Srdnatý výkon Králů na body nestačil

Desáté kolo české třetí nejvyšší soutěže nabídlo velmi napínavý duel mezi Pískem a Kobrou. Po první třetině odcházel do kabin veseleji celek z Prahy, ale ve druhé periodě bylo vše jinak, neboť tři vstřelené góly Písku obrátily stav utkání. V závěrečné části ale přišla gólová smršť v podání Kobry, která nemilosrdně nasázela šest branek. Výsledek 10:6 vypadá krutě, ale Králové z Písku bojovali s druhým celkem skupiny do posledních sil. Nabito měl dnes Jakub Čížek, který zaznamenal hattrick.
2. liga - skupina Jih, 10. kolo, so 23.10.2021, Písek, Zimní stadion
Písek
Kobra Praha
6:10
2:4, 3:0, 1:6
Branky a nahrávky: 10. Čížek (Matějka, Dvořák), 17. Volf (Bílek), 22. Čížek (Sýbek, Matějka), 24. Čížek (Matějka, Dvořák), 28. Bednařík (Šuhaj, Matějček), 52. Matějka (Čížek, Volf) – 4. Heldák (Pelant), 12. Bříška (TS), 16. Bříška (Tondr), 16. Zídek (Havrda, Brož), 43. Šťastný (Bříška, Holý), 46. Bříška (Tondr), 49. Brož (Holý), 55. Šteiner (Petrák), 59. Bříška (Janda), 59. Brož (Janda, Zídek). Rozhodčí: Jílek – Rubáš, Tuháček. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 255.
Písek: Novák (21. Kříž) – Dvořák, Dosek, Bílek, Tampier, Turek, Najman – Bednařík, Matějka, Čížek, Volf L., Novotný, Matějček, Januška, Sýbek (C), Volf J., Šuhaj
Kobra Praha: Sochůrek (Ondrík) – Pelant, Procházka, Holý, Ženíšek, Ryzák, Šteiner (A), Janda – Bříška (C), Tondr, Janča, Havrda, Brož, Hrubý, Heldák, Zídek, Petrák, Šťastný, Hlinka, Mucha

Celek ze špice tabulky vlétl na Písek ihned od začátku. Nejprve se dostal do dobré příležitosti Bříška, který ještě hledal svého spoluhráče, ale kotouč nedokázal útočící hráč zpracovat. Následná slibná šance Kobry už skončila brankou, když brankáře Nováka překonal Denis Heldák. V polovině třetiny se prosadil Jakub Čížek, ale o pár chvilek později bylo odpískáno trestné střílení pro hostující celek, které přineslo druhou branku Kobry, prosadil se kapitán Kamil Bříška. Kanonýr Kobry rozjásal střídačku hostů ještě jednou, když v samostatném úniku vyzrál na píseckého brankáře. Přesně o deset vteřin později vstřelil branku Václav Zídek. Před koncem první části vrátil Písek do hry Lukáš Volf, který tečoval střelu obránce Bílka.

Prostřední dvacetiminutovka byla v jasné režii Písku. Nováka nahradil Kříž a Králové zažili zřejmě nejlepší třetinu sezóny. Sýbek vybojoval puk za brankou soupeře a našel přesnou přihrávkou Jakuba Čížka. Téměř totožná situace se opakovala, ale tentokráte byl v roli nahrávače Matějka, Čížek zkompletoval hattrick. Spanilý jízda za obratem byla úspěšně dokonána, když Šuhaj rychle najel za branku Sochůrka poslal přesnou přihrávku na najíždějícího Lukáše Bednaříka, s jehož projektilem si brankář hostů neporadil. Duel okořenila i bitka, do které se zapletl písecký Volf s ex-píseckým Pelantem.

Ve třetí třetině Kobra všem ukázala produktivitu a ukázala to především písecké defenzívě. Obrat zahájil přesnou střelou od modré Tomáš Šťastný. V následující akci se prosadil opět kapitán Kamil Bříška. Pravý růžek vymetl Jaroslav Brož a s Pískem to vypadalo bledě. Naději domácím dal David Matějka, který dorážel Čížkovu střelu. Pražané ale nenechali Písek opět úřadovat a dvoubrankové vedení vrátil svému týmu Dominik Šteiner. V závěru to Králové zkoušeli v šesti mužích. Bříška vstřelil gól do prázdné brány, posléze se prosadil i Jaroslav Brož.

Ohlasy trenérů

Karel Herr (IHC Králové Písek):

Miloslav Šeba (HC Kobra Praha): "První třetina byla z naší strany dobrá, ve druhé jsme se ale přizpůsobili tomu bláznivému hokeji na riziko, který tu Písek hraje. Nemělo to hlavu ani patu, takže jsme udělali změny v sestavě. Chtěli jsme zase začít hrát s kotoučem, to nám přineslo góly. Když jsme zápas otočili a hráli jsme naši hru na puku, věděli jsme, že je to rozhodující. Soupeř na to neměl odpověď."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy