V divoké přestřelce u Otavy nakonec vyhrály Klatovy

Po týdnu volna na zimní stadion v Písku dorazily ve čtvrtém kole Klatovy. První třetina skončila 1:1. Ve druhé části si klatovští vypracovali velký náskok, kdy se trefili pětkrát. Jihočeši si nechali druhou část utéct, ale dokázali vzdorovat ve třetí třetině, kdy se jim podařilo snížit na rozdíl jediného gólu. Vyrovnání zápasu nakonec hosté už nedovolili a po vítězství 9:7 si odvážejí cennou výhru od řeky Otavy.
2. liga - skupina Jih, 4. kolo, st 30.9.2020, Zimní stadion Písek
Písek
Klatovy
7:9
1:1, 2:5, 4:3
Branky a nahrávky: 12. Sýbek (st., Parýzek), 22. ml. (Dudáček), 40. Kosnar (Bednařík, Šafář), 49. Matějček (Matějka, ml.), 50. Volf (Sýbek, Parýzek), 51. Matějček (Kosnar, Dudáček), 58. Dvořák (Volf, Sýbek) – 6. Fořt (Kolář), 23. Hasman (Roubal, Hanzlík), 26. Hasman (Hanzlík), 33. Kaňák (Michel, Přikryl), 35. Vajner (Přikryl, Michel), 37. Přikryl (Kolda), 44. Přikryl (Michel, Kolda), 57. Přikryl (Michel, Kolda), 60. Hasman (Michel, Polívka). Rozhodčí: Jílek – Vavruška, Tvrdík. Vyloučení: 2:2. Využití: 2:1. Diváci: 260. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 2:4, 2:5, 2:6, 3:6, 3:7, 4:7, 5:7, 6:7, 6:8, 7:8, 7:9.
Písek: Hauser (37.Kříž) – Dvořák, Parýzek "C", Bílek, Kurfürst, Šafář, Dudáček – Matějček, Bednařík, J. Volf, T. Rod st., Matějka, L. Volf, Sýbek "A", Kosnar, T. Rod ml., Novák.
Klatovy: Polívka (Pícl) – Houfek "A", Leština, Vajner, Walter "A", Kaňák – Roubal "C", Hanzlík, Kolář, Přikryl, Kolda, Hasman, Michel, Procházka, Fořt, Morawetz.

Do úvodní části vstoupili lépe hokejisté z Klatov, kteří už v šesté minutě slavili první gól. Ten vsítil dorážkou Fořt. Jihočeši srovnali krok ve dvanácté minutě, kdy Rod starší našel nehlídaného Sýbka a ten měl částečně odkrytou branku a dal gól. Na konci první třetiny měl domácí celek velkou příležitost jít do vedení, ale Polívka proti Jakubu Volfovi zasáhl semaforem na poslední chvíli.

Druhá třetina patřila jednoznačně Klatovům. Králové šli sice do jedno brankového vedení ve 2. minutě. Dudáček vyslal projektyl na gólmana, ten ho vyrazil na Roda mladšího, který nezaváhal a dopravil ho za brankovou čáru. Pak přišla kanonáda ze strany hokejistů v bílých dresech, kteří v rozmezí čtrnácti minut nastříleli Písku pět branek. Vše začal Hasman v 23. minutě, když překonal ležícího Hausera. O tři minuty později využili klatovští přesilovou hru, kdy se druhou trefou v zápase blýskl znovu Hasman. O šest minut později se do přečíslení dostal Michel s Kaňákem. Druhý jmenovaný přidal další bod. Po uplynutí dalších tří minutek se radoval Vajner, který z kruhu napálil kotouč do klece. Pátá trefa přišla pár minut před koncem druhého dějství, když si další kanadský bod připsal Přikryl. Domácím se podařilo ještě do konce prostřední části dát gól do šatny, kdy Bednařík napálil puk na brankáře hostí. Ten ho měl u sebe, ale Kosnar ho dokázal doklepnout za cílovou pásku.

Ve třetí třetině se druhý zásah připsal na své konto znovu Přikryl. Po těchto několika zásazích to s Pískem nevypadalo vůbec dobře, ale ještě dokázal zápas zdramatizovat. Ve 49. minutě využil domácí tým přesilovku pět na čtyři. Matějka našel na kruhu Matějčka a ten do částečně odkryté svatyně snížil. Deset minut před koncem byli Klatovy vyloučeni znovu a žluto-modří dokázali početní výhodu znovu využít ve svůj prospěch. Autorem další domácího bodu byl Lukáš Volf. Hned z následné šance si druhou trefu připsal znovu Matějček. Po třech úspěších Jihočechů byl stav 6:7 z pohledu hokejistů z královského města. Pak se o slovo přihlásl znovu Přikryl, který si připsal hattrick. Necelé tři minutky před koncem ještě dokázal Písek znovu snížit na rozdíl jediného rozdílového bodu. Ten zařídil Dvořák, když šanci Lukáše Volfa doklepl za brankovou čáru. Králové si vzali oddechový čas a pak zkoušeli hrát v šesti hráčích v poli. Prázdné svatyně využil nakonec Hasman, který si připsal hattrick v dnešním kole.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy