Králové na konci přišli o plnou výhru, rozhodli ale v prodloužení

Písek na domácím ledě obral o dva body Lvy z Mostu, kterým patří lepší pozice v tabulce. Ve vyrovnaném zápase si oba týmy vyměnily vedení, a když už se zdálo, že si Králové dojdou pro tříbodovou výhru, přišlo na konci srovnání Severočechů na 4:4. Písek tak znovu rozhodl v prodloužení, kde vystřelil bonusový bod Jan Matiášek.
2. liga - Západní konference 22/23, 25. kolo, st 14.12.2022
Písek
Mostečtí Lvi
5:4p
1:2, 2:0, 1:2 - 1:0
Branky a nahrávky: 10. Prášek (Volf, Hanus), 25. Matiášek (Volf), 29. Matiášek (Hanus, Volf), 48. Prášek (Matiášek), 63. Matiášek (Volf, Hanus) – 14. Smolka (Kroupa, Havlůj), 15. Kysela (Šimeček), 54. Písařík (Smolka), 60. Šimeček (Charousek). Rozhodčí: Kosnar – Kučera, Hradil. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 250.
Písek: Korytar (21. Kříž) – Dudáček, Hanus, Radoš, Novák, Pavlát, Turek, Dvořák – Prášek, Volf, Matiášek, Březina, Koupal, Hracholski, Macháček, Brož, Pouzar, Cháb, Hollar, Bednařík
Mostečtí Lvi: Hosnedl – Havlík, Hoffman, Charousek, Urbánek, Havlůj, Steinocher, Kroupa – Šimeček, Stříbrný, Kysela, Böhm "A", Písařík, Mical, Řehoř, Smolka, Drašar

Začátek zápasu Písku zrovna nechutnal. Severočeši lépe bruslili a více se tlačili před mladého píseckého brankáře Jakuba Korytara, který naskočil od začátku utkání. I Písek si však dokázal vypracovat šance - jednu takovou využil Lukáš Prášek, který sám projel před Hosnedla a dlouhou kličkou do forhendu otevřel skóre - 1:0. Jenže písecká hra byla plná nedorazů a jeden takový využili Lvi ve 14. minutě po střele Smolky.

O necelou minutu později projel skoro neatakován před Korytara mostecký Kysela a zavěsil na 1:2. A s týmem Králů mohlo být zle těsně před první přestávkou. Útočný výpad Mostu skončil pukem v písecké brance, ale sudí Kosnar místo gólu na 1:3 rozpažil kvůli údajnému postavení hráče v brankovišti. Hosty tento moment pořádně naštval.

Do druhé třetiny vstoupil písecký tým jako vyměněný a prostřední periodu opanoval. V tu dobu už kryl týmu záda gólman Richard Kříž, který o přestávce vystřídal mladšího parťáka. O vyrovnání se nejhezčím gólem zápasu postaral Jan Matiášek, který si smlsnul na obraně Mostu krásnou stahovačkou a gólmanu Hosnedlovi nedal šanci střelou nad pravé rameno - 2:2. A ještě do pauzy přišel další obrat - aktivní Matiášek dostal v přesilovce nabito na levém kruhu a prudkou ranou po ledě prostřelil brankáře Severočechů mezi betony - 3:2.

Když ve 48. minutě Lukáš Prášek zvyšoval na 4:2, zdálo se, že je rozhodnuto. Ale nebylo! Mostečtí Lvi předvedli ukázkové vzepětí, když nejdřív v 56. minutě snížil v přesilovce Písařík. A šok pro Krále přišel půl minuty před koncem - vhazovalo se v obranném pásmu Mostu. Hosté ale buly vyhráli a hned přešli do power-play. Ve středním pásmu byl mimo hru atakován písecký Lukáš Volf, ale k velké nevoli domácích se faul nepískal. Hostující Šimeček využil otevřené obrany a dovezl puk až před Kříže, kterému procedil kotouč mezi chrániči - 4:4.

V prodloužení ale tahali za delší konec lana domácí. Pomohla jim k tomu nedisciplinovanost Lvů, kteří hráli hned dvě oslabení za sebou. Napoprvé ještě Jan Matiášek neuspěl, když po přihrávce přes osu minul prázdnou branku. Ve druhém případě už ale fanoušky po skoro totožné situaci rozjásal - Písek vyhrál 5:4 a bere dva body za výhru v prodloužení.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy