Písek doma sestřelil Brod!

Písek doma porazil BK Havlíčkův Brod 6:0! Týmový výkon podpořili střelci a vynikající brankář Richard Kříž, který musel vytasit řadu skvělých zákroků. Hosté navíc přivezli k Otavě oslabenou sestavu vinou marodky a covidových opatření. Králové se díky suverénní výhře odpoutali od posledního místa tabulky.
2. liga - skupina Jih, 18. kolo, st 24.11.2021, Písek, Zimní stadion
Písek
Havl. Brod
6:0
2:0, 3:0, 1:0
Branky a nahrávky: 3. Brož (Volf), 9. Volf L. (Šuhaj, Sýbek), 23. Bednařík, 25. Šuhaj (Sýbek), 26. Šuhaj (Sýbek, Novák), 54. Sýbek (Novák, Volf). Rozhodčí: Šmika – Jurak, Maňák. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 155. Střely na branku: . Průběh utkání: .
Písek: Kříž -Novák, Dudáček, Najman, Popela, Dvořák, Turek, Kouba - Sýbek, Šuhaj, Volf L., Bednařík, Matějček, Čížek, Januška, Volf J., Brož, Hollar
Havl. Brod: Chaloupek – Dudycha, Kutlvašr, Benák, Kliment "A", Janoušek – Čejka, Ludvík, Tecl, Pártl, Voříšek, Kuchta "C", Holenda, Fiala, Košťál.

Písecký tým sice ještě není úplně kompletní, ale kádr se postupně dává dohromady po karanténách, izolacích a zraněních. Formou hostování navíc doplnil obranné řady obránce Lukáš Popela - bek se zkušenostmi z druhé nejvyšší soutěže. Králům vyšel start zápasu. Rychle dostali hosty pod tlak a udeřili ve třetí minutě - mladík Václav Brož z mezikruží propálil Chaloupka a Písek vedl. Navázal na to Lukáš Volf, který v deváté minutě uklidil do prázdné branky skvělý pas Vojtěcha Šuhaje - 2:0.

Už mnohokrát se ukázalo, jak umí být vedení 2:0 ošemetné. Už v první třetině Bruslaři několikrát zahrozili a ani trenéři nebyli spokojeni, kolik šancí Písek hostům z Vysočiny nabízel. Větší klid na hokejky Jihočechů zařídil po skvělé individuální akci Lukáš Bednařík, po jehož výpadu do otevřené obrany a bekhendovém zakončení se domácí radovali z třetí branky.

Zatímco písecký brankář Richard Kříž, podpořen obětavou obrannou hrou celého týmu, trpělivě hasil vznikající ohniska požáru kolem svého brankoviště, navyšoval Písek vedení. Výborný výkon první lajny potrhly dvě trefy Vojtěcha Šuhaje, který mezi 25. a 26. minutou rozvlnil síť branky. Poprvé proklouzl obranou hostů a jel sám na Chaloupka, kterého vykoupal ve forhendové kličce. Podruhé si mezi kruhy počkal na pas kapitána Jana Sýbka, který z jednoho doteku nasměroval k levé tyčce. Výhru Písku pak korunovala třetí třetina, kde nepříjemně dlouhé gólové mlčení přerušil i sám kapitán Sýbek, který se štěstím propasíroval puk z úhlu pod Chaloukovými betony - 6:0.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy