Nájezd Pirátů byl píseckými Krály úspěšně odražen!

To byl teda zápas! Utkání s favoritem utkání se ihned od samotného začátku nevyvíjel pro písecké hokejisty příznivě. Již po necelých pěti minutách totiž celek z Chomutova vedl 2:0. Králové ale ve druhé periodě zabrali, a dokonce se dostali i do jednobrankového vedení, které hájili až do druhé půlky třetí části. Pirátům se podařilo srovnat s Pískem krok a duel dospěl až do prodloužení, ve kterém se radovalo mužstvo z královského města. Na listinu střelců se zapsali Matiášek, Hrakholski, Volf a Radoš.
2. liga - Západní konference 22/23, 13. kolo, st 2.11.2022
Písek
Chomutov
4:3p
0:2, 3:0, 0:1 - 1:0
Branky a nahrávky: 23. Matiášek (Prášek, Dudáček), 27. Hrakholski (Macháček, Hollar), 40. Volf (Novák), 65. Radoš (Pouzar) – 1. Lukeš (Chrpa, Matai), 4. Chrpa (Hübl, Charousek), 53. Matai (Chrpa, Hübl). Rozhodčí: Kosnar – Charvát, Sýkora. Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 470. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3pr.
Písek: Kříž (Novák D.) – Novák F., Kurfürst, Radoš (A), Hanus (A), Dudáček, Turek, Dvořák – Hollar, Macháček, Hrakholski, Koupal, Andrle, Brož, Matiášek, Bednařík, Volf (C), Pouzar, Novotný, Prášek
Chomutov: Běhula (Hanuljak) – Pavlát. Váchal, Seemann, Matai, Žižka, Havel (A), Charousek – Vostiňák, Kostourek, Mežnar, Černý, Koblížek, Zajíček, Rindoš, Mála, Chrpa (A), Lukeš, Hübl (C)

Již po půl minutě hry se měnilo skóre! Chrpa se svezl po levé straně a na straně druhé našel rozjetého snajpra Františka Lukeše, jenž z jedničky propálil brankáře Kříže. Krátce na to se hosté radovali podruhé, když opět přečíslení dva na jednoho úspěšně zakončil Jakub Chrpa. V závěru úvodního dějství mohl celek z Chomutova přidat třetí branku a to, když kotouč poskakoval v píseckém brankovišti. Naštěstí pro Písek celou situaci vyřešil gólman Kříž.

Do druhé třetiny vstoupil Písek jakožto úplně jiný tým politý živý vodou. Dlouhotrvající písecký tlak přetavil v gól Jan Matiášek. Následně přečíslení dva na jednoho proměnili i domácí. Macháček poslal touš na Yahora Hrakholskiho, který se nemýlil. V půlce klání za stavu 2:2 mohl Piráty poslat do vedení Viktor Hübl, jenž se ujal samostatného nájezdu. Na píseckého muže pod maskou si ale nepřišel. Dvanáct vteřin před druhou sirénou dokonal obrat kapitán Písku Lukáš Volf.

I ve třetině závěrečné předváděl Písek velmi dobrý výkon, ale skóre se měnilo pouze jednou, a to na straně Chomutova. Osm minut před koncem základní hrací doby totiž projel do útočného pásma Jakub Matai, který neměl kolem sebe žádného strážce, a tak pohodově a přesně zavěsil. Králové dostali ještě v závěru výhodu přesilové hry, kterou ale domácí nevyužili a přenesla se jim tak do nastaveného času.

V prodloužení Písek řádil jako černá ruka. Radoš si už položil brankáře Běhulu, ale nedokázal kotouč nadzvednout, aby přeskočil beton chomutovského brankáře. Z další akce se dostal Prášek do samostatného úniku, ale pirát pod maskou střelce přečetl. Utkání rozhodla přesná trefa Jana Radoše dvacet sekund před koncem prodloužení.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy