Jihočeši nestačili na bojovná Žihadla

Do královského města přijely Moravské Budějovice, které už od první minuty, byly favoritem dnešního souboje. Jihočeši se snažili, ale bohužel už po první třetině prohrávali 1:3. Hostující tým pod vedením zkušeného kapitána Petra Puchera st. si tak po dobře rozehraném zápase nenechali utkání vzít a dotáhli ho do vítězného konce. Nakonec Žihadla vyhrála 3:5.
2. liga ČR sk. STŘED, 28. kolo, so 20.1.2018, Zimní stadion Písek
Písek
Moravské Budějovice
3:5
1:3, 0:1, 2:1
Branky a nahrávky: 13. Koupal (Červinský), 53. Parýzek (Novák, Koupal), 60. Urbanec (Turek) – 6. Čermák (Juráň, Matějka), 10. Rytnauer, 15. Juráň (st., Matějka), 35. Rytnauer (st.), 60. Matějka (st.). Rozhodčí: Šindel – Štofa, Malý. Vyloučení: 3:5. Využití: 2:1. Diváci: 211. Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1:4, 2:4, 2:5, 3:5.
Písek: Kříž (Buchta) – Hanus "A", Hřebíček, Suda, Parýzek "C", Turek, Červinský, Pokorný, Hora – Vlk, Urbanec, Sýbek "A", Strnad, Koupal, Duchoň, Volf, Drda, Rod, Novotný, Novák.
Moravské Budějovice: Brož (Čáp) – Čermák, Kabelka, Hačecký, Wasserbauer, Pelikán, Kliment, Peroutka – Bulín, Peter Pucher ml.,Peter Pucher st. "C", Rytnauer "A", Matějka, Lupač, Horký, Krutiš, Salák, Juráň.

První větší tlak předvedla Žihadla už ve čtvrté minutě, ale domácí dokázali útok odrazit. Na začátku páté minuty mohl dát gól Urbanec, ale Brož ho vychytal. Úvodní gól padl do sítě žluto-modrých v šesté minutě v přesilové hře, kdy rozjásal své spoluhráče Čermák. V desáté minutě lovil druhý puk ze své svatyně Kříž. Toho z blízka překonal Rytnauer. Domácímu týmu se podařilo snížit sedm minut před koncem úvodní části. Červinský adresoval pěknou nahrávku Koupalovi, který byl mezi kruhy a tvrdou ránou propálil vše. Moravské Budějovice udeřili znovu na začátku patnácté minuty. Kapitán poslal přihrávku Juráňovi, který nedal brankáři šanci a prostřelil ho. Tři minuty před sirénou mohl navýšit náskok znovu Juráň. Dostal se ve vlastním oslabení do dobré pozice, ale Kříž svůj tým podržel dobrým zákrokem. Po první třetině viděli přihlížející diváci čtyři branky, ale tři z nich skončili v písecké brance.

V 27. minutě se protlačil znovu k volnému kotouči Urbanec, ale bekendovou střelou z blízka nepřekonal Brože. O čtyři minuty později viděli diváci povedenou akci Jihočechů, která skončila na konstrukci branky hostů. Žihadla svého soupeře znovu zasáhla v 35. minutě. Peter Pucher st. nahrál dobře Rytnauerovi, který puk zasunul za gólmana a připsal si tak druhou trefu v zápase. Ke konci prostřední třetiny měl ještě dvě šance Horký, ale obě vytáhl Kříž svými zákroky.

Po druhé přestávce se na začátku poslední třetiny mohl prosadit Krutiš, ale na dvakrát nedokázal překonat domácího brankáře. Osm minut před koncem zápasu poslal Urbanec do akce Volfa, který ale jeho dobrou nahrávku nezužitkoval. V čase 52:55 snížil na 2:4 domácí kapitán Parýzek, když dokázal využít přesilovou hru. Na konci zápasu zkoušel Písek hru v šesti hráčích v poli. Píseckým se nepodařilo tuto početní výhodu využít. Pátou branku Žihadel přidal do odkryté klece Matějka. Poslední branku utkání dal Písek, když se šest vteřin před koncem prosadil Urbanec. Hostující mužstvo si po dobře rozehraném duelu nakonec došlo pro vítězství a od Otavy si odvážejí všechny body.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy