Trenérskou premiéru, jihočeské derby i šlágr kola zvládl Písek na jedničku

Domácí premiéra trenéru Caldrovi vyšla dokonale. Jeho tým porazil v tabulce třetí Tábor a upevnil si tak druhou příčku v soutěži. V zápase, ve kterém domácí pouze v úvodních minutách připustili větší diskuze o dělbě bodů, kralovali domácí zkušení střelci Bláha, Mošovský a Vondřich, a pak důraz mladíků Slavíka a Kalečíka. Vladimír Kalečík svou přesilovkovou trefou překonal Kučeru jako pátý v pořadí a připravil tak Táboru letošní největší porážku. Domácí neprohráli v základní hrací době již devětkrát za sebou.
2.liga ČR, 22. kolo, st 17.12.2008, Zimní stadion Písek
Písek
Tábor
5:3
2:1, 2:0, 1:2
Branky a nahrávky: 17. Bláha (Hovora, Procházka P.), 19. Mošovský (Novák), 21. Vondřich (Slavík, Bláha), 34. Bláha (Hovora, Slavík), 44. Kalečík (Hovora) - 2. Ficek (Mařík), 49. Kocar (Mařík), 57. Voříšek (Květoň, Zíb).
Rozhodčí: Vojtěchovský - Andrejsek, Podracký.
Vyloučení: 8:7, navíc Mařík (TAB) - 10.
Využití: 3:0. V oslabení: 0:0.
Diváci: 480.
Písek: Kubiš - Burkoň, Svoboda, Kalečík, Kříž, Předota, Procházka P., Martinka, Bílek - Míka, Nikodém, Ježek, Pitel, Hovora, Slavík, Mošovský, Vondřich, Novák, Bican, Novotný, Bláha
Tábor: Kučera - Kanov, Vomela, Březina, Heršálek, Zíb, Trieb, Suchánek, Škulina, Hinďos, Mařík, Kocar, Ficek, Kupec, Pechánek, Matušík, Květoň, Mrtvička, Žižka, Voříšek, Ferebauer

Ohlasy trenérů

Vladimír Caldr, trenér Písku: "Důležité pro vývoj zápasu bylo, že jsme včas dokázali otočit nepřiznivý stav 0:1. První dvě třetiny se hrál dobrý hokej a myslím, že byly vidět i pěkné hokejové akce. Tábor má velmi silný tým a proto je z našeho pohledu pozitivní, že jsme soupeře nepouštěli do žádných větších šancí. Třetina třetí byla tvrdší a již jaksi neučesaná, dokázali jsme však s menším zaváháním průběh zápasu kontrolovat."

Fotogalerie

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy