Jihočeši po vyrovnané bitvě body nepřivezou, Brod znovu neporažen

Králové v dnešním kole zavítali na led Bruslařů, které už delší dobu neporazili. Bitva o další body byla vyrovnaná až do posledních vteřin. Ještě několik minut před koncem třetí třetiny byl stav 4:4 a vypadalo to, že si hosté dovezou, alespoň bod za remízu. Nakonec vítězství vybojoval znovu Havlíčkův Brod a podruhé v letošním ročníku porazil Krále. Rozhodl Třetina devět vteřin před koncem třetí části.
2. liga - skupina Jih, 11. kolo, st 27.10.2021, Zimní stadion Kotlina
Havl. Brod
Písek
5:4
2:2, 2:2, 1:0
Branky a nahrávky: 9. Čejka (Mlynář, Kliment), 19. Tecl (Košťál, Kuchta), 23. Zvěřina (Třetina), 34. Kliment (Třetina, Zvěřina), 60. Třetina (Bulín, Kuchta) – 2. Bednařík (Šuhaj), 14. Bednařík (Matějček, Šuhaj), 33. L. Volf (Bednařík, Dosek), 40. Bednařík (Dosek, Šuhaj). Rozhodčí:Michael Kohoutek – Josef Zapletal, Erik Berger. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 256. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:4, 5:4.
Havl. Brod: Chaloupek (Nedvěd) – Čermák, Klodner, Kliment (A), Zvěřina, Krejčí, Benák, J. Ludvík – Tecl, Třetina, Holenda – Čejka, Mlynář, Bulín – Košťál, T. Ludvík (A), Kuchta (C) – Kalač, Vacík, Voříšek.
Písek: Novák (Kříž) – Dvořák, Dosek, Bílek, Najman, Tampier, Turek – J. Volf, Šuhaj, Matějíček, L. Volf, Novotný, Čížek, Januška, Bednařík, Sýbek (C), Hollar.

Jihočeši odcestovali do Havlíčkova Brodu, který naposledy porazili v roce 2019. Písek se ujal vedení z první šance, kterou připravil Šuhaj. Prokličkoval se do útočného pásma, kde trefil Chaloupku. Ten puk vyrazil k Bednaříkovi, který ho dopravil za brankovou čáru. Jednobrankové vedení hostům vydrželo sedm minut. Mlynář zavezl hru do útočného pásma, kde přesnou přihrávkou našel Čejku a ten srovnal na 1:1. Vyrovnaný stav vydržel jen pár minut. Poté přišla další nebezpečná akce ze strany Králů v přesilové hře. Matějček vyslal kotouč směrem na branku, ten tečoval Bednařík a svým druhým gólem poslal svůj tým znovu do vedení. Domácímu týmu se podařilo srovnat krok v posledních dvou minutách první části. K dorážce se dostal Tecl a mezi betony propasíroval projektil.

V druhé třetině se poprvé dostali hokejisté z Kotliny do vedení ve hře 4 na 4. Zvěřina nahazoval od modré a nešťastnou tečí si jeden z hokejistů Písku srazil puk do vlastní brány. Králům se podařilo vyrovnat na konci 33. minuty. Byl u toho znovu Bednařík, který vypálil prudkou ránu z pravého kruhu. Brankáři puk vypadl. Toho využil Volf a z bezprostřední blízkosti srovnal na 3:3. Nerozhodný stav vydržel jen do následné šance Bruslařů. Ti si vzali znovu vedení, kdy Třetina zavezl hru do útočného pásma. Tam vypálil tvrdou ránu. Novák ji vyrazil k pravému kruhu, kde na ní číhal Kliment a rozjásal své spoluhráče další trefou do branky. Gól do šatny se podařilo vsítit píseckým hokejistům, kteří ve 40. minutě srovnali na 4:4 v dlouhé přesilové hře. Dosek vystřelil a šikovnou tečí se prosadil Bednařík a zkompletoval hattrick.

V poslední části byly šance na obou stranách. Za hosty se mohl prosadit v poslední desetiminutovce Dosek, ale v samostatném úniku netrefil klec. Na druhé straně byl v dobré pozici Mlynář, průnikem se dostal až před Nováka, ale už ho nedokázal přehodit. Čtyři minuty před koncem mohl zápas rozhodnout Januška. Mířil přesně pod břevno, ale Chaloupka skvělým zákrokem podržel svůj tým. Hra se pomalu blížila ke konci a vypadalo to, že v základní hrací době se tento duel nerozhodne. Nakonec se štěstí přiklonilo k domácímu áčku, které rozhodlo o výhře devět sekund před koncem třetí třetiny. Bulín se na dvakrát nedokázal prosadit, ale kotouč se odrazil k Třetinovi. Ten zakončil do polo-odkryté svatyně a rozhodl tak tento vyrovnaný souboj.

Ohlasy trenérů

Michal Konečný (BK Havlíčkův Brod): Po nešťastných zápasech v Klatovech a Řisutech jsme rozhodli zápas osm sekund před koncem. Já vždy říkám, že je to někdy lepší, než vyhrát 5:0. Myslím si, že jsme bojovali, dřeli a věřili do poslední minuty. Samozřejmě to je také o štěstí, ale dnes se neskutečně ukázal Míra Třetina. Pomohl už jen tím, že přišel a kluky uklidnil. On dlouho nehrál a měl to velice těžké, ale klobouk dolů. I když pominu, že dal rozhodující gól, tak vyhrával buly a dělal plno dalších věcí. To je obrovská pomoc pro ten mladý mančaft a myslím si, že to klukům hrozně pomohlo. Neskutečně bych chtěl poděkovat fanouškům, kteří fandili, i když se nám chvílemi nedařilo. Fandili, povzbuzovali nás a věřili, což nám velice pomohlo.

Karel Herr (IHC Králové Písek): Trápila nás defenzivní část, když jsme dostali hodně gólů. Co se týká ofenzivy, tak jsme hráli dobře, šlo nám to. Bohužel si nedáváme pozor v předbrankovém prostoru, kde hodně inkasujeme. Je to poněkolikáté, co nám soupeř otočil zápas ve třetí třetině. Musíme se na to zaměřit, jinak jsme měli několik šancí, které jsme neproměnili.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy