Králové doma porazili Vrchlabí!

Na led Písku přijelo šesté Vrchlabí. Žluto-modří si postupně vypracovali vedení o tři branky, ale favorit nedal svou kůži lacino. Hosté ve třetí třetině snížili na 3:2 a bylo zaděláno na drama. To Králové odmítli sedm minut před koncem gólem na 4:2 v přesilovce.
2. liga - Západní konference 22/23, 26. kolo, so 17.12.2022, Zimní stadion Písek
Písek
Vrchlabí
4:2
1:0, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 15. Pavlát (Bednařík), 26. Radoš (Hanus, Matiášek), 38. Prášek (Radoš), 53. Radoš (Prášek, Volf) – 48. Perička (Chalupa, Chrtek), 50. Tatar (Urban, Duran). Rozhodčí: Šperl – Štěpánek, Jurak. Vyloučení: 4:2. Využití: 2:0. Diváci: 250. Průběh utkání: 1:0, 2:0, 3:0, 3:1, 3:2, 4:2.
Písek: Kříž (D. Novák) – Cícha, F. Novák, Kurfürst, Pavlát, Radoš "A", Hanus, Turek – Hollar, Březina "A", Hrakholski, Macháček, Brož, Koupal, Matiášek, Volf "C", Prášek, Bednařík, Cohen, Pouzar. Trenér: Tomáš Matušík.
Vrchlabí: Vacek (Abrahám) – Bendík "A", Fiala, Horáček, Kynčl, Duran, Kerekanič, Perička – Cerman, Kozák, Urban "C", Chrtek, Jirků, Chalupa, Tatar, Bláha "A", Duchan, Šlaicher. Trenér: Tomáš Jirků

Úvodní trefu zaznamenal domácí tým v 15. minutě, po pohotové přihrávce před klec si najel Pavlát a z bezprostřední blízkosti vypálil do pravé horní části.

Do druhé třetiny se vstoupilo asi o patnáct minut později, neboť se porouchala rolba, naštěstí se to rychle vyřešilo a po úpravě ledové plochy začala hra znovu pokračovat. Šest minut později navýšili dalším zásahem znovu Jihočeši, kdy využili pět na čtyři úderem zblízka od Radoše. V čase 37:09 už to bylo 3:0. Hru vybojoval u mantinelu Radoš, zkusil střelu, pak se dostal do zakončení Prášek a vsítil další bod.

Ve čtyřicáté-osmé minutě se dočkal snížení Stadion, který do té doby nemohl překonat skvěle chytajícího Kříže. Chalupa našel v útočném pásmu volného Peričku a ten nedal brankáři šanci. O další dvě minutky později dalo Vrchlabí kontaktní gól, to našel kapitán Tatara a ten vykřesal naději pro svůj mančaft přesným zásahem do domácí svatyně. Sedm minut před koncem třetí třetiny přišel klid na domácí hokejky, když padla čtvrtá branka znovu v klasické početní výhodě. Prášek poslal lehčí pokus na bránu, kde hlídkoval Radoš a z blízkosti přehodil Vackův beton a zaznamenal tak druhý gól v dnešním utkání.

Králové tak porazili svého soupeře konečným výsledkem 4:2 a vrátili Vrchlabí porážku z 12.kola. Za domácí poprvé naskočila také nová posila Alex Cohen, který se bodově neprosadil.

Ohlasy trenérů

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy