V jihočeském derby byl úspěšnější Písek

Domácí hokejisté vlétli na svého soupeře od první minuty. Zásluhou tref Bárty a Vlka si vybojovali dvoubrankové vedení po první třetině. Servismani ale dokázali duel srovnat dvěma rychlými zásahy v další části. Naštěstí se hokejisté od Otavy dokázali znovu prosadit a po gólech Doktora a Cibocha vedli už 5:2. Když ještě Sýbek s Koupalem upravili ve třetí třetině na 7:2 a zdálo se, že je hotovo. Hosté se ale nevzdali a snížili dokonce na 7:5. Pojistku do prázdné branky na konci utkání přidal Bárta.
2. liga ČR sk. STŘED, 17. kolo, st 29.11.2017, PI Písek, Zimní stadion
Písek
David Servis ČB
8:5
2:0, 3:2, 3:3
Branky a nahrávky: 5. Bárta (Hřebíček, Vlk), 9. Vlk (Parýzek, Hřebíček), 32. Doktor (Bárta, Hřebíček), 36. Ciboch (Koupal, Sýbek), 36. Doktor (Vlk), 42. Sýbek (Polata, Hanus), 49. Koupal (Ciboch), 59. Bárta – 23. Marek (Šulčík, Trummer), 27. Trummer (Zich, Šulčík), 50. Vylíčil (Sumerauer, Stodolovský), 54. Trummer (Šulčík, Kříž), 57. Bárta (Farka). Rozhodčí: Šindel – Rubáš, Sedláček. Vyloučení: 7:2. Využití: 0:2. Diváci: 299. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 2:1, 2:2, 3:2, 4:2, 5:2, 6:2, 7:2, 7:3, 7:4, 7:5, 8:5.
Písek: Štekr (R. Kříž) – Parýzek "C", Polata "A", Suda, Hřebíček, Červinský, Turek, Hora, Hanus – Vlk, Jan Bárta, Doktor, Koupal, Ciboch, Sýbek "A", Novák, Medek, Drda, Rod, Jiřinec, Strnad.
David Servis ČB: Němec (Dudáček) – L. Kříž, Popelka, Michal, Zich, Škopek, Radoš, Farka, J. Kříž – Šulčík "C", Trummer, Marek, Ferebauer "A", Zayml, Jiří Bárta, Vylíčil, Volf, Sumerauer, Stodolovský.

Písecký výběr se radoval už v polovině páté minuty. Jan Bárta poslal svůj tým do vedení, kdy prostřelil z blízka Němce. V sedmé minutě se do šance dostali hosté, ale Štekr byl u tyčky včas. V deváté minutě šel domácí celek do dvoubrankového náskoku. Parýzek přes velkou část ledové plochy našel Vlka, který šel do úniku a mezi betony našel škvírku. V oslabení mohl přidat další zásah Drda, ale gólman svůj tým podržel dobrým zákrokem. Šest minut před koncem úvodního dějství tečoval střelu Vylíčila jeho spoluhráč, ale kotouč v kleci neskončil. Na konci úvodní třetiny byla k vidění ještě pěkná souhra mezi Polatou a Sýbkem. Druhý jmenovaný tečoval nad branku. Po první třětině modro-žlutí vedli už 2:0.

Ve 23. minutě se hostům podařilo snížit, když kapitán Šulčík vybojoval hru za brankou a nasměroval nahrávku na Marka. Ten se nemýlil. Servismani srovnali krok o čtyři minuty později. Zich našel najíždějícího Trummera, který skóroval do horní části klece. Písečtí strhli vedení na svoji stranu až ve třicáté-druhé minutě. Jan Bárta našel přihrávkou mezi kruhy Doktora, který ránou z první přidává další bod. Čtyři minuty před koncem prostřední třetiny udeřil Písek hned dvakrát. V rozmezí šestnácti vteřin přidal další dvě trefy. Nejprve krásnou přihrávkou našel Koupal hlídkujícího Cibocha. V další šanci přidal druhý zásah Doktor, kterému naservíroval kotouč Vlk. Po čtyřiceti minutách byl spokojenější tým od Otavy, který proti svému dlouholetému rivalovi vedl 5:2.

Na začátku poslední třetiny lovil Němec ze své sítě už šestý puk. Polatovu asistenci zužitkoval Sýbek. Jedenáct minut před koncem se radovali znovu modro-žlutí, kdy si Koupal připsal zářez ranou z bezprostřední blízkosti. David Servis, ale zápas ještě nevzdal a snažil se nepříznivý výsledek ještě změnit. Začátkem padesáté minuty se vyplatila snaha hostů v útočné třetině. Vylíčil lízl hokejkou střelu svého spoluhráče a Štekr nedokázal zareagovat. O další čtyři minuty později znovu udeřil tým z Českých Budějovic. Šulčík adresoval kotouč hlídanému Trummerovi, který se dokázal trefit. Poslední branku dali hosté tři minuty před sirénou, kdy Jiří Bárta našel mezírku mezi betony Štekra. David Servis chtěl ještě utkání zvrátit a tak zkoušel hru v šesti hráčích v poli. Tento tah se, ale hokejistům nevydařil, protože Jan Bárta se dostal k puku a střelou do prázdné zvýšil na konečných 8:5.

Hokejisté z královského města tak prolomili smůlu a porazili po zasloužené výhře svého soka rozdílem tří branek. Servismani byli v tomto klání mírným favoritem, ale svou roli nakonec nepotvrdili.

Ohlasy trenérů

Radek Volf, asistent trenéra Písku: „Byl to zápas o nějakou naši sebedůvěru. Výsledkově se nám nedařilo, i když to kolikrát nebylo herně tak špatné. Hráli jsme dnes dobře, až na ten závěr, který bychom si měli lépe pohlídat. Musím pochválit i nově složenou první lajnu, která hrála velmi dobře. Hrozně nás mrzel ten sobotní výkon s Pelhřimovem a jsme rádi, že jsme ho aspoň trochu napravili.“

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy