Divokou přestřelku s Havlíčkovým Brodem rozhodla závěrečná třetina

Utkání mezi Pískem a Havlíčkovým Brodem přineslo tradičně hodně branek. Celkem dvanáctkrát museli brankáři lovit kotouč ze sítě. Bohužel pro Krále vyrovnaný duel rozhodla třetí třetina, ve které Havlíčkův Brod skóroval celkem pětkrát a došel si tak pro vysoké vítězství 8:4. Na straně hostů exceloval především Tomáš Mlynář, který si v utkání připsal čtyři kanadské body. Jihočeši mají tak po čtyřech odehraných kolech na kontě pouze jediné vítězství.
2. liga - skupina Jih, 4. kolo, st 29.9.2021, Písek, Zimní stadion
Písek
Havl. Brod
4:8
2:0, 1:3, 1:5
Branky a nahrávky: 2. Bednařík (Čížek, Matějka), 6. Sýbek, 38. Čížek (Matějka, F. Novák), 43. Januška (Turek, Dudáček) – 23. Fiala (Kuchta, Vacík), 24. Čermák (Najman, Mlynář), 37. Čejka (Mlynář, Voříšek), 43. Tecl (Mlynář), 44. Kuchta (Holenda, T. Ludvík), 55. Mlynář (Čejka, Čermák), 56. Čejka (Kliment), 60. Tecl (Kuchta, Holenda. Rozhodčí: Kosnar – Bělohlav, Rubáš. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 370. Střely na branku: 39:45. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 4:3, 4:8.
Písek: D. Novák (Kříž) – Dvořák, Dudáček, Bílek, Dosek, F. Novák, Turek – Čížek, Novotný, Karbulka, Brož, Matějka, Januška, Matějček, Sýbek (C), Bednařík, , Šuhaj
Havl. Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, J. Ludvík, Nepokoj, Janoušek, Kliment, Zvěřina, Najman – Čejka, Mlynář, Voříšek (C) – Tecl, T. Ludvík (A), Holenda – Fiala, Košťál, Kuchta (A) – Vacík, Kalač

Písečtí hokejisté vstoupili do utkání co nejlépe to šlo, neboť po minutě hry se u mantinelu uvolnil Lukáš Bednařík, jehož střela skončila za zády brankáře Chaloupeka. Tato rychlá vstřelená branka postavila písecké hokejisty pořádně na nohy a ve vzduchu visela další branka. Nejprve se do nebezpečné situace dostal opět Bednařík, ale jeho střela orazítkovala pouze tyč. O minutku déle se ale ke slovu dostal nejproduktivnější hráč soutěže Jan Sýbek, který důrazně vybojoval kotouč před brankářem hostů a následně skóroval. První třetina patřila domácím a třetí branku mohl vsítit obránce Dvořák, který ale nedokázal zvednout puk nad betony brankáře. V závěru první periody mohl skórovat Čížek, ale i on orazítkoval pouze tyč. Po prvních dvaceti minutách byl stav 2:0 pro domácí, kteří měli ze hry jasně více.

Havlíčkův Brod se ale nikdy nevzdává, a to platilo i v tomto utkání, neboť ve druhé třetině skórovali dvakrát po sobě a smazali tak manko. Nejprve se prosadil Dan Fiala, který propasíroval puk za brankovou čáru a posléze rozjásal hostující střídačku Roman Čermák, který vymetl pavučinu v horním růžku brány. Rázem bylo vše jinak a dvě vstřelené branky jasně přidaly hokejistům v rudých dresech na sebevědomí. Havlíčkův Brod se hnal za třetí branku, která opravdu přišla. Jakub Čejka inkasoval přesnou přihrávku od Tomáše Mlynáře a poslal tak svůj tým do vedení. Písečtí ale po půl minutě opět srovnali se svým soupeřem krok, když se Jakub Čížek dostal do samostatného úniku a s brankářem hostů si hravě poradil. Krátce před koncem prostřední částí mohli hosté přidat čtvrtou branku, když Kalač měl před sebou odkrytou branku, ale brilantně se v brankovišti roztáhl Novák, který zamezil cestu kotouči za brankovou čáru.

Rozhodující třetí třetina se začala ubírat lepším směrem pro Písek, když František Januška pohotovou ranou překvapil brankáře Chaloupeka. Odpověď hostů na sebe nenechala dlouho čekat, a dokonce to byla odpověď dvojnásobná. Marek Tecl vyrovnal na 4:4 a o minutu déle ztratilo domácí mužstvo kotouč v obranném pásmu a vznikla tak šance pro soupeře. Holenda získal puk a přihrál ho úplně volnému Petru Kuchtovi, který neměl s brankářem Novákem slitování. Domácí však měli spoustu času připsat si vyrovnávací branku, ale šest minut před koncem skóroval Tomáš Mlynář a opět o minutu později vsítil branku Jakub Čejka, který se dostal do samostatného úprku. Poslední hřebíček do písecké rakve přišel šest vteřin před koncem, když píseckou defenzívu náramně vykombinovalo trio Holenda – Kuchta - Tecl, kdy poslední jmenovaný posílal kotouč do odkryté svatyně.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy