Písek porazil šestý Cheb!

Důležité tři body vyválčila družina trenéra Filipiho, která před vlastním publikem porazila Cheb poměrem 6:1. Hostům se podařilo vyrovnat na 1:1, avšak poté se trefovalo pouze mužstvo od zlatonosné řeky Otavy. Dva góly vstřelil Jakub Čížek a Martin Matějček. Po jedné brance mají Daniel Dudáček a František Januška.
2. liga - skupina Jih, 36. kolo, so 5.2.2022, Písek, Zimní stadion
Písek
Cheb
6:1
1:0, 2:1, 3:0
Branky a nahrávky: 4. Čížek (Bednařík, Matějček), 28. Dudáček (Matějček, Čížek), 36. Matějček (Dosek), 41. Januška (Sýbek), 45. Čížek (Dosek, Bednařík), 59. Matějček – 27. Novotný (Pohanka, Liutov). Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Charvát. Vyloučení: 3:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 1:0, 1:1, 6:1.
Písek: Kříž (Buchta) – Dosek, Tampier, Dudáček, Novák, Turek, Kurfürst – Matějček, Novotný M., Lechnýř, Volf J., Volf L., Januška, Sýbek (C), Čížek, Brož, Bednařík, Ryba
Cheb: Kašpar (45. Horák) – Kořán, Stejskal (A), Vasiliev, Strýček (C), Pohanka, Leština (A) – Fečo, Rozhon, Trapl, Krejsa, Holub, Šťastný, Novotný D., Krutina, Liutov

Jihočeši vstoupili do utkání skvěle, neboť již po čtyřech odehraných minutách padla úvodní branka! Jakub Čížek byl v brankovišti důrazný, vybojoval puk a procedil kotouč za záda brankáře Kašpara. Hosté byli v první periodě blízko k vyrovnání, když Patrik Šťastný ukázkově obešel obránce a dostal se před brankáře Kříže. Chebský útočník si přehodil kotouč na bekhend a pokoušel se zavěsit, ale brankář domácích vytáhl skvělý semafor a tento zákrok sklidil solidní ovace v publiku.

Ve druhé třetině se podařilo Chebu vyrovnat, když David Novotný poslal puk přímo do šibenice. Domácí brankář se za letícím kotoučem pouze ohlédl. Písek si ale po minutě hry vzal vedení zpět, když Matějček přenesl puk na druhou stranu hřiště, kde měl napraženo Daniel Dudáček, který kotouč uklízel do odkryté klece. Krále mohl poslat do dvoubrankového vedení Januška, který se dostal do samostatného úniku, ale v klíčový moment si nerozuměl s kotoučem, který ho neposlechl. Tato zmařená šance ale nemusela domácí tým mrzet, neboť Martin Matějček dostal puk za brankovou čáru, když dorážel vlastní střelu.

Písek v závěrečné části pokračoval v solidním výkonu, již po pětačtyřiceti odehraných vteřinách se prosadil František Januška, který sjel na konec kruhu a bekhendovým pokusem na bližší tyč překvapil brankáře Kašpara. Po pár minutách se přesně trefil Jakub Čížek, jehož pumelice od modré se zastavila až v síti. Tato inkasovaná branka vyhnala brankáře Kašpara z brankoviště a nahradil ho jeho mladší kolega Horák, který inkasoval dvě minuty před koncem, když ho překonal Martin Matějček, pro kterého to byla druhá trefa v utkání.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy