Písek nakonec Strakonice přestřílel

Pětadvacátá minuta, stav 3:0, domácí viditelně lepší a zdá se, že snad konečně už i v herní pohodě... Omyl! Písečtí borci se náhle začali nechávat zbytečně vylučovat a Strakoničtí se jim rázem jali osvětlovat umění využívání přesilovek. První gól? No dobře, stane se. Druhý gól? Co se to děje! Třetí gól? A sakra! Hosté během dvou minut a nějaké té vteřiny dokázali vyrovnat a zápas najednou dostal úplně jiné rozměry. Naštěstí brzy předvedl povedenou individuální akci mladík Holec, z jehož práce těžil střílející Kašpar. Podruhé se pak trefil Pošmourný a skóre opět začalo pomaličku narůstat do - pro Písecké - klidnějších cifer. Snížení Kadlece tak už bylo jen neškodnou vzpourou dotahujících Strakonic. Předvedený výkon určitě optimální nebyl, IHC alespoň zažil večer tří poprvé - poprvé v sezóně dvě domácí výhry v řadě, poprvé nastoupil českobudějovický junior Josef Slavík (připsal si asistenci) a Jiří Svoboda letos poprvé v sezoně zamířil přesně mezi tyče.
2.liga ČR sk. STŘED, 23. kolo, st 6.12.2006, Zimní stadion Písek
Písek
Strakonice
8:4
2:0, 3:3, 3:1
Branky: 10. Pošmourný (Veselý, Řehoř), 14. Hauer (Mikeska, Burkoň), 25. Holec (Mošovský, Kašpar), 31. Kašpar (Holec), 38. Pošmourný (Řehoř), 45. Mošovský (Kašpar, Květoň), 51. Květoň (Slavík), 52. Svoboda (Míka, Veselý) - 27. Kuna (Velíšek, Kreuzman), 29. Kloud (Kadlec), 30. Velíšek (Humeník), 47. Kadlec (Kreuzman) Rozhodčí: Ondřej - Fiala, Flégl Vyloučení: 13:10, navíc Kořánek 10 minut OT Využití: 3:4 Diváci: 480
Písek: Pinkas - Svoboda, Veselý, Hauer, Burkoň, Neckář, F. Procházka - Řehoř, Míka, Pošmourný - Květoň, Mikeska, Kořánek - Mošovský, Kašpar, Holec - Slavík, Růžička
Strakonice: Špiler (52. Burda) - Velíšek, Kuna, Lusk, Kloud, Slaba, J. Malkus - Kreuzman, Kadlec, M. Malkus, Samek, Humeník, Bartoš, Hajšman, Šulčík, Binder, K. Procházka
Že nepůjde o ledajaké utkání naznačily hned první minuty zápasu. Písek si vynutil fauly a dostal nevídaný dáreček - více než 3 minuty trvající přesilovku pět proti třem. Domácí však během stoosmdesáti sekund dokázali “ohrozit“ nezvykle nakrátko ostříhaného Špilera pouze jednou slabou propagační střelou, a to domácím divákům skutečně nestačilo. Nespokojené bučení těch nejméně trpělivých píseckých fandů však v zápětí umlčel Míka. Zkušeně zatáhl puk do pásma, předložil Veselému a jeho střelu po ledě poslal do patřičných míst tečí Pošmourný. 1:0.

Písek byl aktivnější, aktivitou hýřil i s červenou helmou hrající Josef Slavík, posila z českobudějovické juniorky. První šanci Strakonic měl až ve 13. minutě Šulčík, na Pinkase nevyzrál. Písek měl šancí mnohem víc. Jednu z nich proměnil Hauer, když využil zakrytého Špilerova výhledu a od modré našel nejenom branku, ale i síť. 2:0.

Strakonicím moc nepomohla ani první přesilovka, stejně tak se neprosadily v té druhé, naopak mohly inkasovat, našlápl Holec, beckhandem si položil gólmana a zbývalo jen zvednout puk nad beton. Holec si však na svůj gól musel počkat do druhé třetiny.

Ve 25. minutě mu totiž tutovku předložil po boji za brankou Mošovský a Holec si tentokrát se zvedáním puku hlavu lámat nemusel. Bylo to 3:0 a na Strakonice by v tu chvíli nevsadil ani ten největší dudák. Jenže...

Strakonice do té doby vysílaly střely poněkud nepřesné, nejvíce mířily směrem ke strojovně, ať už šlo o pokus Luska nebo vyhození Klouda, takže se více báli ledaři o rolbu než Pinkas o čisté konto. V čase 26:45 však o něj přišel. Po dlouhodobém dobývání písecké branky zvedl ruce nad hlavu jako první Kuna.

Pak se zas netrhla vrátka u písecké trestné lavice, Neckář držel hůl, Veselý nedovoleně bránil a Strakonice skórovaly. Pinkase prostřelil tvrdou ranou Kloud. 3:2. A ještě tvrdší projektil vyslal za okamžik Velíšek, kolem Pinkase to hvízdlo a puk zapadl do branky. 3:3.

Pokud se hrálo pět proti pěti, byl Písek lepším mužstvem. Potvrdilo se to po návratu všech trestanců, po chvíli v pěti se rozjel Holec a po jeho akci těžil Kašpar, který prostřelil Špilera mezi betony. 4:3.

Rozhodčí však pokračoval v úklidu ledové plochy a otvírači vrátek na lavicích hanby se potili. Pinkas však předváděl výborné zákroky a měl notnou dávku štěstí. Vrchním mrhačem strakonických šancí se stal Malkus, který dvakrát mohl dát gól. A krásný.... On však řekl ne.

V 37. minutě napálil šibenici Pošmourný a jeho gól byl zlomovým bodem zápasu. Strakonice po vyrovnání tříbrankového manka cítily šanci na zvrat v utkání, po gólu Kašpara měly několik vyložených šancí na vyrovnání. Pošmourného trefa na rozdíl dvou branek však byl definitivní hřebík do rakve strakonického sebevědomí.

I když se začátek třetí třetiny zdál býti opatrnější, gólová přestřelka zdaleka nekončila. Zvláště když trestné lavice byly živené stejně vydatně jako doposud a střelcům se tak mohlo volně dýchat. Třeba jako Mošovskému, který využil pěkné Kašparovy akce. 6:3.

Pak si naposledy vzaly slovo hosté, a opět to bylo při přesilovce pěti proti třem. Strakonice snad v důsledku menší tréninkové docházky mají tyto přesilovkové situace výborně zvládnuté a písečtí obránci mnohdy nestačili po buly ani přešlápnout a už museli klopit hlavy. Posledním strakonickým střelcem byl Kadlec po Kreuzmannově nahrávce. 6:4.

Poslední dvě branky zápasu již jen navýšily skóre a pozměnily několik statistik. Souhru Květoně se Salvíkem zakončila brusle hostujícího obránce, která neomylně nadzvedla puk za Špilerova záda. První jmenovaný si připsal gól po šestnácti zápasech, ten druhý zaznamenal první bod v kanadském bodování v seniorské soutěži.

A konečně, brankáře Špilera, který doposud měl se svou obranou velkou trpělivost, vyhnala do šatny osmá branka, kterou rovněž v přesilovce zařídilo duo Míka – Svoboda. 8:4.

Burda ani Pinkas již více nekapitulovali. Derby nabídlo divákům svižný hokej, spoustu branek a pěkných kombinačních akcí a vítězství domácího celku. Škoda jen, že v publiku měli mírně navrch hosté...

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy