Králové prohráli čtvrté kolo po s sobě, tentokrát nestačili na hokejisty z Klatov

Do sobotního souboje o další body jel bojovat Písek na led Klatov. Domácí šli do tohoto utkání v roli favorita díky posledním duelům, ve kterých pětkrát za s sebou došli k vítězství. Králové chtěli již bodovat a v zápase vedli o dvě branky, ale klatovští díky několika gólům v prostřední části otočili nepříjemný vývoj a nakonec hostům nadělili devět branek. Jihočeši se tak nadále trápí a utrpěli čtvrtou porážku v řadě za s sebou.
2. liga - skupina Jih, 12. kolo, so 30.10.2021, Klatovy, Zimní stadion
Klatovy
Písek
9:5
1:2, 4:1, 4:2
Branky a nahrávky: 11. Uhlík (Eret), 27. Kolda (Eret, Kaiser), 30. Morawetz (Procházka, Kolda), 36. Procházka (Eret, Kolda), 36. Michel (Procházka), 44. Roubal (Eret), 47. Walter (Houfek, Michel), 48. Vajner (Sysel, Eret), 51. Uhlík (Michel, Sysel) – 6. Volf (Bednařík), 16. Matějka (Matějček), 24. Matějček (Sýbek, Matějka), 50. Matějjček (Matějka, Sýbek), 54. Bednařík. Rozhodčí: Červenka – Hlinka, Tvrdík. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. Diváci: 190. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 1:3, 2:3, 3:3, 4:3, 5:3, 6:3, 7:3, 8:3, 8:4, 9:4, 9:5.
Klatovy: Polívka (Ji. Brtník) – Ja. Brtník, Houfek, Vajner, Houdek, Sysel, Walter – Kaiser, Michel, Uhlík, J. Roubal, Tulačka, Eret, Kolár, Morawetz, D. Roubal, Kolda, Procházka.
Písek: Kříž (Novák) – Turek, Najman, Dosek, Tampier, Kurfüst – Matějka, Šuhaj, Volf, Januška, Sýbek, Matějček, Hollar, Novotný, Bednařík, Lechnýř, L. Volf, Medek.

Písečtí otevřeli skóre v šesté minutě, kdy se po nahrávce Bednaříka trefil Volf. Vyrovnání přišlo v polovině jedenácté minuty, kdy srovnal Uhlík. Čtyři minuty před první sirénou se znovu o slovo přihlásil Písek. Matějka nahodil kotouč na Polívku a ten ho pustil za brankovou čáru. Králové mohli jít do dvou-brankového vedení, ale trefili jen tyčku.

Z první šance druhé třetiny mohlo být srovnáno. Branka uznána nebyla, z důvodu vysoké hole. O tři minuty později se po přihrávce Sýbka prosadil Matějček a zvýšil na 1:3. Klatovům se v rozmezí deseti minut podařil obrat na 5:3. Nejprve snížil přesnou trefou Kolda v 27. minutě. Ten samý hráč se pak prosadil v přesilové hře pět na čtyři a srovnal vývoj zápasu na 3:3. Další dva slepené góly padly v 36. minutě. To zužitkoval další početní výhodu Procházka. Po něm skóre upravil zásahem Michel

V poslední části zvýšil náskok po čtyřech minutách hry kapitán Roubal. To už na tabuli svítil stav 6:3. Uplynuly další tři minuty a hosté lovili kotouč ze své klece znovu. Klatovy tak využili další klasickou přesilovou hru gólem Waltera. Z další šance ve hře pět na pět navýšil Vajner. Králům se podařilo ještě snížit deset minut před koncem. Druhý bod v utkání si připsal Matějček. O minutu později vsítili klatovští devátou branku. To si druhou trefu připsal Uhlík. Poslední snížení padlo šest minut před koncem tohoto duelu zásluhou Bednaříka. Domácí tým si tak připsal pátou výhru v řadě a před svým publikem v odvetě porazili Krále konečným výsledkem 9:5.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy