Přesvědčivá výhra na ledě posledního Mostu posunula Písek na osmou příčku

Jestli někdo očekával překvapení, hluboce se mýlil. Písečtí jasně potvrdili roli favorita a Mostecké porazili na jejich ledě v poměru 4:0. O čtyři branky se postarali hned čtyři různí střelci, postupně se trefili Ferebauer, Všetečka, Nouza a Hluchý. Z první vychytané nuly se může radovat brankář Vojtěch Sedláček. Písek díky čtvrté výhře nad Mostem přeskočil Litoměřice a posunul se na osmou pozici, přičemž ztráta na sedmý Havlíčkův Brod se ztenčila na čtyři body.
1.liga ČR, 41. kolo, so 21.1.2012
Mostečtí Lvi
Písek
0:4
0:1, 0:2, 0:1
Branky a nahrávky: 20. Ferebauer (Vaniš, Suja), 24. Všetečka (Dvořák, Hluchý), 28. Nouza (Slavík), 42. Hluchý (Nouza). Rozhodčí: Zubzanda - Gerát, Ondráček. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:2. Diváci: 177. Střely na branku: 23:36. Průběh utkání: 0:0, 0:4.
Mostečtí Lvi: Benda - Přindiš, Havelka, Parýzek, Schusser, Safroněnkov, Kabeláč - Přeučil, Slavíček, Tvrdek - Ondráček, Vachovec, Klíma - Nedrda, Divíšek, Heinisch - Novák, Vaněk.
Písek: Sedláček – Pavlíček, Žovinec, Všetečka, Dvořák, Lukáč, Vráblík, Havran – Hluchý, Nouza, Slavík – Antončík, Luňák, Nedorost – Polodna, Šperger, Mrkvička – Suja, Vaniš, Ferebauer.
Po skvělém výsledku ze středy, kdy Jihočeši urvali tři body proti lídrovi z Ústí se Písečtí vydali na sever Čech, kde chtěli navázat na dobrý výkon z předešlého klání na ledě posledního Mostu. Vstup do utkání ale nebyl zrovna příliš vydařený. Hostům chyběl pohyb pohyb, který je zdobil v předchozím úspěšném klání. Hru píseckého celku navíc doplňovala celá řada nepřesností a Písek držel remízový stav především díky dobře naladěnému Sedláčkovi.

Nevydařená první část ale měla pro hosty z Písku šťastný závěr, v posledních vteřinách hry se totiž svěřenci trenéra Řeháčka dostali z poměrně nenápadné akce do vedení. Suja prosvištěl do útočného pásma, posunul puk na Vaniše, který křížnou přihrávkou vyzval ke skórování číhajícího Jiřího Ferebauera – 0:1.

Obraz hry ve druhé třetině se oproti předešlé části změnil k nepoznání. Písečtí hráči byli mimořádně aktivní, přidali na bruslení a svého soupeře nepustili do jediné vážnější šance. Naopak sami zorganizovali před Bendovo brankou mimořádně bohatý festival střeleckých příležitostí a jen zákroky domácího brankáře spolu s liknavou koncovkou hostů udržely výsledek v rozdílu tří branek. Druhou branku přidal z dorážky David Všetečka a ještě před polovinou utkání přidal třetí zásah kapitán Nouza, který využil vybídnutého prostoru před brankou soupeře.

Do třetí části si Písečtí nesli luxusní náskok, který se ještě podařilo zvýraznit. Zkraje posledního dějství zamířil přesně Milan Hluchý a upravil na 0:4. Také po zbytek utkání se podařilo udržet čisté konto Vojtěchu Sedláčkovi a písecký brankář se tak může radovat z první nuly v sezoně. Písečtí se díky sobotní výhře posunuli na osmou pozici a ztenčili ztrátu na sedmý Havlíčkův Brod.

Generální podporovatel

Partneři

Partneři ligy