Trutnov otočil zápas a zaslouženě v Písku vyhrál

Historie se opakovala. Trutnov vedl, Písek ve druhé třetině otočil stav, ale radovali se nakonec draci. Tento příběh si písečtí hokejisté prožili podruhé v sezoně se stejným soupeřem. Vyrovnanému zápasu kralovali oba gólmani. Písečtí nevyužili řadu šancí, ale nebýt vynikajícího brankáře Michaela Pance v brance domácích, mohl být rozdíl ve skóre vyšší. Trutnov otočil zápas ve třetí třetině a pojistil výhru střelou do prázdné branky při power-play.
2. liga ČR sk. ZÁPAD, 25. kolo, st 6.1.2016, Zimní stadion Písek
Písek
Trutnov
2:4
0:1, 2:0, 0:3
Branky a nahrávky: 27. Procházka (Jirků), 31. Urbanec (Ciboch) – 17. Kastner, 47. Kastner (Půlpán A.), 53. Píša (Kubica, Půlpán T.), 60. Půlpán A. (Beneš). Rozhodčí: Sýkora – Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 7:5, navíc Píša (TRU) osobní trest do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 495. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4.
Písek: Panec – Procházka, Jirků, Hřebíček, Hanus, Škopek, Hrubý, Koutenský, Pavlíček – Slavík, Vlček, Urbanec, Růžička, Ciboch, Sýbek, Volf, Ferebauer, Pašek, Novák
Trutnov: Jeschke – Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Beneš, Suvorov, Shamolin, Ukhin, Malý, Půlpán A., Fedulov, Janoušek, Půlpán T., Smékal, Kastner, Chytráček, Perutek

I když v úvodu utkání měli navrch hokejisté Trutnova, do větších šancí se dostal Písek. Sám před Jeschkem byl Vlček a tři minuty po měn i Sýbek, ale ani jeden gólmana hostí nepřekonal. První jmenovaný nastřelil dokonce tyč. Ke konci první periody udeřili draci. Zaváhání Písku využil Lukáš Kastner, který se trefil z mezikruží nad vyrážečku.

Druhá třetina patřila Písku. Jihočeši se dočkali vyrovnání a obratu v polovině zápasu. Kapitán Pavel Procházka se dostal k dorážce před pravým kruhem a prostřelil skrumáž těl před trutnovskou brankou. K obratu pak přispělo přečíslení Cibocha a Josefa Urbance, který střelu svého kolegy zblízka doklepl do prázdné branky - 2:1.

Vyrovnaná partie pokračovala. Domácí brankář Michael Panec držel naděje svého týmu na bodový zisk hodně vysoko a likvidoval jednu šanci hostů za druhou. Například si poradil i s únikem Ukhina na prahu 38. minuty. Ve třetí třetině ale Trutnov přece jenom vyrovnal. Po přesilovce Písku se prosadil podruhé v zápase Lukáš Kastner a na střídačce draků bylo o poznání veseleji.

Rozhodující moment utkání ale měl teprve přijít. Dvě naprosto zbytečná vyloučení Písku hrála do karet hostům. Střelecky aktivní a zkušený bek Aleš Píša si rovnal mířidla a na konci početní výhody pěti proti třem se dočkal. Od modré prostřelil vše, co mu stálo v cestě - 2:3. Písečtí v závěru ještě zkusili hru bez gólmana a dokázali hosty zatlačit. Sýbek dokonce trefil tyčku. Vítězství Trutnova pečetil do prázdné branky Aleš Půlpán.

Ohlasy trenérů

Karel Slabý, trenér Písku: "Pauza byla asi až moc dlouhá. V první třetině jsme se nemohli dostat do zápasu. Ve druhé se to zlepšilo a mohlo to být i lepší, kdybychom využili šance. Upozorňovali jsme kluky, že nesmíme dělat zbytečné fauly, protože soupeř hraje přesilovky dobře. A stejně jsme se toho dopustili. Upozorňovali jsme na Píšu, který je zkušený a dokáže to trefit. A taky zápas rozhodl. Paškův faul a vyloučení do tří byl rozhodující moment zápasu. Hosté dobře bruslili, my jsme hráli dvě třetiny špatně. Neudrželi jsme se na puku, hosté nás dobře napadali. Šance, co jsme měli, jsme nedali."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy