Z těžkého utkání ve Vrchlabí vezou Písečtí jeden bod

Hokejisty Písku doprovází posledními koly mimořádně těžký los. Po střetnutích s Táborem a pražskou Kobrou Jihočeši vyrazili na horký led do Vrchlabí. Čtvrtý klub tabulky doma padl pouze jednou a také sobotní utkání velmi dobře rozehrál. Hned dvakrát vedl o dva góly, Písečtí ale dokázali zápas ve třetí části poslat do prodloužení. Ani v nastavené pětiminutovce však branka nepadla a o bonusovém bodu navíc tak rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli úspěšní pouze domácí a Písek tak bere alespoň jeden bod. Dvěma góly se v utkání blýskl Tomáš Růžička (na snímku vlevo).
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 14. kolo, so 7.11.2015
Vrchlabí
Písek
4:3sn
1:0, 1:1, 1:2 - 0:0
Branky a nahrávky: 6. Filip, 22. Bittner (Oppelt, Klement), 45. Šťastný (Jebavý), rozh. náj. Oppelt – 24. Růžička (Marek, Ferebauer), 46. Růžička (Ferebauer), 53. Vlček (Procházka, Sýbek). Rozhodčí: Veselý, Špringl, Pechánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 938. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:3, 4:3.
Vrchlabí: Abrahám – Jebavý, Kadavý, Klement, Jandejsek, Beneš, deCarvalho, Matějček, Lenoch – Šťastný, Filip, Tomáš Jirků, Bláha, Šimoníček, Matějka, Bittner, Urban, Maďar, Krsek, Vacek, Oppelt
Písek: Panec – Procházka, Libor Jirků, Hanus, Škopek, Pavlíček, Hřebíček, Koutenský – Urbanec, Vlček, Sýbek, Marek, Bernad, Novák, Slavík, Růžička, Ferebauer

V úvodu třetiny nasadili hosté z Písku dobré tempo a hned v druhé minutě mohli otevřít brankový účet. Ladislav Marek však v samostatném úniku neuspěl a střelu nasměroval tak vysoko, že skončila nad horní tyčí Abrahámovy branky. Chvíli poté se hra musela přerušit, protože hlavní rozhodčí Veselý dostal nepříjemnou ránu pukem do obličeje. Několik šancí si vypracovalo i Vrchlabí. Písecký gólman Panec však všechny pokusy domácích vykryl. Domácí udeřili v oslabení, kdy písečtí hráči při založení akce ztratili puk ve středním pásmu a do úniku se dostal domácí kapitán Filip, který forhendovým blafákem poslal Stadion do vedení. Po prvním gólu útočná aktivita z obou stran utichla a hrálo se hlavně ve středu hrací plochy bez větších šancí. Větší možnost na vyrovnání měl až Hanus, jehož střelecký pokus z pravého kruhu skončil na tyčce.

Prostřední třetinu začali lépe domácí hráči. Hned po prvním vhazování vyslal slušnou střelu Šťastný, ale Panec si jí s přehledem pohlídal. To se už nedalo říct o dalším pokusu Vrchlabí, který vyslal v druhé minutě druhé třetiny Ladislav Bittner. Vrchlabí tak vedlo o dvě branky a vypadalo to, že se nenechá od nováčka ligy zaskočit. Písek se ale následně chopil kotouče a dlouho kombinoval před Abrahámovou brankou. Hostující Tomáš Růžička si při útočném výpadu položil Abraháma a kotouč poslal do odkryté branky - 2:1. V závěru druhé třetiny Jihočeši přežili těžké chvilky a ubránili i početní nevýhodu tří proti pěti.

Do závěrečné třetiny šlo tak Vrchlabí s nejtěsnějším možným náskokem. V páté minutě se Tomáš Šťastný trefil tečovanou střelou a zařídil hostům opět dvoubrankové vedení. Písek to však nepoložilo. Nejdřív se dostal Ferebauer sám před Abraháma, ale zradila ho ve finální fázi klička, pár sekund poté vstřelil svůj druhý gól po přečíslení Tomáš Růžička. Vrchlabská obrana měla najednou plné ruce a nohy práce. Tlak Písku mohl následně vygradovat po faulu Matějčka, který byl vyloučen za držení. Přesilovou výhodu hosté využili už po osmi sekundách a bylo vyrovnáno. Třetí píseckou branku vsítil díky teči Procházkovo nahození Filip Vlček. Tři minuty před koncem mače byl navíc vyloučen Maďar a Písek mohl završit obrat. Obrovskou šanci na konci nevyužil Sýbek, který před odkrytou brankou nechal vyniknout do té doby hodně nejistého brankáře Abraháma. Ve vlastním oslabení se pak Vrchlabí dokonce dostalo do skvělé šance, po které skončil puk v písecké brance. Útočník Bittner byl však až příliš aktivní v brankovišti a sudí gól neuznal.

Prodloužení nic zajímavého nepřineslo a rozhodnout musely samostatné nájezdy, které v sezóně ani napodruhé Písku nevyšly. Zakončení se nepovedlo jak Růžičkovi, tak Bernadovi. Naopak za domácí se trefili Tomáš Oppelt a Urban.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: Soupeř dělal hodně chyb ve své obranné třetině a my jsme toho nedokázali využít. Nabízel nám toho hodně. Naopak bylo Vrchlabí velmi dobré v naší obranné třetině. Měli jsme problémy s hrou jeden na jednoho. Myslím si, že zaslouženě máme aspoň ten jeden bod. V první třetině jsme nedali minimálně čtyři gólové šance. Pak jsme zase o dvě branky prohrávali a nakonec jsme mohli vyhrát za tři body, když Sýbek těsně před koncem neproměnil tutovou šanci. Prodloužení toho moc nepřineslo a penalty, to je loterie. Byly jsme v nich horší. Bod z Vrchlabí je dobrý, ale když člověk udělá aspoň bod, tak chce samozřejmě přidat další. My jsme podruhé nezvládli nájezdy. Trénujeme to a musíme je vylepšit."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy