I když Písek dvakrát vedl, odváží si domů pouze bod

Velmi vypjatý duel v Chebu, ve kterém padlo hned šest gólů v přesilovce má pro Krále hořký konec. Jihočeši prohrávali o dva góly, ale vybojovali si vedení. Následně o vedení přišli, ale opět si ho vzali zpět. Ve třetí periodě domácí vyrovnali a utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých žluto-modří hokejisté ani jednou neskórovali.
2. liga - Západní konference 22/23, 5. kolo, st 5.10.2022
Cheb
Písek
5:4sn
2:1, 1:3, 1:0 - 0:0
Branky a nahrávky: 6. Parshakov (Trapl, Iakhanov), 9. Čejka (Stejskal, Nekvinda), 29. Čejka (Iakhanov, Nekvinda), 49. Trapl (Iakhanov, Nekvinda), rozh. náj. Rozhon – 16. Volf (Dudáček), 27. Macháček (Hanus), 28. Novák (Bednařík, Matiášek), 32. Radoš (Bednařík). Rozhodčí: Kosnar – Rubáš, Tvrdík. Vyloučení: 8:8. Využití: 3:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4. 5:4.
Cheb: Kašpar (Tichon) – Leština, Shikut, Kořán, Iakhanov, Stejskal, Strýček (C) – Fečo, Konášek, Nekvinda (A), Trapl, Troška, Rozhon, Krutina, Čejka (A), Vašíček, Parshakov
Písek: Novák D. (Kříž) – Novák F., Dudáček, Kurfürst, Hanus, Turek, Radoš – Hrakholski, Macháček, Hollar, Prášek, Koupal, Andrle, Brož, Matiášek, Volf (C), Novotný, Pouzar, Bednařík

Písek do utkání vstoupil dobře a již v prvních vteřinách se do obrovské šance dostal Matiášek, který jel sám na brankáře Kašpara. Písecký útočník ale minul branku. O pár okamžiků později se dostal při vlastním oslabení do úprku kapitán Volf, ale nenašel recept na skvěle chytajícího Kašpara. Radovali se tedy až domácí, kdy přesilovou hru využil Nikolaj Parshakov. O tři minuty později už Stadion vedl o dvě branky, když puk za brankovou čáru dopravil Michael Čejka. Zhruba čtyři minuty před první sirénou vstřelil kontaktní branku při přesilovce pět na tří písecký lodivod Lukáš Volf, jehož dělovka zaplachtila do sítě.

Po šesti odehraných minutách ve druhé třetině vyrovnal stav utkání Aleš Macháček. O minutu později už byl ve výhodnější pozici Písek, neboť vedoucí branku zaznamenal obránce Filip Novák. Avšak po malé chvilce bylo všechno opět jinak a Cheb se na svého soka dotáhl zásluhou Michaela Čejky. Přestřelka pokračovala a tentokráte udeřil opět celek od řeky Otavy, když bek Jan Radoš skvěle zapracoval v prostoru před brankou a dorval touš za záda brankáře Kašpara.

V závěrečné dvacetiminutovce se skóre měnilo pouze jednou a jednalo se o gól vyrovnávací, o který se postaral Stadion Cheb. Iakhanovu ránu od modré čáry totiž šikovně tečoval Martin Trapl a na světelné tabuli rázem svítilo skóre 4:4.

Došlo tedy na prodloužení, ve kterém se na kotouči držel více Písek. Po třech odehraných minutách ale fauloval Koupal a došlo na dobu temna. Jihočeská tvrz byla ale úspěšně ubráněna a došlo na dovednostní disciplínu, ve které si vedlo lépe domácí mužstvo. Petr Rozhon byl jediným úspěšným střelcem.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy