První domácí zápas vítězný pro Písek!

Králové přetlačili favorita z Vrchlabí a slaví výhru v prvním domácím utkání. Neuvěřitelné drama skončilo výhrou Písku díky ohromné bojovnosti celého týmu a skvělému výkonu gólmana. Domácí si vypracovali náskok 3:0, který dobře hrající seveřané pomalu ukrajovali. K vyrovnání jim nakonec chybělo jen málo, Králové však těsný náskok uhájili.
2. LIGA - sk. ZÁPAD, 2. kolo, st 25.9.2024, Zimní stadion Písek
IHC Králové Písek
HC Vrchlabí
3:2
2:0, 1:1, 0:1
Branky a nahrávky: 8. Volf (Radoš, Hanus), 15. Šulek (Matiášek), 24. Matiášek (Radoš, Šulek) – 38. Kastner (Chrtek, Bendík), 53. D. Chalupa (Bendík, Chrtek). Rozhodčí: Turhobr – Rubáš, Brtník.. Vyloučení: 11:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 255. Průběh zápasu: 3:0, 3:2.
IHC Králové Písek: Gába – Čunát, Radoš, Čížek, Hanus, Janda, Turek, Čančura – Šulek, Volf, Matiášek, Pouzar, Bárta, Seidl, Matašovský, Zátopek, Brož, Marcilis, Hollar, Pechlát
HC Vrchlabí: Červinka (24. Tichý) – Kynčl, Fiala, Gurjevskij, Srnský, Hladík, Bendík, Hebek, Kozák, Kerekanič – Krsek, Kastner, Poul – Chrtek, Mach, Chalupa – Bláha, Jirků, Šlaicher – Tatar.

Králové vlétli do zápasu jako polití živou vodou. Touha po napravení ne zrovna povedené přípravy a nezdaru v prvním kole v Děčíně byla velká. Tribuny jásaly už na začátku sedmé minuty, kdy elitní formace rozehrála přesilovou hru. Když kapitán Lukáš Volf přebral puk na pravém kruhu, napřáhl až ke stropu písecké haly a propálil gólmana Vrchlabí – 1:0. Zatímco se na druhé straně kluziště činila obrana se skvělým gólmanem Davidem Gábou, udeřil v první třetině Písek podruhé – v 15. minutě zavezl puk do pásma Jan Matiášek, předal kotouč do tandemu rozjetému Ondřeji Šulkovi, který zamířil přesně na přední tyč – 2:0.

Dobrý výkon Písku pokračoval i ve druhé třetině, ve které domácí rychle navýšili vedení. Bylo to znovu v přesilovce, tentokrát šlo ale o gól šťastný. Jan Radoš nastřelil puk, který zavážel do pásma. Kotouč se odrazil zpoza branky zpátky před najetého Jana Matiáška, který jej vrátil zpět do ohně před branku Vrchlabí. Ke štěstí Písku trefil brusli bránícího hráče a odražený puk doskákal až do branky – 3:0.

Kdo ale čekal hladký průběh zápasu, byl by na omylu. Vrchlabští začali utahovat šrouby a svou aktivitou si vybojovali i řadu přesilovek. V početní výhodě pěti proti třem dokonce snížili po výstavní dělovce Lukáše Kastnera. Od další pohromy uchránil Krále fantastický gólman Gába.

Třetí třetina začala drtivým náporem vrchlabského Stadionu, ze kterého se Písečtí jen horko těžko dostávali. Na snížení došlo více než sedm minut před koncem. Tentokrát se štěstí usmálo na Davida Chalupu. Před brankou v přesilovce do odraženého puku kopl bruslí a vyslal ho do brankoviště. Trefil však jen hokejku píseckého obránce, od které se kotouč odrazil do branky – 3:2. Favorit už ale více nezvládl, i díky heroickému výkonu Králů, kteří už vyrovnání nedovolili.

Ohlasy trenérů

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy