Jihočeši podlehli Litoměřickým až po prodloužení

Písečtí hokejisté přidali další bod do tabulky "O baráž". V utkání proti Litoměřicím muselo o vítězi rozhodnout prodloužení, které lépe zvládli domácí. Litoměřice tak mohou slavit zisk dvou bodů.
1.liga ČR, O baráž, so 17.3.2012
Litoměřice
Písek
3:2p
0:1, 1:1, 1:0 - 1:0
Branky a nahrávky: 30. Holomek (Slížek, Smetana), 53. Kříž (Gengel, Šinágl), 62. Belay (Hašek, Boháč) - 13. Suja, 32. Šperger (Kudrna). Rozhodčí: Kubeš - Arazimová, Čížek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.
Litoměřice: Přikryl - Kříž, Evan, Martinka, Dominik Boháč, Ketner, Holomek, Lenc, Smetana - Gengel, Šinágl, Tvrzník - Martin Novák, Belay, Hašek - Horčička, Slížek, Bojer - Tůma, Hlusička, Zavřel
Písek: Vajner - Všetečka, Havran, Pavlíček, Žovinec, Lukáč, Kanov - Kudrna, Šperger, Polodna - Suja, Vaniš, Ferebauer - Markulinec, Vlček, Antončík - Bernad
Utkání začalo jasnou převahou hostí. Již ve 3. minutě všem ujel Antončík, ale střelou mezi betony neuspěl. V 6. minutě projel jako nůž máslem obranou domácích Šperger, přihrál v situaci 2na1 Polodnovi, kterému puk skočil těsně před střelou a tak minul odkrytou část domácí branky. Radovat se z gólu mohli hosté ve 13. Minutě, když Jakub Suja nastřelil puk před branku a sám svou střelu ještě dorazil za Přikrylova záda. Ve zbytku první třetiny už hosté poctivě drželi svůj náskok a mohli odejít do šaten v lepším rozpoložení, než jeho soupeř.

První šanci ke skórování měl ve druhé třetině Havran, který se dostal po návratu z trestné lavice do brejku. Zkusil Přikryla vymíchat bekhendovou kličkou, ale Bingo jeho úmysl vystihl a zakročil. Ve 30. minutě se tak mohli domácí radovat z vyrovnání. Po sérii odražení kotouče se k němu dostal Ondřej Holomek a střelou pod ruku Vajnara vyrovnal stav utkání. To ovšem dlouho nevydrželo, o minutu později Zdeněk Šperger pouze poslal puk na branku Přikryla a k údivu všech si kotouč našel cestu až do branky. Ve 38. minutě málem nachytal na švestkách Přikryla Kudrna. Kudrna naznačoval přihrávku na druhou stranu, ale místo toho vystřelil ke vzdálenější tyči pod ruku domácího gólmana. Přikryl se tentokrát vytasil se skvělým zákrokem a zabránil hostím ve skórování. Šanci na vyrovnání poté měl Slížek s Novákem, když ujeli 2na1. Slížek poslal přihrávku na Nováka, který si ještě potáhl puk do bekhendu, ale pak netrefil úplně odkrytou branku. Stejně jak do druhé, tak i do třetí části mohli nastupovat hosté spokojenější.

V úvodu hosté nevyužili téměř minutovou přesilovku 5na3 a rozdíl byl tak stále jednobrankový. V 50. minutě dostal Zavřel nádhernou zadovku zpoza branky, ale jeho střela z bezprostřední blízkosti zamířila pouze do náruče Vajnera. V 52. minutě skvěle našlápl Novák, ale v zakončení byl hákován a nedokázal zvednout kotouč nad beton brankáře hostí. V 53. minutě se domácí přeci jen dočkali vyrovnání. Ladislav Gengel skvěle našel přes šířku hřiště Ondřeje Kříže a ten z první prostřelil do protipohybu brankáře hostí. V 57. minutě všem ujel Polodna, položil si Přikryla, ale nedokázal bekhendem přehodit jeho beton. Ve třetí části se tak utkání nerozhodlo a oba týmy čekalo prodloužení.

V prodloužení se rozhodlo velmi rychle. V 62. minutě dostal Martin Belay výzvu k brejku od Haška a bekhendovou kličkou si vychutnal Vajnera. Po dlouhé bitvě tak nakonec zvítězili domácí 3:2 po prodloužení.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy