Syrový výkon píseckých Králů napomohl Medvědům ke třem bodům

Dravost, důraz a týmový duch. To, co zdobilo píseckou hru v posledních týdnech se při sobotním duelu s Děčínem vypařilo. Písecká hra nemohla žádného fanouška nadchnout a velmi pomíjivý výkon skončil pro písecké mužstvo ještě poměrně dobře. Králové padli na domácí půdě 6:3 a posunuli se do spodní poloviny tabulky. Na listinu střelců se zapsali Matiášek, Hrakholski a junior Cháb.
2. liga - Západní konference 22/23, 16. kolo, so 12.11.2022
Písek
Děčín
3:6
0:0, 1:3, 2:3
Branky a nahrávky: 40. Matiášek (Prášek, Volf), 56. Hrakholski (Hollar, Pavlát), 60. Cháb (Prášek, Koupal) – 27. Nezbeda Tomáš (Brož, Faigl.), 31. Trávníček, 38. Pšenička (Brož), 46. Charvát (Nezbeda Tomáš), 52. Trávníček (Kučera, Černohorský), 55. Černohorský (Trávníček, Kučera). Rozhodčí: Šmika – Jurak, Tuháček. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 340. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:6, 3:6.
Písek: Kříž (Novák D.) – Novák F., Dudáček, Radoš (A), Dvořák, Pavlát, Hanus (A), Turek – Hollar, Koupal, Hrakholski, Brož, Volf (C), Macháček, Cháb, Novotný, Matiášek, Prášek, Pouzar, Bednařík
Děčín: Lavinger (Skokan) – Charvát, Klement, Černohorský, Brož, Kučera, Mikulec, Kaltenböck – Faigl, Nezbeda T., Zajan (A), Hruška, Nezbeda L., Pšenička, Macek, Gottfried, Trávníček (C)

První perioda byla z obou stran velmi nezáživná. Nahození kotouče, souboj u mantinelu a protiakce. Tato smyčka se přehrávala neustále dokola po celých dvacet minut a občas se objevila anomálie v podobě střely na bránu. Z první třetiny se může vyzdvihnout snad jen děčínská hra v oslabení, která byla naprosto famózní.

Ve druhé části se pokračovalo ve stejném duchu jako v třetině úvodní. Gramofonová deska se zastavila až v sedmadvacáté minutě, kdy padla úvodní branka utkání. Tomáš Nezbeda si položil píseckého brankáře a úspěšně zasunul puk za brankovou čáru. Hra následně změnila obraz a pro oko fanouška byla už něco příjemnější. V polovině duelu už vedl celek ze severu o dvě branky, když při vlastním oslabení ujel Michal Trávníček, jenž přesně zavěsil. Děčínskou trojici fanoušků rozjásal i Tomáš Pšenička, který se krásnou stahovačkou uvolnil a následně klinicky zakončil. Už to vypadalo, že po čtyřiceti minutách budou hosté vést o tři góly, ale proti byl písecký Jan Matiášek, který v samotném závěru snížil.

Ve třetí třetině ale opět udeřili jakožto první Medvědi, kteří si vydobyli tříbrankové vedení zpět zásluhou Adama Charváta, jenž předvedl v brankovišti největší důraz. Devět minut před závěrečnou sirénou využil přesilovou hru Michal Trávníček a na střeleckou listinu se zapsal i obránce Jakub Černohorský. V posledních pěti minutách zápasu se skóre měnilo ještě dvakrát. Kosmeticky upravil skóre Yahor Hrakholski a mladík Filip Cháb.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy