Písek Lvy potrápil, ale zůstal opět bez bodu

Písečtí hokejisté opět vyšli z domácího zápasu s prázdnou náručí, přestože se hosté, druzí v tabulce první ligy, museli obávat o svoje hubené vedení do posledních vteřin. V nich ale v šesti hrající domácí inkasovali z hole Davida Mazance třetí branku, jež definitivně určila bodový podíl. Písečtí opět zaspali úvod a rázem prohrávali o dva góly, kdy gólmana Svobodu překonali Barus a Drábek. Poté z protiútoku vrátil svůj tým do zápasu Jiří Lála, ale bohužel další příležitosti neproměnil ani on, ani nikdo ze spoluhráčů, a tak všechny body putují na tučné bodové konto Severočechů.
1.liga ČR, 43. kolo, so 22.1.2005
Písek
Ústí nad Labem
1:3
1:2, 0:0, 0:1
Branky: 14. Lála (Míka, Burkoň) - 8. Barus (Pavliš), 12. Drábek (Sýkora), 60. Mazanec D. (Barus, Kříž).
Rozhodčí: Chlaň - Tomáš a Radim Prchalové.
Vyloučení: 6:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0.
Diváci: 450.
Písek: Svoboda P. (Kubiš) - Burkoň, Neckář, Procházka F., Malinský, Svoboda J., Peroutka - Zika, Filipi, Nouza - Lála, Polák, Míka - Kořánek, Šimek, Řehoř - Kica, Kašpar, Kracík (Jelínek, Pošmourný).
Ústí nad Labem: Zikmund (Sáblík) - Drábek, Kočí, Kudrna J., Kříž, Vála, Mazanec (Kubeš) - Sýkora, Hodek, Fink, Pazourek, Jankových, Pavliš, Barus, Šaffer, Přeučil, Buďa, Švík, Dragoun.
Hosté od začátku utkání ukazovali, jak si oba týmy vedou v tabulce. Ústí na ledě herně dominovalo, Písečtí ale statečně bránili a nepouštěli svého soka do vyložených šancí. První výraznější možnost měl hostující Sýkora, který ujel ve vlastním oslabení. Jeho střela šla ale těsně kolem levé tyče domácího brankáře. V zápětí se na druhé straně zjevil osamocený Lála, jeho pokus šel äle pouze do gólmana Zikmunda. Hosté se poprvé radovali ze vstřelené branky v 8. minutě, když Barus prokličkoval mezi píseckými obránci a podařilo se mu prostřelit domácího gólmana. Hosté dál tlačili na pilu a dostali se do několika nadějných šancí. Jednu takovou se podařilo proměnit Drábkovi, jenž po přihrávce Sýkory střelou nad rameno propálil Svobodu. Následné hlašení, ve kterém překvapivě hlasatel branku prohlásil za neplatnou, vyšlo do ztracena. Další možnost upravit rozdíl ve skóre měl Švík, který ani nadvakrát nedokázal překonat domácí jedničku v bráně. A tak zaúřadovali domácí, když Lála střelou z úhlu překonal brankáře hostí - 1:2. V 17. minutě měl možnost vyrovnat Míka, který se po elegantní přihrávce od Kracíka ocitl sám před Zikmundem. Jeho střela šla vedle hostujícího gólmana. V závěru třetiny měl ještě možnost Švík, který se ocitl sám před bránou. Svoboda se ale dokázal včas přemístit a zamezil mu tak ve vstřelení branky.

Krosčekován Kořánek, rozhodčí tentokrát hostům promijí

I druhé dějství začali lépe hráči Ústí, kteří se neustále tlačili před domácího brankáře. Ve 22. minutě šel po levé straně do úniku Kříž, jeho střelu ale Svoboda zachytil ve své lapačce. O chvíli později měl možnost Buďa, který z prostoru mezi kruhy vyslal jedovatou střelu na Svobodu. Na druhé straně straně se střelou tahem pokusil ohrozit Zikmunda Šimek, jeho pokus ale brankář bez vážnějších potíží kryl. V této části zápasu se hra postupně vyrovnávala, domácí se ve hře dopředu více osmělovali a byli favorizovanému Ústí rovným soupeřem. Ve 27. minutě měl další možnost Šimek, který jel s Kořánkem proti jednomu obránci. Písecký kapitán však ani nadvakrát nepřekonal hostujícího brankáře. Na druhé straně měl možnost dvakrát Kudrna, ani jedna z jeho střel od modré v síti neskončila. Ve 36. minutě měl velkou možnost ústecký Kočí, který obehrál Svobodu, poté už ale nedokázal zasunout puk do brány.

Zikmund chytal s jistotou, na Sáblíka nechal zapomenout

Začátek třetí třetiny vyšel lépe domácím, kteří i díky několika přesilovým hrám chvílemi dostávali v tabulce lépe postaveného soupeře pod velký tlak. Žádný z pokusů však pořádně neohrozil hostujícího brankáře. Slibnou možnost měl Malinský, jeho tvrdou střelu od modré ale Zikmund vytěsnil svým betonem. Největší šanci na vyrovnání ve třetí třetině měl Lála, který se dostal k odraženému puku a nezbývalo mu nic jiného, než ho poslat do úplně opuštěné brány. Písecký útočník ale zbytečně volil střelu s nápřahem, po které puk zamířil mimo tři tyče. Poté už hosté víceméně kontrolovali hru a nepouštěli domácí do žádných vyložených šancí. Naopak to byli Ústečtí, kdo mohli rozhodnout zápas. Nejprve Vála nahazoval puk před bránu, tam ho ale žádný z ústeckých útočníků nedokázal tečovat, poté měl možnost Fink, ale ani on nedokázal pokořit domácího gólmana. V závěru utkání se domácí pokoušeli hrát bez brankáře, ale ani výhodu jednoho muže nevyužili. Naopak šestnáct vteřin před koncem završil stav utkání střelou do prázdné brány Mazanec. Hosté si tak po boji odvážejí z Písku 3 body.

Brankář Svoboda se nenudil, vyrazil přes čtyřicet střel hostí

Ohlasy trenérů

Vít Borůvka (asistent trenéra Ústí):
Utkání bylo až do poslední minuty vyrovnané. Přestože je Písek na posledním místě v tabulce, tak podal velice disciplinovaný výkon a postupem času se zlepšoval. V poslední třetině měl několik příležitostí ke vstřelení branky a musím se přiznat, že jsme s takovým průběhem nepočítali. Nakonec jsem za tři body rádi. Zikmundovi jsme dali šanci, protože chceme mít oba gólmany připraveny k play-off.

Jindřich Setikovský (trenér Písku):
Já myslím, že dneska jsme svým výkonem neudělali ostudu a odehráli jsme se silným Ústím dobrý zápas. Škoda toho, že jsme si nechali dát zkraje zbytečné dva góly. Ústí bylo hokejově lepší, to musím přiznat, ale na druhou stranu dneska jsme bojovali a i když hokejově byli lepší oni, více větších šancí jsme měli my. Hlavně škoda toho, co nedal do prázdné branky Jirka Lála za stavu 1:2… V tu chvíli se soupeř bál o výsledek a kdybychom dali na 2:2, mohlo to být ještě zajímavé. V power play jsme nebyli schopni se dostat do třetiny, tak jsme zkusili vyndat gólmana za hry. Bohužel byla chyba zavážet puk individuálně do třetiny, za což nás soupeř potrestal.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy