŘÍ FEREBAUER nenápadným vytočením - 1:3.

Za další tři minuty zahodil další příležitost Handlovský, ke kterému se puk odrazil po jedovce Lva. Prvně jmenovaný forvard Slovanu už zvedal ruce nad hlavu, ale na prázdnou klec vyzrát nedokázal! Ústečtí doplatili na nevyužité šance a po čtyřiceti minutách hry se do kabin odcházelo za stavu 1:3 z pohledu domácích.

Třetí třetina začala přesilovou hrou hokejistů z krajské metropole. Proti Gureňovi a Ludvíkovi ale stál výtečný Sedláček. Série oslabení Jihočechů pokračovala i nadále, Ústečtí ale jistými chvílemi působili dost pasivně. Ujala se až dělovka při standardním počtu hráčů na ledě. V 57. minutě se dostal odražený touš ke kapitánu JANU KLOBOUČKOVI, který z bezprostřední blízkosti propálil přízemní střelou Vojtěcha Sedláčka a rozsvítil za jeho zády červené světlo - 2:3. Ihned po vstřeleném gólu se na ledové ploše strhla menší mela, potrestáni byli jen Všetečka s Kloboučkem. Útočník Písku ale obdržel dvojitý menší trest a Ústí nad Labem mělo k dispozici přesilovou hru.

V čase 58:21 min. si šéf domácí střídačky Petr Rosol vyžádal oddechový čas a riskl hru v power-play. Tu nesehráli jeho svěřenci ideálně, i když se nacházeli po většinu času v útočném pásmu. Sedláček ale zaneprázdněný rozhodně nebyl. Dále si v čase 59:24 min. vzal time-out i celek Písku. Sekundu před koncem řádné hrací doby orazítkoval ještě Nouza pravou tyč prázdné branky! Nic už to nezměnilo na tom, že prvním týmem, který letos dobyl Zlatopramen Arenu, se stal IHC Komterm Písek po zasloužené výhře 3:2.

Ohlasy trenérů

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Měli jsme špatný začátek. Vstoupili jsme do zápasu na půl plynu a do stoprocentního výkonu se potom špatně dostává. V závěrečném dějství jsme si vytvořili parádní tlak, ale bohužel jsme se v sobotu neprezentovali dobrým výkonem. Písek dobře bránil, my hráli hodně složitě. Skončila náš rekordní cyklus třinácti výher, ale každá série jednou končí. K vyrovnání nám chybělo štěstí."


Josef Řeháček (IHC KOMTERM Písek): "Všichni udělali maximum pro to, abychom zde něco uhráli. Proti Ústí nad Labem to ani jinak nejde, pokud podceníte jednu malou situaci, soupeř tohoto typu to trestá. Klíčovým momentem utkání bylo ubráněné dvojnásobné oslabení za stavu 1:0 z našeho pohledu. Důležitá byla také rychlá odpověď na vyrovnávací gól. To kluky nakoplo a bojovali jako hrom. Věděli jsme, že třetí třetinu budeme hrát pod tlakem, a tak se naskytly i fauly díky únavě. Zvládli jsme bojovat až do konce, chodili jsme proti střelám a velmi dobrý výkon podpořil brankář Vojtěch Sedláček. Všechny musím ještě jednou pochválit, když Severočeši hráli power-play, říkal jsem si: Ty vteřiny snad stojí. Tak to v hokeji je a kluci si to za dřinu na tréninku zaslouží. Již v Chomutově jsme sahali po bodu, ale ztratili jsme střetnutí chybami, kterých jsme se proti Lvům vyvarovali a dopustili jsme se jich minimálně. Taktiku mají svěřenci Petra Rosola stále stejnou a očekávali jsme, čím bude jeho tým nebezpečný. Letos bychom chtěli dosáhnout play-off, kádr na to jistě máme. Takový výkon ale musíme ještě několikrát minimálně zopakovat. Já i mančaft tomu věří a play-off by byla naše odměna. Hraje se tam úplně jiný hokej, je vynikající atmosféra a byla by to pro mě i mančaft velká vzpruha. Z Kladna se na severu Čech představili Antonín Melka a Jan Eberle. Vážím si každého klání, kdy přijdou a pomůžou."

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy