Tuhá bitva s rivalem body nepřinesla

Zápasy s David Servisem bývají pravidelně tuhé, nepříjemné a vyrovnané. Jinak tomu nebylo ani dnes. První třetina utkaní přinesla mnoho vyloučení a branky se začaly dávat až k samotnému konci úvodní části. Po prvních dvaceti minutách odcházel do kabin radostněji Písek, který vedl 2:1. V průběhu druhé periody se podařilo hostům vyrovnat a o vítězi utkání musela rozhodnout závěrečná třetí třetina, ve které si lépe vedl tým z jihočeské metropole, který skóroval dvakrát a Písek porazil 4:2.
2. liga mužů - sk. Střed, 25. kolo, so 14.12.2019
Písek
David Servis ČB
2:4
2:1, 0:1, 0:2
Branky a nahrávky: 19. Arnošt (Matějka, Bednařík), 20. Bednařík (Arnošt, Turek) – 19. Šulčík (Marek, Sičák), 26. Tejko (Kutlák), 44. Vak (Šulčík), 60. Hřebejk (Beránek, Prospal). Rozhodčí: Šperl – Vavruška, Rubáš. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 185. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Kříž (Štrobl) – Tampier, Šafář, Košař, Sivek, Bílek 'A', Turek, Tintěra – Bednařík 'C', Matějka, Čížek, Volf 'A', Bárta Jiří, Rod, Arnošt, Karbulka, Strnad, Krýner, Novák
David Servis ČB: Hauser (Němec) – Krtek, Kohút, Kutlák, Svach, Sičák, Škopek, Dudáček – Šulčík 'C', Beránek, Kronus, Hřebejk, Prospal, Tejko, Marek, Silný, Ferebauer 'A', Matys, Vak

Jak již bylo řečeno, tak v úvodní periodě se především faulovalo. Celkem padlo během úvodních dvaceti minut osm dvouminutových trestů. Dvě minuty před koncem první části hráli domácí přesilovku, kterou využili vteřinu před koncem. Konkrétně Hausera propálil Daniel Arnošt. O padesát vteřin později už ale byl stav opět vyrovnaný, protože Roman Šulčík dostal přesnou přihrávku od Marka a prostřelil Kříže. Písek ale dokázal ještě strhnout vedení na svou stranu zásluhou kapitána Lukáše Bednaříka.

Ve druhé třetině se poněkud opustilo od faulů a začal se hrát pořádný plynulý hokej. Domácí museli v úvodu třetiny dohrávat v oslabení, ale tuto nepříjemnost i přes velký tlak soupeře zvládli. Nátlak hostů se ale stále zvyšoval a to vedlo ke srovnání stavu. Miroslav Tejko byl tím, který se postaral o vyrovnání. Inkasovaná branka ale Písek nesrazila a ba naopak, domácí se dostávali do šancí. Jednu z nich měl Jakub Čížek, který se dostal do úniku, ale střelu mu znemožnil obránce. Další šance už byla ale o něco zajímavější. Písek se dostal do přečíslení tři na nikoho, ale Bártova přihrávka na hůl Karbulky byla nepřesná a z obrovské příležitosti tak sešlo. V závěru prostřední části přišla ještě vyloučení na obou stranách, ale oba celky svá oslabení zvládly na výbornou.

Bylo jasné, že o vítězi pravděpodobně rozhodně závěrečná dvacetiminutovka. David Servis byl týmem, který udeřil jako první. Kapitán Šulčík nalezl přesnou přihrávkou volného Tomáše Vaka, který pohotovou ranou zakončil. Písek dostal příležitost přesilové hry a pokoušel se o vyrovnání a z toho právě vyplynula šance pro hostujícího Kohúta, který se dostal do samostatného úniku na Kříže. Písecký gólman si ale se střelcem poradil a jeho pokus zlikvidoval. Domácí hokejisté se šest minut před koncem radovali z branky, ale rozhodčí tuto branku neuznal, neboť přerušil hru chvilku předtím než kotouč došel za brankovou čáru. Rozhodnout mohl Beránek, ale v tváří v tvář Křižovi zaváhal. Rozhodnutí tedy přišlo v poslední minutě, když krásnou kombinaci hostů zakončil Štěpán Hřebejk.

Písečtí hokejisté tedy prohrávají s rivalem 4:2 a ztráta na šesté místo je už velmi vysoká…

Ohlasy trenérů

Karel Herr, trenér Písku: "První třetina byla od nás úžasná, bohužel skončila jen 2:1. Určitě jsme měli vést víc, ale roli hrál faktor Hauser. Gólman hostů chytal neskutečně a zavřel bránu. Byl jistý. Druhý třetina byla špatná, třetí vyrovnaná. Klíčový moment pro nás bylo zranění beka Bílka, který se šel v první třetině svléct. Dohrávali jsme na pět beků. Škoda ztracených bodů."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy